Τα καλά παιδιά της Κω...εν δράσει..Δείτε βίντεο - φωτό

Μάρτιος 24, 2015
jumbo-banner
Στη σημερινή μας εξόρμηση ο φακός της kostoday εντόπισε μία παρέα νεαρών skater στο κατάλληλα διαμορφωμένο παρκάκι πίσω από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
 
Οι φωνές, τα χαμόγελα και ο θόρυβος μας τράβηξαν την προσοχή και μας οδήγησαν στα παιδιά, με σκοπό να συνομιλήσουμε μαζί τους για το σπορ, αλλά και τις νεανικές τους ανησυχίες. Με μεγάλη χαρά τα παιδιά μας πλησίασαν και με χαμόγελο δέχτηκαν να μας μιλήσουν, αλλά και να μας δείξουν με εντυπωσιακές φιγούρες την καθημερινότητας στο "Skate Park" όπως το ονομάζουν.. 
 
Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή δυσκολευτήκαμε να κατανοήσουμε ορισμένα από αυτά που έλεγαν, λόγω του ότι είχαν δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Λέξεις του τύπου "τσίου", "μπυράκιας", "πατινάκιας" και πολλές άλλες λέξεις που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. 
 
Στη συζήτηση εκτός κάμερας τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνουν επεμβάσεις στο χώρο, προσκειμένου να αποκατατασταθούν σπασμένες μπάρες, με τις οποίες θα μπορούν να κάνουν περισσότερες και πιο εντυπωσιακές φιγούρες, έτσι ώστε να φέρουν περισσότερα παιδιά κοντά τους και να δώσουν ζωή και χρώμα στο πάρκο, που τα τελευταία χρόνια έχει ερημώσει. Αυτό που μας έκανε εντύπωση, ήταν ότι πιθανόν αρκετοί νέοι και κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, τα χαρακτηρίζουν "κακά" και "άγρια" παιδιά λόγω του street skating, που επιλέγουν να κάνουν. Κάτι που όμως δεν ισχύει, αφού το μόνο που διακρίναμε ήταν χαμόγελα, αθώες φατσούλες και παιδιά με όνειρα και ζωή....
 
Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τα όσα μας δήλωσαν, καθώς και μερικές φιγούρες -"τρικς" που μας έδειξαν. 

{youtube}YwA9xwS4GDo{/youtube}

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot