Menu

ΣΕΠΕΚΩ: Δράσεις και προτάσεις για τις επιχειρήσεις εστίασης

ΣΕΠΕΚΩ: Δράσεις και προτάσεις για τις επιχειρήσεις εστίασης
jumbo-banner

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η εστίαση είναι αναμφισβήτητα ο κλάδος που αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα από τη μεγέθυνση του μεταναστευτικού προβλήματος το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ο νεοσύστατος σύλλογος μας ΣΕΠΕΚΩ (σύλλογος επιχειρήσεων εστίασης Κω), έχει ξεκινήσει σειρά επαφών τόσο με τους κύριους θεσμικούς φορείς που ασχολούνται με το προσφυγικό ζήτημα, όσο και με άλλες επαγγελματικές ενώσεις και σωματεία.Σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια πλήρη εικόνα του προβλήματος και των βασικών προτάσεων που προτείνονται για τη λύση του, τα οποία και θα συζητήσουμε με τα μέλη του σωματείου σε γενική συνέλευση.

Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν επαφών του σωματείου μας με την αντιδήμαρχο οικονομικών κ.Ευτέρπη Παπαχρήστου, εξασφαλίσαμε παράταση στην προθεσμία καταβολής δικαιολογητικών, για την μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το μεταναστευτικό, μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα με τα παραπάνω, προσπαθούμε να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διαδικασία επικοινωνίας μας με τα μέλη του συλλόγου. Μέσα στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε ομάδα στο facebookμε το όνομα ΣΕΠΕΚΩ, όπου αναρτάται οτιδήποτε έχει σχέση με την εστίαση. Μέλη της ομάδας μπορούν να είναι μόνο τα εγγεγραμμένα και ταμειακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου.

Σε όσους δεν έχουν facebook αποστέλλονται σχετικά email.Η ενημέρωση στα μέλη είναι συνεχής και μέχρι τώρα αφορά:
Α) Όλες τις επαφές μας με τους φορείς που προανέφερα (με φωτογραφικό υλικό).
Β) Την ύπαρξη μιας καινούργιας εταιρείας παροχής μουσικής χωρίς πνευματικά δικαιώματα, με χαμηλή ετήσια χρέωση (105 ευρώ ανά έτος), η οποία εξασφαλίζει και ελληνικό ρεπερτόριο.
Γ) Την αναζήτηση καταστήματος σίτισης μεταναστών στο κέντρο της πόλης της Κω που θα χρηματοδοτείται από τον διεθνή οργανισμό MercyCorps,καθώς επίσης και καταστημάτων που θα ενδιαφέρονταν να τους παρέχουν εκπτώσεις και να πληρώνονται από πιστωτικές κάρτες που εξασφαλίζει στους μετανάστες αυτή η οργάνωση.
Δ) Την προσφορά εργασίας σε διάφορες ειδικότητες από εργαζόμενους, με στοιχεία επικοινωνίας και βιογραφικά (όταν μας παρέχονται).

Τελειώνοντας, καλώ όλους τους συναδέλφους στο χώρο της εστίασης να γραφτούν στο σύλλογο,ώστε να έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας τους και να μπορούμε εύκολα να τους ενημερώνουμε. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας και πως μόνο μέσα από μια συλλογική προσπάθεια θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες προκλήσεις των καιρών. Υπεύθυνος για τις εγγραφές στον ΣΕΠΕΚΩ είναι ο ταμίας του συλλόγου ΧασάνΚιοσέογλου (τηλ: 6972992363)
Καλώ επίσης και τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στο χώρο της εστίασης (μάγειρες, βοηθοί, σέρβις, μπαρ, ντι τζέι, ταμπλό, λάντζα, μουσικοί κλπ.) που αναζητούν εργασία, να επικοινωνούν με τον ΣΕΠΕΚΩ στα τηλέφωνα: 6944989999 ή 6976008602, και να δηλώνουν τα στοιχεία τους (τηλέφωνα, βιογραφικά κλπ.). Αμέσως ο σύλλογος θα ενημέρωνε όλα τα μέλη του. Με αυτόν τον τρόπο και οι εργαζόμενοι θα βρίσκουν άμεσα απασχόληση και οι επιχειρήσεις θα καλύπτουν ευκολότερα τα κενά τους.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕΚΩ
Μανιάς Βασίλης

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή