Menu

Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδ. Υπαλλήλων για τις άσχημες συνθήκες εργαζομένων στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδ. Υπαλλήλων για τις άσχημες συνθήκες εργαζομένων στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
jumbo-banner
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα ΑΒ Βασιλόπουλος,

Η Διοίκηση του σωματείου μετά από καταγγελίες εργαζομένων για τις άσχημες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά, πήρε την απόφαση να καλέσει τα στελέχη τις εταιρίας στην Κω σε συνάντηση. 

Με δικαιολογίες και προφάσεις απέφυγαν να ορίσουν τόπο και χρόνο όπως τους ζητήσαμε προφανώς γιατί θα πέσουν οι μάσκες του καλού ή κακού διευθυντή και θα εμφανιστεί το αληθινό πρόσωπο  της εταιρίας. Μιας εταιρίας που με πρόσχημα την κρίση έχει αφαιρέσει από τους συναδέλφους τα τελευταία χρόνια πολλά δικαιώματα, ζητώντας τους να βάλουν πλάτη για να αντέξει η ίδια τον ανταγωνισμό και να συνεχίσει να θησαυρίζει εις βάρος μας. Μιας εταιρίας που έχει κάνει καθεστώς την ημιαπασχόληση την ίδια στιγμή που οι υπερωρίες δίνουν και παίρνουν πολλές φορές χωρίς τον στοιχειώδη προγραμματισμό αφού επικρατούν οι λογικές «όσο έχει δουλειά, δουλεύουμε», ή « κάτι έτυχε πάλι! Έλα αμέσως στη δουλειά» ενώ τα  ρεπό, είναι πια άπιαστο όνειρο εβδομάδων για μερικούς.

Η εντατικοποίηση της εργασίας και η τρομοκρατία πάνε χέρι-χέρι για να τσακίζουν το ηθικό μας. Όλα αυτά τις περισσότερες φορές νομότυπα αφού φρόντισαν οι κυβερνήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια να νομοθετούν για λογαριασμό των μεγάλων σουπερμαρκετάδων  την εξαθλίωση μας μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Με αντεργατικούς νόμους έχουν επικρατήσει οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, η δουλειά για ένα ξεροκόμματο, το χτύπημα στην Κυριακή Αργία. 

Έτσι και  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ως άξιος συνεχιστής των προηγούμενων, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο έχει δεσμευτεί να ξηλώσει ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενοι ,

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Αυτό αποδεικνύει η πρόταση της για το Ασφαλιστικό, που κινείται στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ και των δανειστών.

Το κράτος αποποιείται την υποχρέωση για Κοινωνική Ασφάλιση προς όλους, κάνοντας προσωπική υπόθεση το δικαίωμα στην υγεία, το φάρμακο, τα επιδόματα, την σύνταξη, την πρόνοια κι όλα αυτά για να εξοικονομήσει λεφτά για χρηματοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο που έχει ανάγκη από ζεστό χρήμα για να ξεπεράσει την κρίση του.

Όλα γίνονται  για να απαλλαγούν τα αφεντικά μας από τις στοιχειώδης υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτούς που τους παράγουν τα κέρδη δηλαδή,

ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!Τεράστιες ευθύνες  έχει και η Ομοσπονδία όπου όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησε την γραμμή της ενσωμάτωσης, υπογράφοντας όλα αυτά που απαιτούσε η μεγαλοεργοδοσία.

Δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους απάντηση στην επίθεση.

Που από τη μια καλλιεργεί  την λογική ότι «δεν γίνεται τίποτα», «δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι», σπέρνει  την απογοήτευση, στέλνοντας  τους εργαζόμενους στην αγκαλιά τις εργοδοσίας για να περνάει χωρίς αντιδράσεις ο σχεδιασμός της, και από την άλλη κηρύσσει  απεργίες μια μέρα πριν την πραγματοποίησή τους.

Θα το αφήσουμε έτσι να περάσει;

Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Στην επίθεση της εργοδοσίας κανείς δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του.

Μόνο με την ενότητα μας, θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω κάνει  ότι περνάει από το χέρι του, προκειμένου κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του στο χώρο δουλειάς. 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη

Οργάνωση παντού, μαζί με το σωματείο μας μπροστάρη σε κάθε αγώνα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ για το Ασφαλιστικό καθώς και όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αυξήσεις μισθών, υπογραφή ΣΣΕ, μόνιμη και σταθερή δουλειά, Κυριακή Αργία υποχρεωτική και νομοθετικά κατοχυρωμένη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 48 απεργία που θα γίνει αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το έκτρωμα στη Βουλή

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δυναμώσει το σωματείο και να συμμετέχει ενεργά και στην εκλογική μάχη του .

Συμμετέχουμε όλοι στην σύσκεψη του σωματείου την Κυριακή 28/ 2 και ώρα 17.30 στο Εργατικό Κέντρο με θέμα « ΑΒ Βασιλόπουλος, στην επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με οργάνωση » 
kos patisserie

1 σχόλιο

 • LEFTERIS Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016 22:34 Απάντησε

  Δυστυχώς είμαι εργαζόμενος στον δήθεν αβ βασιλόπουλο δεν είναι ελληνική εταιρεία αλλά βελγική.
  Η κατάστασή είναι τραγική είναι όπως τα λέτε και χειρότερα.
  Κάτι πρέπει να γίνει με όλα αυτά
  Είναι επικίνδυνοι και για τους πελάτες γιατί δεν πετιέται τίποτα
  μειώνοντας τις καταστροφές (κρεοπωλείο) όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν.

επιστροφή στην κορυφή