Menu
Η Kostoday & οι Επιχειρήσεις σας Εύχονται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Π. Τάλλαρος για HOTSPOT: Ποιος αλήθεια μπορούσε να φανταστεί ένα χρόνο πρίν..

Π. Τάλλαρος για HOTSPOT: Ποιος αλήθεια μπορούσε να φανταστεί ένα χρόνο πρίν..
jumbo-banner

Ποιος αλήθεια μπορούσε να φανταστεί ένα χρόνο πρίν ότι θα πατούσαν το πόδι τους τα ΜΑΤ στο νησί για να καταστείλουν αντιδράσεις των κατοίκων για το hot spot.

Αφού ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας της χώρας διαβεβαίωνε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρέπει να γίνουν hot spot στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παρουσία ευρωπαίου αξιωματούχου για ευνόητους εθνικούς λόγους ….

Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα και ο υπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ έκανε στροφή 180 μοιρών και σε συνεργασία με τον υπουργό ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του πολίτη …του ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ αυτοδιαψεύδεται δημοσίως και ασύστολα χωρίς καμία αναστολή ομολογώντας ότι πρέπει η χώρα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα τηρήσει τι?

Στο να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών? Στο να αδρανοποιήσει έναν από τους λίγους τομείς αυτόν του τουρισμού που είναι ενεργός ακόμη στη χώρα μας. Στο να καταστραφεί ένα ολόκληρο νησί χρησιμοποιώντας το σαν ασπίδα απέναντι στο διατεταγμένο και ελεγχόμενο μεταναστευτικό τσουνάμι που επίκειται? Μονολογώ και αναρωτιέμαι… συνεχίζουμε να συνδιαλεγόμαστε με τους Θεσμούς της Ευρώπης γιατί θέλουν «να μας βοηθήσουν να βγούμε από τη κρίση» και λέω κάποιος που θέλει να βοηθήσει ένα κράτος που έχει καταρρεύσει οικονομικά ενώ του χρωστάει τι κάνει?

Εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που μετά από 5 χρόνια αντιλαμβάνεται ότι είχε λάθος «συνταγή» και παρά την ομολογία του για την αστοχία του προγράμματος προσπαθεί και συνεχίζει με την ίδια ένταση και πιο δυνατά ακόμα να απαιτεί Και εκμεταλλευόμενος το μεταναστευτικό πρόβλημα απειλεί ότι θα την απομονώσει αν δεν επιβαρυνθεί και δεν μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων γιατί δήθεν δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα….και δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της Ευρώπης τη στιγμή που το ίδιο ο ευρωπαικό θεσμικό όργανο η FRONTEX, ομολογεί ότι είναι αδύνατο να εμποδιστούν τα μεταναστευτικά ρεύματα από θαλάσσης …

Υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της από τα ανώτερα ευρωπαικά επίπεδα μέχρι και τη δική μας «μικρή διαχειριστική ομάδα» των δήθεν κυβερνόντων αυτή τη χώρα…. Και νομίζω ότι δεν υπάρχει άποιος πουυ να έχει αυταπάτες ,…..ι το ίδιο θα συνέβαινε όποια «ομάδα» και να ήταν δήθεν κυβέρνηση .

Ίσως βρίσκεται σε πλήρη εβέλιξη η πραγματοποίηση της χαριστικής βολής για τη χώρα μας , Ίσως βρίσκεται σε εξέλιξη ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΑΣ , των νησιών μας που με τη ταυτόχρονη απομόνωση της χώρας μας από βορρά που πιθανότατα θα λάβει χώρα με τη μετάθεση των συνόρων προσεχώς ,θα καταστήσει την Ελλάδα τροφή προς τον «εθνοφάγο ισλαμικό» αττίλα. που έχει μάθει να υλοποιεί τα σχέδια του με υπομονή και επιμονή εκμεταλλευόμενος το μεταναστευτικό ως το καλύτερο «παραπέτασμα καπνού» Και σε όλη αυτή την αντίφαση ο υπουργός ΆΜΥΥΝΑΣ της χώρας κατηγορεί τους πολίτες του νησιού μας για φασισμό για παραοικονομία και ο υπουργός ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ….ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ στέλλει τα ΜΑΤ για υλοποιήσουν «τα συυμφωνηθέντα» Κύριε Καμμένε και κύριε Τόσκα μπορεί να μη συμμερίζεστε αυτές τις σκέψεις και ανησυχίες όμως Οι 4000 και πλέον υπογραφές αυτών που δεν επιθυμούν το hot spot δεν είναι φασίστες και παράνομοι Το 93,6% του γκάλοπ που λέει όχι στο hot spot δεν είναι μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία και σίγουρα δεν είναι ρατσιστές .

Και μπροστά στο δίλλημα πρόσφυγες ή διασφάλιση της οικογενειακής ακεραιότητας, νομίζω ότι και εσείς θα επιλέγατε το δεύτερο Ή μήπως θα σας έπειθε να βλέπατε όλες αυτές τις χιλιάδες πατριωτών να κατεβαίνουν στους δρόμους ακολουθώντας το παραδοσιακό τρόπο διαμαρτυρίας .Οι πολίτες αυτού του νησιού δεν έχουν –ευτυχώς- εμπειρία από τέτοιου είδους στάσεις και συμπεριφορές.

Μέχρι σήμερα πιστεύω είμαστε δημοκρατικοί ειρηνικοί και πάντα ευγενείς ιδιαίτερα με τους επισκέπτες αυτού του νησιού.

Συμπέρασμα ; Σκέφτομαι ότι είναι τόσο γρήγορες οι εξελίξεις που πολύ σύντομα θα φανεί αν θα βγεί αληθινό το σενάριο ή απλά έγινε κακή εκτίμηση των πραγμάτων. Εύχομαι να συμβεί το δεύτερο για το καλό όλων μας και το καλό των παιδιών μας .

Τάλλαρος Παναγιώτης Αρχιτέτονας Μαστιχαρι Κως

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή