Σβύνου Κων/να: Μήνυμα θετικό και ελπιδοφόρο προς την ανάταση του τουριστικού μας προϊόντος

Μάρτιος 06, 2016
jumbo-banner

Διαδοχικές συναντήσεις είχε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω την Παρασκευή στην Αθήνα, αρχικά με την τομεάρχη τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κυρία Φωτεινή Αραμπαντζή

και στη συνέχεια με την αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, την περιφερειάρχη Βορίου Αιγαίου, τον αντιδήμαρχο τουρισμού Κω και τους δημάρχους και προέδρους ενώσεων ξενοδόχων της Χίου, Σάμου και Μυτιλήνης.

Η κυρία Σβύνου ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι προκρατήσεις στο νησί της Κω, έθιξε κάποια βασικά θέματα όσον αφορά στη διαχείριση των προσφυγικών ροώνκαι ζήτησε συγκεκριμένες δράσεις προβολής για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος για το νησί της Κω.

Όσο αφορά στο προσφυγικό απέσπασε τη δέσμευση πως θα γίνουν άμεσες ενέργειες για ανάκληση της αδείας από το ΚΑΣ ώστε να απελευθερωθούν οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως και ότι πρέπει να σταματήσει η χρήση του όρου «hot spot» για τα νησιά και να αντικατασταθεί από τον όρο “registration center” ή «κέντρου καταγραφής».

Στα θέματα τουριστικής προβολής πρότεινε οι κινήσεις να είναι στους παρακάτω άξονες:

  1. Διατήρηση πτήσεων
  2. Αποκατάσταση της εικόνας του νησιού
  3. Αποτελεσματική χρήση διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  4. Περαιτέρω διείσδυση σε καθιερωμένες αγορές που επλήγησαν, με έμφαση αυτή της Ολλανδίας, της Πολωνίας, του Βελγίου
  5. Διαχείριση διεθνή τύπου και ΜΜΕ
  6. Πιέσεις προς αντισταθμιστικά μέτρα και φορολογικές ελαφρύνσεις των νησιών

Στη συνέχεια παρέδωσε σχετικό υπόμνημα, στο οποίο εξειδίκευε σε συγκεκριμένες δράσεις προβολής, κάποιες από τις οποίες ήταν και κοστολογημένες.

Ειδικά δε για την Κω, η απαιτούμενη προεργασία έχει γίνει ήδη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο σχεδιασμός συγκεκριμένων δράσεων έχει ολοκληρωθεί, λειτουργεί συμπληρωματικά με τις δράσεις της αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Κω και βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Καταλήγουμε σε ένα μήνυμα θετικό και ελπιδοφόρο προς την ανάταση του τουριστικού μας προϊόντος, και ξεκινάμε έναν αγώνα δρόμου προς την υλοποίησή του. 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot