ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ για το μεταναστευτικό: Δεν προκύπτει πρόταση δημιουργίας στρατοπέδου στην Κω

Ιούνιος 05, 2015
jumbo-banner

Η αντιμετώπιση των συνεπειών του προσφυγικού προβλήματος στην Κω αφορά την Κυβέρνηση αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κυβέρνηση εξαντλεί δυνατότητες για την ανακούφιση της Κω και των άλλων νησιών με την κατά το δυνατόν ταχύτερη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών, όπως ανακοίνωσαν οι Βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προχθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμος Κω πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να αντιληφθεί ότι αυτοί οι άνθρωποι που φτάνουν καθημερινά στο νησί μας κάπου πρέπει να φιλοξενούνται προσωρινά και όχι να κατακλύζουν την πιο τουριστική περιοχή της πόλης.

Η δημοτική αρχή της Κω οφείλει να εξετάσει με προσοχή και να λάβει σοβαρά υπόψη της την κοινή δήλωση των τριών Βουλευτών Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κω.

Οι προτάσεις που έχουν καταθέσει αφορούν τη συνολική αντιμετώπιση των συνεπειών του προβλήματος, όπως :

την ανάγκη άμεσης διαμόρφωσης χώρου πρώτης υποδοχής, με βασικές υποδομές προσωρινής παραμονής (ρεύμα, νερό, τουαλέτες κλπ.),
τη σίτιση και διευκόλυνση μεταφοράς προσφύγων και παράτυπων μεταναστών
τη μεταφορά της διαδικασίας ταυτοποίησης στο χώρο προσωρινής παραμονής, ώστε να αποσυμφορηθεί το παραλιακό τμήμα της πόλης
μεταφορά των μεταναστών – προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα με οργανωμένο και σωστά σχεδιασμένο τρόπο.

Από πουθενά δεν προκύπτει πρόταση δημιουργίας στρατοπέδου στην Κω. Ας σταματήσει η δημοτική αρχή την προσπάθεια δημιουργίας φοβικών ανακλαστικών στην τοπική κοινωνία για να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην πιο κεντρική τουριστική ζώνη του νησιού.

Ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης, αντί να μιλάει για μειοψηφίες, να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και να επιτίθεται στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό, ας σταματήσει τα πολιτικά και προσωπικά παιχνίδια και να γίνει, ως οφείλει, αρωγός στην εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία σε πνεύμα κατανόησης των πραγματικών προβλημάτων και συνεργασίας.

Γραφείο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot