Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ θα εγκαταστήσει κινητή μονάδα υγειονομικού ελέγχου στην Κω για τους πρόσφυγες (βίντεο)

Απρίλιος 22, 2015
jumbo-banner

Tις τοπικές Μονάδες Υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες Πρώτης υποδοχής, καθώς και τους χώρους φιλοξενίας παρατύπως νεοεισερχόμενων ατόμων επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη στο νησί της Κω, o Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ομότιμος Καθηγητής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρός κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο Ιατρός του Κέντρου κ. Γεώργιος Ρηγάκος.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο επαρχείο ο κ. Γιαννόπουλος έγινε δέκτης των ενστάσεων των εκπροσώπων της κοινωνίας και των υπηρεσιών που εμπλέκονται ,για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του μεγάλου ρεύματος προσφύγων.

Ο κ. Γιαννόπουλος εξηγώντας πολλές φορές ότι οι αρμοδιότητες του ως πρόεδρος της ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ είναι συγκεκριμένες και ότι η παρέμβασή του περιορίζεται στην αντιμετώπιση των υγειονομικών ελέγχων των προσφύγων, τους οποίους όπως ανακοίνωσε θα διενεργεί μονάδα κινητού κέντρου, που θα μεταφερθεί στην Κω το επόμενο διάστημα , χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον χρόνο.

Επίσης ο πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ενημέρωσε για το πρόγραμμα του κέντρου που αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών και στην διάθεση του απαραίτητου υλικού για την υλοποίηση του, καθώς όπως είπε επιβάλετε από το γεγονός ότι λόγο των συνθηκών που επικρατούν στις πατρίδες τους πολλά παιδιά πρόσφυγες δεν έχουν εμβολιαστεί.

Την ανάγκη να υπάρξει όχι μόνο συντονισμός αλλά και σωστός σχεδιασμός των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων που να ανακουφίζει τους τοπικούς φορείς τις υπηρεσίες τις υγειονομικές και της πρόνοιας οι οποίες είναι υποστελλεχομένες τόνισε στην τοποθέτησή της η κ. Υπεύθυνη της πρόνοιας του δήμου.

Σε ότι αφορά την διαρροή και την έκταση που πήρε το ψευδές δημοσίευμα περί διάγνωσης περιστατικού χολέρας σε πρόσφυγα, ο κ. Γιαννόπουλος ισχυρίστηκε ότι η παραπληροφόρηση έχει λάβει διαστάσεις εκρηκτικές , ως βόμβες τις χαρακτήρισε και συμπλήρωσε ότι γι’αυτό το κέντρο ήρθε στην Κω, ‘’για να απενεργοποιήσει την βόμβα της ανησυχίας για κάποιο μεταδοτικό νόσημα που φέρουν οι πρόσφυγες, και δεν θα ελεγχτεί για να διαγνωστεί.

Ο έπαρχος Γ.Χαλκιδιός δήλωσε ότι είναι καλοδεχούμενη η βοήθεια του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ,αλλά θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η μεταφορά της κινητής μονάδας, καθώς οι υγειονομικές υπηρεσίες στο νησί λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε καν στις ανάγκες των κατοίκων.

dhras.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot