Τοποθετήθηκε κοντέινερ της ΜΚΟ "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" μέσα στο αρχαιολογικό χώρο του ιστορικού κέντρου της Κω (Βίντεο)

Νοέμβριος 18, 2015
jumbo-banner
Στον αρχαιολογικό χώρο πίσω από την αστυνομία της Κω έχει τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα κοντέινερ από την ΜΚΟ Γιατροί χωρίς Σύνορα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες που σχετίζονται με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

-Ρεπορτάζ: Σάντυ Λαδικού aigaiotv

Όπως καταγγέλει ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Χαματζόγλου, το συγκεκριμένο κοντέινερ είναι ένα έκτρωμα που δεν έχει καμία σχέση με αρχαιολογικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του κυρίου Χαματζόγλου, δόθηκε ειδική άδεια από τον υπουργείο πολιτισμού να τοπoθετηθεί το κοντέινερ εντός του πάρκου του Αγίου Ιωάννη του Ναυκλήρου που φιλοξενεί 3 εκκλησίες αρχαιολογικής σημασίας.

Περιμετρικά του κτίσματος και σε ολόκληρο το πάρκο έχουν κατασκηνώσει μετανάστες και πρόσφυγες. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι το 2014 από την αρχαιολογική υπηρεσία δόθηκε στον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κύριο Ναθαναήλ εντολή διακοπής εργασιών και συντήρησης των εκκλησιών του συγκεκριμένου πάρκου καθώς είχαν κριθεί αυθαίρετες.

Μάλιστα η εντολή διακοπής βρίσκεται ακόμη κολλημένη στην πόρτα ενός ναού, δίπλα στο κοντέινερ της ανθρωπιστικής οργάνωσης. Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι δεν δόθηκε άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία στον Δήμο Κω να καθαρίσει και να απολυμάνει το αρχαιολογικό πάρκο.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot