Τοποθέτηση της προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Κω για το μεταναστευτικό στο ΣΚΑΙ

Ιούνιος 02, 2015
jumbo-banner

Η Κων/να Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΊ για το μεταναστευτικό ζήτημα, που απασχολεί το νησί μας. 

Η κα. Σβύνου τόνισε ότι η Κως παραμένει ένα όμορφο νησί και δεν είναι αυτό που παρουσιάζεται από τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δήλωσε ότι έχει ξεφύγει ο έλεγχος από μας ως προς το θέμα των διαδικασιών, καθώς το νησί είναι μικρό, διαθέτει μόνο δύο μηχανήματα ταυτοπροσωπίας, μικρό αριθμό αστυνομικών και με τον τρόπο αυτό παρατείνεται ο Γολγοθάς, που ήδη βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι. 

Το κράτος έχει αφήσει τα σύνορα ανοιχτά, καθώς πέραν από τους πρόσφυγες, που είναι η πλειοψηφία έρχονται και λαθρομετανάστες. Η πρόταση τους, όπως αναφέρει, είναι η μαζική μεταφορά τους στην Αθήνα και από κει να γίνεται η ταυτοποίηση τους, αφού στην Κω παραμένουν κατά μέσο όρο 25 μέρες.

Η κα. Σβύνου δήλωσε ότι είναι κοντά στην ανθρωπιστική πελυρά του ζητήματος, καταβάλλονται προσπάθειες απ'όλο το νησί να βοηθήσει τους πρόσφυγες με φαγητό και ότι μπορούν. Δεν ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι!!

Επίσης, εξέφρασε τις φοβίες της για μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και συμβολαίων, ενώ ήδη υπάρχουν πολλές ακυρώσεις και έντονη ανησυχία για τα συμβόλαια της επόμενης σεζόν. Πολλοί είναι οι tour operators που απορούν για το θέμα διαχείρισης του προβλήματος, ενώ οι ίδιοι αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις. Τέλος, άφησε να αιωρείται ότι μάλλον πρόκειται για σκοπιμότητες.. 

Δείτε τα όσα δήλωσε περίπου στο 58ο λεπτό 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot