Τουλάχιστον 482 Σύροι πρόσφυγες, στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Αύγουστος 17, 2015
jumbo-banner

Τουλάχιστον 482 πρόσφυγες από τη Συρία, έχουν επιβιβαστεί έως τώρα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” που βρίσκεται στο λιμάνι της Κω. Η προσέλευση των προσφύγων στο πλοίο έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Το πλοίο, το οποίο θα παραμείνει στην περιοχή για περίπου 15 ημέρες, αναμένεται να αντικατασταθεί στη συνέχεια με άλλο.

Στο μεταξύ, τη σορό ενός 16χρονου πρόσφυγα από τη Συρία που αναζητούσε συγγενικό του πρόσωπο εντόπισε σε δύσβατη παραλία κοντά στην Αγία Ειρήνη στην Κω περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής. Η σορός ήταν σε προχωρημένη κατάσταση σήψης.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω. Αυτό ανακοίνωσε, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση, το Λιμενικό Σώμα.
Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, η προσέλευση των προσφύγων στο πλοίο έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία και το Λιμενικό. 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot