Menu

Π. Βερβέρογλου: Τα «σκουπίδια» κ. Μυλωνά τα «μετέφερε» αλλού ο συνεργάτης σας Δήμαρχος

Π. Βερβέρογλου: Τα «σκουπίδια» κ. Μυλωνά τα «μετέφερε» αλλού ο συνεργάτης σας Δήμαρχος
jumbo-banner

Τα «σκουπίδια» κ. Μυλωνά τα «μετέφερε» αλλού ο συνεργάτης σας Δήμαρχος. Η επιχείρηση «καθαρισμού» που προσβάλει τους ευαίσθητους Κώους αποδείχθηκε μούφα

Πάψτε να «μυξοκλαίτε» και αποκτήστε ξανά την χαμένη σας αξιοπρέπεια

 «Tα κοινωνικά προβλήματα δεν τα αντιμετωπίζουμε με εξορκισμούς, λεονταρισμούς και μεγάλα λόγια. Πολύ άπλα: χρειαζόμαστε ένα χώρο οργανωμένης υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και γενικά χώρο αναμονής των λεγομένων εκτάκτων φυσικών καταστροφών.. Σε αυτό το πεδίο δοκιμάζεται η ευφυΐα και ο πραγματισμός της δημοτικής αρχής, της περιφερειακής αρχής, της κυβερνητικής αρχής. Εκ του αποτελέσματος έχουμε αποτύχει….Αυτό πληρώνουμε και αυτό θα πληρώσουμε.» γράφει ο Ν.Μυλωνάς επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά τα αυτονόητα χωρίς φυσικά ο προϊστάμενος και στενός συνεργάτης του, δήμαρχος να του δίνει σημασία.

Αντίθετα ο ξενοφοβικός αλλά «χριστιανός» συνάμα  Γ. Κυρίτσης τον «αδειάζει» πλήρως προχωρώντας από προχθές σε επιχείρηση «καθαρισμού» των πάρκων από τα» σκουπίδια» με τη συναίνεση των «χριστιανών» αντιδημάρχων του και όλης της δημοτικής του παράταξης εξαπολύοντας κυνηγητό εναντίον των δυστυχισμένων προσφύγων , με  τη συνδρομή δημοτικής αστυνομίας που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία (όπως και στην εκδίωξη των εργαζομένων του ΔΗΡΑΣ), τουριστική αστυνομίας και θρασύτατων σεκιουριταδων που κάνουν σκοπιά στα δημόσια πάρκα μη έχοντας αποδεδειγμένα δικαίωμα..

 Εικόνες ντροπής και πάλι μας πληγώνουν .Ναι έτσι αντιλαμβάνεται τις ζωές των εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων η δημοτική αρχή, σα «σκουπίδια» και αντικείμενα μιας χρήσης και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο κ πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που αυτοπροσδιορίζεται και ως αριστερής ιδεολογίας.

 Το γνωρίζει πολύ καλά  ο κ Πρόεδρος που δε ντράπηκε να πει σε προηγούμενη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρόντων των κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν να φύγουν οι πρόσφυγες από εκεί «ας κάνουμε κάτι..πριν δούμε και κανένα βιασμό…καταχειροκροτούμενος από τη δημοτική πλειοψηφία και μη διαμαρτυρόμενος τότε για το αυθόρμητο των χειροκροτητών.

Μας επέπληξε ωστόσο όταν χειροκροτήσαμε τη συνάδελφο του ΔΗΡΑΣ .για τις αλήθειες που είπε,. προφανώς επειδή δε ήταν αρεστή η κίνηση στον στενό του συνεργάτη.

 Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

 Ο κ Πρόεδρος που σιώπησε για άλλη μια φορά όταν ανέχτηκε την εκδίωξη των οικογενειών των προσφύγων με τα παιδιά τους από τον ανθόκηπο και από τη Λεωφόρο Φοινίκων , αδιαφορώντας για τη τύχη τους μη έχοντας την αξιοπρέπεια να ορθώσει ανάστημα και να απαιτήσει λύση που θα βοηθήσει κύρια τη τοπική κοινωνία.

Μια κοινωνία, που (αντίθετα με το Γ Κυρίτση και τους συμβούλους του, συμπεριλαμβανομένου και του Ν.Μυλωνά ) συμπάσχει ποικιλοτρόπως στους πρόσφυγες ,παρά τα οικονομικά της προβλήματα.

Και αυτός που θλίβεται «στη θέα των μωρών στην αγκαλιά των γονιών τους. Μικρών παιδιών. Νέων αμούστακων παιδιών «συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα αναλωνόμενος καθημερινά  σε λογύδρια υποκριτικά ,ενθαρρύνοντας από την άλλη ρατσιστικές τακτικές ,με την ανοχή του, επιδεινώνοντας περισσότερο τη δύσκολη κατάσταση που προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαχειριστούν «μια χούφτα άνθρωποι» όπως είπε ο φίλος εκπαιδευτικός Πάνος,για την ομάδα Αλληλεγγύης και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα» μαζί με επιχειρηματίες  και αλληλέγγυους  πολίτες του νησιού και δυστυχώς απούσης της Ορθοδόξου αλλά και της Μουσουλμανικής εκκλησίας.

«ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ .ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ» σημειώνει πιο κάτω ο κ Μυλωνάς προχωρώντας σε ανούσιες διαπιστώσεις προφανώς για να ξορκίσει το κακό και να απενοχοποιηθεί  ο ίδιος μιας και «ο ηγεμών»… νοιάζεται μόνο για τη «μόστρα» του κέντρου και όχι για τους ίδιους τους πολίτες και επαγγελματίες ( για τους πρόσφυγες ούτε λόγος),αφού τα «σκουπίδια «πήγαν αλλού και δεν κρύφτηκαν για κακή τύχη της δημοτικής αρχής.

 

«ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΗΤΗΡΙΑ…» συνεχίζει ,λες και περιμέναμε τους πρόσφυγες ώστε να μετατραπούν τα πάρκα σε ουρητήρια όταν δέκα μήνες τώρα  είναι κλειστές οι δημόσιες τουαλέτες για ξένους και ντόπιους με εντολή δημάρχου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Δεν θέλει να τα γνωρίζει προφανώς αυτά ο κ. Μυλωνάς..όπως δεν θέλει να γνωρίζει πως το ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ θα μπορούσε να βελτιωθεί( μέχρι να διευθετηθεί η παράδοση του στο Υπουργείο η η εξεύρεση άλλου καταλληλότερου χώρου προσωρινής φιλοξενίας) σε επίπεδο όρων υγιεινής αν στο ελάχιστο ανταποκρίνονταν ο δήμαρχος στο αίτημα των ΓΧΣ να συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης ,το οποίο οι ίδιοι συντηρούν καλώντας ιδιώτη κάθε δυο τρεις μέρες .

Αλλά τι λέμε, εδώ δεν αφήνει ο τα τεχνικά συνεργεία να κλαδέψουν έστω τα ξερά κλαδιά των ευκαλύπτων για να προστατεύσει και τους περιοίκους από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς..

ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ

Όλα αυτά τα γνωρίζει και τα ανέχεται ο κ. Πρόεδρος ίσως είναι και το τίμημα του αξιώματος που απέκτησε και θέλει να μην εγκαταλείψει και μάταια προσπαθεί να παρακάμψει το πρόβλημα, στάση μη έντιμη, μη ψύχραιμη, μη ανθρώπινη μη αριστερή...

Έτσι είναι κ Μυλωνά μην αυταπατάσθε και μην εγκαλείτε εμάς για έλλειψη σεβασμού ,αλλά τον εαυτό σας που δεν σέβεται το δράμα των προσφύγων ,όπως εκείνο το παλληκαράκι των είκοσι πέντε  χρόνων από τη ΣΥΡΙΑ που είδαμε χθες στην αστυνομία ,που σε μια νύχτα έγινε παραπληγικό από βομβαρδισμό και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα το μετέφεραν στο Νοσοκομείο…

Τον εαυτό σας που δε σέβεται αυτά «τα νεαρά κορίτσια με τις χαρακτηριστικές ενδυμασίες» που προσπαθούν να τις διατηρούν καθαρές παρά το λίγο νερό που τους δίνουμε και που ήρθαν στη Κω για να γνωρίσουν το σκληρό πρόσωπο του «Φασισμού» μας ..

Τον εαυτό σας που δεν σέβεται εκείνο τον ηλικιωμένο από το Αφγανιστάν που παρά την αδυναμία του αλλά τη περισσή του ευγένεια έπρεπε τα παιδιά της Αλληλεγγύης να τον καλέσουν να πάρει μια μικρή μερίδα φαγητού στο ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ..

Τον εαυτό σας που δε σέβεται καν τα μωρά που τα προσωπάκια τους ,παρά τη δυστυχία τους ,χαμογελούν όταν τους δίνουν οι αλληλέγγυοι συμπολίτες μας  ένα μόνο σοκολατάκι…

Και δε βλέπετε τουλάχιστον τους συναδέλφους σας που συμπεριφέρονται στοιχειωδώς ανθρώπινα ..στους δυστυχισμένους αυτούς του κόσμου κυνηγημένους που δε ξέρουν το μέλλον τους ,τον δήμαρχο Ρόδου που άνοιξε το παλιό στάδιο ,τη Μαρία Καμμά-Αλιφέρη στη Τήλο που πασχίζει με τους συνεργάτες της να τους εξασφαλίσει ένα πιάτο φαί,το δήμαρχο Καλύμνου που μετέτρεψε τα παλιά σφαγεία σε μικρό αλλά ζεστό ξενώνα.??

 Αλλοίμονο πόσο μόνος πρέπει να νοιώθετε κ Πρόεδρε πόσο μόνος!!!…

(Πίτσα Βερβέρογλου  για την ΕΡΤ ΡΟΔΟΥ, μέλος της Αλληλεγγύης Κω)

kos patisserie

1 σχόλιο

  • Αυτό λέγετε δημοσιογραφία;;;;; Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2015 09:59 Απάντησε

    Μεγαλύτερη προσβολή που υπογράφει για την ΕΡΤ Ρόδου, η Πϊτσα Βεβρέρογλου, mδεν υπάρχει!
    Ας έγραφε προσωπικό της σχ'ολιο, mχωρίς την ιδιότητά της που δεν ξέρουμε αν την έχει τελικά!

επιστροφή στην κορυφή