Τα όσα δήλωσε χθες ο Εκπρόσωπος της ΣΕ για το Hotspot και τα επεισόδια -ΒΙΝΤΕΟ

Φεβρουάριος 09, 2016
jumbo-banner
Εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων που τέθηκαν κατά του Hotspot στο νησί της Κω, τοποθετήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Κω για το ζήτημα του μεταναστευτικού και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα.
Εξέφρασε την αγωνία των πολιτών, που για 64 μέρες αγωνίζονται στα διάφορα σημεία του νησιού για τη μη δημιουργία Hotspot. Χαρακτηριστικά είπε ότι δικαιώνεται ο αγώνας τους όταν βλέπουν ότι εισροές μεταναστών στα μέρη όπου έχουν δημιουργηθεί hotspots να αυξάνονται κατά χιλιάδες, ενώ στο νησί της Κω υπάρχει σημαντική μείωση. 
Παράλληλα, έκανε παράκκλιση σε όσους τίθενται υπέρ της δημιουργίας κέντρου να λάβουν σοβαρά υπόψη το γεγονός αυτό, όπως και το ότι κάτοικοι και δήμαρχοι που αρχικά δέχθηκαν στο νησί τους τα hotspot, μετανοούν βλέποντας τις αυξημένες εισορές. Αν προσφερθούν υποδομές, τότε σίγουρα ενθαρρύνονται οι δουλέμποροι να κάνουν μετακινήσεις, με συνέπεια να αυξάνονται οι τραγωδίες στο Αιγαίο. Τόνισε πως η πιο ασφαλή διαδρομή είναι μέσω του Έβρου.. Ενώ τα πράγματα δυσκολεύουν όταν οι διάφορες χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σύνορα τους. 
Τέλος, πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, κάτι που τελικά ψηφίστηκε, και απευθυνόμενος σε όσους τάσσονται υπέρ να ψηφίσουν ναι αν θέλουν το νησί να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Μεμονωμένες αντιδράσεις δεν επαρκούν, ενώ τονισε ότι είναι σημαντικό ΟΛΟ το νησί να συμπαρασταθεί στα παιδιά, που τα χαρακτηρίζουν χούλιγκανς και ακροδεξιούς.. 
"Τα ψέμματα τελείωσαν..Δεν είμαστε μειοψηφία αυτοί που δεν θέλουν τα hotspot..έχουν συγκεντρωθεί 7000 υπογραφές..."!!
ΨΗΦΙΣΤΕ στη διαδικτυακή μας ψηφοφορία: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ για Hotspot στο νησί;
{mijopolls 6}
Δείτε τα όσα δήλωσε

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot