Τα επεισόδια της Κω σε Ρ/Σ της Φρανκφούρτης! ...τι γράφει ο Παναγιώτης Αηδονόπουλος

Φεβρουάριος 06, 2016
jumbo-banner

Γράφει ο Παναγιώτης Αηδονόπουλος στο προσωπικό του προφίλ στο fb (επιχειρηματίας της Κω που τα τελευταία χρόνια ζει το χειμώνα στη Γερμανία και το καλοκαίρι εργάζεται στην Κω)

Σήμερα στα τοπικά ραδιόφωνα της ευρύτερης περιοχής της Φρανκφούρτης (συγκεκριμένα το άκουσα στο RPR1) αναμετάδωσαν ότι έγιναν εκτεταμένα επεισόδια στο νησί της Κω όταν παρέμβει Αστυνομική δύναμη σε διαδήλωση του κόσμου με σκοπό την αποτροπή δημιουργίας Hotspot το οποίο τοπικοί φορείς υποστηρίζουν ότι θα επηρεάσει τον τουρισμό στο νησί.

Με βλέπω πάλι να πρέπει να εξηγώ τι γίνεται σε όσους Γερμανούς φίλους εδώ στη Γερμανία ήθελαν να κατέβουν και τώρα ανησυχούν, φοβούνται και ψάχνουν εναλλακτικές (πόσο κόσμο να πάρει η Ισπανία πια)... Ουφ... Μα δεν μπορούμε να βγάλουμε και μερικά θετικά μηνύματα πρός τα έξω; Όλα αρνητικά πια; Ότι προσπάθησαν να κάνουν στις τουριστικές εκθέσεις ο Panagiotis Grigoriou και ο Elias Sifakis με τον Δήμαρχο εξαυλώθηκε άμεσα σε μια ραδιοφωνική ανακοίνωση μόνο...

Προς Θεού, δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Η πράξη των ΜΑΤ ήταν απαράδεκτη! Δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια τους κατοίκους ενός νησιού που απλά θέλουν να συνεχίσουν τον τρόπο ζωής τους όπως έχουν συνηθίσει να ζουν (άσχετα που οι τωρινές συνθήκες ζωής δεν θα τους το επιτρέψουν).

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να επιτραπεί το περυσινό φαινόμενο με τους πρόσφυγες να κατασκηνώνουν στο κέντρο της πόλης με κλειδωμένες τις Δημόσιες τουαλέτες (ακόμα δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό σε όσους ρωτάνε). Τώρα αν θα πρέπει να πάνε σε χώρο που ονομάζεται Hotspot ή κέντρο καταγραφής, αν θα πρέπει αυτός να έχει έκταση 40 ή 12 στρέμματα, αν θα πληγεί ο εγωισμός και η πολιτική καριέρα του ενός η του άλλου είναι αδιάφορο για τον απώτερο σκοπό της επιβίωσης της Κω σαν ο τρίτος μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα.

Το βασικό είναι να γίνεται πλέον η καταγραφή έξω από το κέντρο της πόλης! Να γίνεται διαχωρισμός προσφύγων από παράνομων οικονομικών μεταναστών και να ξεκινήσει επαναπροώθηση αυτών. Όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι ΑΟΡΑΤΗ στον τουρίστα που επιλέγει να έρθει στη Κω!

Εκτός κι αν κάποιος νομίζει ότι αποφεύγοντας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα θα λυθεί αυτόματα και οι ροές θα σταματήσουν...

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot