Π. Πετρής: Ο Δήμος της Κως βρίσκεται σε παρακμή

Οκτώβριος 22, 2015
jumbo-banner

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

μελετώντας τις προτάσεις που κατέθεσαν τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι συνάδελφοι μου Κοινοτικοί Σύμβουλοι αισθάνθηκα ότι ο Δήμος της Κως βρίσκεται σε παρακμή.

Αναρωτήθηκα και συζήτησα τόσο με την Επικεφαλής όσο και με την Πολιτική Γραμματεία της παράταξης μου αν οι συντηρήσεις και οι επισκευές είναι έργα... ή μήπως τα αυτονόητα που οφείλει να κάνει ένας οργανωμένος Δήμος χωρίς καν την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας. Διερωτώμαι επίσης αν ο ρόλος ενός αιρετού είναι να προτείνει έργα που βρίσκονται στην περιοχή που κατοικεί, μπροστά ή πίσω από το σπίτι του.

Αρνούμενος τη λογική του Μαυρογιαλούρου και στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που ανέπτυξε η Επικεφαλής του Οράματος, Ιωάννα Ρούφα ψηφίζω την πρόταση της παράταξης μου και επισημαίνω, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Την άμεση ενεργοποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για όλο το νησί, σύμφωνα με το ΦΕΚ που εξασφάλισε το Όραμα ως Δημοτική Αρχή, με παράλληλη αξιοποίηση όλων των μελετών που υπάρχουν για να μην πάνε χαμένα τα χρήματα που έχουν ήδη πληρωθεί από τους πρώην δήμους.
Την μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής στο κτηματολόγιο. Η δημοτική αρχή του Οράματος έχει κάνει όλη τη δουλειά όπως παραδέχτηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο κος Γερασκλής.
Την εντατικοποίηση της διαδικασίας για την κατασκευή ΜΟΛΟΥ κρουαζιερόπλοιων. Μην υποτιμάτε την προσπάθεια και την μελέτη που έκανε το Όραμα πρόκειται για σημαντική αναπτυξιακή και τουριστική υποδομή.

Την εντατικοποίηση της διαδικασίας για την επέκταση της ΜΑΡΙΝΑΣ. Και γι’ αυτό το τεράστιο αναπτυξιακό έργο υπάρχει σημαντική προεργασία.
Την ανακαίνιση του ΑΚΤΑΙΟΝ και την αξιοποίησή του ως διοικητήριο και χώρο παροχής υπηρεσιών Μόλου - Μαρίνας. Δεν συμφωνούμε στο ξεπούλημα του σε ιδιώτη για να γίνει ένα ακόμα ξενοδοχείο! Το ΑΚΤΑΙΟΝ κατέχει θέση στρατηγικής σημασίας και είναι απαραίτητο για την ορθή αναπτυξιακή προοπτική του νησιού μας.
Την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής του Οράματος για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης της Κω.
Την εφαρμογή των αποφάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Κω για την ελεγχόμενη στάθμευση και την σταδιακή εφαρμογή της πρότασης της Δημοτικής Αρχής του Οράματος για το κλείσιμο του Κέντρου για τα οχήματα κατά τους θερινούς μήνες όπως αυτή παρουσιάστηκε στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου της Κω.
Την αποκατάσταση του τοιχίου της Βασιλέως Παύλου. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τις κακοτεχνίες που οδήγησαν σε αυτή, φέρει τεράστια ευθύνη ο νυν Δήμαρχος και φυσικά όπως διαπιστώνουν οι πολίτες 13 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νυν δημοτικής αρχής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Τη μελέτη αναβάθμισης του 5ου δημοτικού σχολείου.

Την ενεργοποίηση των υπόγειων κάδων που το Όραμα έχει προμηθευτεί από το 2014 και τους έχετε σε αχρηστία.
Την άμεση αξιοποίηση των 2.3 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή του Οράματος για αντιπλημμυρικά έργα σε ολόκληρο το νησί.
Για να μην κουράσω το σώμα ψηφίζω συνολικά την πρόταση του Οράματος και θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην υλοποίησή κάθε έργου και δράσης που θα μας πηγαίνει έστω και ένα βήμα μπροστά.


Πέτρος Πετρής
Κοινοτικός Σύμβουλος Κω
ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Κω

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot