ΤΕΛΙΚΗ επιστολή φορέων της ΚΩ για μεταναστευτικό: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Ιανουάριος 02, 2016
jumbo-banner

Αρ.Πρωτ.Δήμου Κω 43809/ 31-12-2015

Από:   Θεσμοθετημένους Παραγωγικούς Φορείς της Κω     

Προς :             Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση Γεώργιο
Κοιν:    Τεχνικές υπηρεσίες δήμου ΚΩ

Κοιν:  1. Αν. υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα
          2. Αν. υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Τόσκα
          3. Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ κα Τσιριγώτη

Κοιν: Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο Γεώργιο

 Κοιν: Βουλευτές Δωδ/σου

       

Κως, 31/12/2015

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Βλέποντας τα αδιέξοδα που δημιουργούνται για το νησί της ΚΩ ως προς τη διαχείριση της μεταναστευτικής ροής και το νοικοκύρεμα της πόλης που όλοι ζητάμε, προτείνουμε:

  1. Να προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες ως προς την μετακίνηση του τμήματος αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ σε χώρο εκτός αστικού ιστού, εκτός τουριστικού ιστού, μη ορατό από διερχόμενους. Ανεξαρτήτως  αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το ΦΕΚ 2602β/2-12-15 προς τη δημιουργία ΚΕ.Π.Υ , η μετακίνηση του τμήματος αλλοδαπών είναι κάτι που μας βρίσκει όλους σύμφωνους ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της πόλης και την αποτροπή των απαράδεκτων για τον τουριστικό μας τόπο εικόνων.
  1. Να σταλεί κοινό αίτημα Δήμου Κω και Φορέων, ανάκλησης των αποφάσεων του ΚΑΣ σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους.
  1. Σας καλούμε ως Δήμος Κω να προτείνετε εσείς το χώρο που θεωρείτε κατάλληλο για τη διεκπεραίωση των απαιτούμενων ενεργειών καταγραφής, δεδομένου του ότι ο χώρος που έχει δεσμευτεί από την κυβέρνηση θεωρείται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας ως μη κατάλληλος αλλά και  ότι η πρόταση που σας κατατέθηκε προσφάτως από την πλειοψηφία των φορέων την κρίνατε προσωπικά ως τεχνικά ακατάλληλη.

Το μόνο που μένει λοιπόν, είναι οι τεχνικές υπηρεσίες Δήμου Κω :

Α. Να εξετάσουν την υπ.αρ.πρωτ.Δήμου Κω 42733/18-12-2015 πρόταση χώρου που καταθέσαμε ώστε να αποφανθούν επίσημα , για  την καταλληλότητα ή μη , δεδομένου πως ο χώρος είναι 54 στρέμματα (να επιλέξουν τμήμα που δεν επηρεάζεται από τα πρώην σκουπίδια).

Β. Να καταθέσουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κω κατόπιν εντολής σας, σχετική πρόταση που θα συνάδει με τις προδιαγραφές που τίθενται από το τμήμα αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ

  1. Ζητάμε την άμεση σύγκλιση μιας κοινής συνάντησής μας με εσάς, με τον έπαρχο Κω, με τους εκλεγμένους βουλευτές Δωδεκανήσου, με τους επικεφαλής των Τοπικών Δημοτικών Παρατάξεων , όπως και με τους αρμόδιους υπουργούς προς την εξεύρεση κοινώς αποδεκτών λύσεων. Είμαστε υποχρεωμένοι , να παραβλέψουμε τις όποιες πολιτικές διαφορές και προσωπικές διαφωνίες και να συνενωθούμε σε μια κοινή φωνή προς την προάσπιση του τόπου μας.

Κύριε δήμαρχε, τα χρονικά περιθώρια εξεύρεσης λύσης τελειώνουν.

Ο όποιος τρόπος διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που μπορεί να έχετε υπόψη σας, πρέπει να γίνει κατανοητός και να πείθει. Καταλύεται το αίσθημα της ασφάλειας του προορισμού που λέγεται «Κως» και οφείλουμε να δώσουμε διασφαλίσεις πειστικές και ρεαλιστικές προς τους tour-operatorsαλλά και προς τους δυνητικούς μας πελάτες. Την ύστατη αυτή στιγμή σας καλούμε για πολλοστή φορά, να λειτουργήσουμε ομαδικά. Toνα γκρεμίζονται οι γέφυρες επικοινωνίας τόσο εσωτερικά στο νησί όσο και με τους κυβερνητικούς παράγοντες είναι κάτι που θα μας οδηγήσει στην απομόνωση και την καταστροφή.

Την επιστολή προσυπογράφουν ως εκπρόσωποι οι Πρόεδροι των κάτωθι φορέων :

ΕΒΕΔ-ΚΩ (Γιαλλίζης Στέργιος)

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΩ (Σβύνου Κωνσταντίνα)

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ Ο ΕΡΜΗΣ “ (Βρακίδης Πασχάλης)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩ (Αβρίθης Παναγιώτης)

ΣΕΜΜΕΚ  (Πίτσης Στάθης)

ΣΕΠΕΚΩ(ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΠΙΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ) (Μανίας Βασίλης)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΩ (Τζόγιας Βαγγέλης)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ (Παπαδούλη Ελένη)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ (Γκιντιζές Αντώνης)

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΟΡΕΣ ΚΩ(Βουκουβαλίδης Στ. ,Κουγιουμτζόγλου Κ. , Τεχνίτης Κ. , Κουρούνης Κ.)

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot