Menu

Πυρ και μανία ο Δήμος Κω: "Επίθεση" σε φορείς της Κω για μεταναστευτικό

Πυρ και μανία ο Δήμος Κω: "Επίθεση" σε φορείς της Κω για μεταναστευτικό
jumbo-banner

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’Η δημοτική αρχή έχει αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη διατήρησης ενός ενιαίου τοπικού μετώπου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Δυστυχώς κάποιοι , συνειδητά, επιχειρούν να διασπάσουν αυτό το μέτωπο.

Επί της ουσίας και σε ότι αφορά στα όσα αναφέρονται στην επιστολή των φορέων:

1ον. Ο Δήμος Κω έθεσε από τις αρχές του καλοκαιριού το θέμα της μεταφοράς της υπηρεσίας καταγραφής και ταυτοποίησης της Αστυνομίας σε χώρο εκτός πόλης. Πριν από δύο μήνες,ο Δήμαρχος με επιστολή του προς τον Υπουργό το έθεσε εκ νέου.

Προφανώς ο συντάκτης της επιστολής των φορέων δεν το γνωρίζει ή κάνει ότι δεν το γνωρίζει.

2ον. Η απόφαση για τη μεταφορά ή μετεγκατάσταση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα που έχουμε καταθέσει.
Η απόφαση τους είναι η δημιουργία hot spot.

3ον. Ο Δήμαρχος Κω στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για το μεταναστευτικό στις 8 Ιανουαρίου θα καταθέσει νέα πρόταση για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καταγραφής και ταυτοποίησης παράνομων μεταναστών και προσφύγων σε ιδιωτικό χώρο εκτός του αστικού ιστού.
Μιλάμε για χώρο καταγραφής και μόνο και όχι για καταυλισμό ή hot spot και με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζεται η άμεση μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα.

4ον. Ο Δήμος Κω έχει εκφράσει τη σθεναρή αντίδραση του στην παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων σε ΜΚΟ για τη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Για το θέμα κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Κόνσολας. Η αντίδραση μας εκφράζει το σύνολο των πολιτών του νησιού και η επόμενη κίνηση είναι η νομική οδός και ο καταλογισμός ευθυνών σε αυτούς που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Πόσοι από τους φορείς είναι αποφασισμένοι να συμπαραταχθούν σε μια τέτοια κίνηση;

5ον. Η πόρτα του Δημάρχου Κω είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους φορείς του νησιού και τους εκπροσώπους τους. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να συναντήσει το Δήμαρχο και να καταθέσει τις προτάσεις ή τις ενστάσεις του.
Η αντιμετώπιση των συνεπειών του μεταναστευτικού προβλήματος δεν είναι μια κλειστή υπόθεση προυχόντων. Είναι υπόθεση όλων των πολιτών.
Μετά την επιστροφή του Δημάρχου από την Αθήνα και τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για το μεταναστευτικό, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση.

6ον. Μέλη των διοικητικών συμβουλίων των φορέων που συνυπογράφουν την επιστολή προς το Δήμαρχο δηλώνουν άγνοια για το περιεχόμενο της.
Προφανώς οι συλλογικές διαδικασίες παρακάμπτονται μπροστά στα απωθημένα, τις σκοπιμότητες και την εμπάθεια απέναντι στο Δήμαρχο και στη δημοτική αρχή, που έχουν ορισμένοι.
Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια μέρα που συνεδρίαζε η επιτροπή που είχε οριστεί από την Επιτροπή Διαβούλευσης, συγκεκριμένο άτομο διακινούσε πάλι δελτίο τύπου με υπογραφές που εγκαλούσε το Δήμαρχο γιατί δεν είχε...συγκληθεί η επιτροπή.
Είναι καιρός να σταματήσουν κάποιοι να κρύβονται και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν κρυφή ατζέντα και επιχειρούν να διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο.

Τι άλλο θέλουν για να καταλάβουν ότι η δημιουργία μόνιμης δομής φιλοξενίας και παραμονής προσφύγων και παράνομων μεταναστών θα μετατρέψει την Κω σε Μυτιλήνη και σε ένα απέραντο καταυλισμό;

Τι άλλο θέλουν για να καταλάβουν ότι με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, θα εγκλωβίζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Κω; Αφού ούτε συμφωνία για αναλογική κατανομή προσφύγων σε άλλες χώρες υπάρχει αλλά ούτε και πλαίσιο για την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών.

Ο Δήμος Κω προσέγγισε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος με υπευθυνότητα και ρεαλισμό.

Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης έχει επιλέξει να υπερασπιστεί την τουριστική ταυτότητα της Κω, το μέλλον και την προοπτική του νησιού.

Είναι μαζί με τους πολίτες του νησιού και όχι απέναντι τους.
Αυτό που προέχει είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι’’.

kos patisserie

8 σχόλια

 • ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ... Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016 12:55 Απάντησε

  Γιατί τα βάζεις με εναν όταν δέκα φορείς υπογράφουν ...... Αυτός σε έχει πειράξει περισσότερο γιατι κουμαντάρει όπως φαίνεται και τους δέκα.Ας ησουν σωστός να το είχες με το μέρος σου.Με το μέλι τρως με τό ξίδι δεν τρως έλεγε η γιαγιά μου.... Α ρε καημένε Δημαρχε σε κάνει να τρέχεις όπως και οπότε θέλει τελικά!!!!

 • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΩ Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016 12:46 Απάντησε

  Ερώτημα..4/1/2016 12:51:00 πμ
  Γιατί τα βάζεις με εναν όταν δέκα φορείς υπογράφουν ...... Αυτός σε έχει πειράξει περισσότερο γιατι κουμαντάρει όπως φαίνεται και τους δέκα.Ας ησουν σωστός να το είχες με το μέρος σου.Με το μέλι τρως με τό ξίδι δεν τρως έλεγε η γιαγιά μου.... Α ρε καημένε Δημαρχε σε κάνει να τρέχεις όπως και οπότε θέλει τελικά!!!!

 • ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩ Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016 12:46 Απάντησε

  Πάντα προβλέψιμος...Αλλάζεις την ουσία και δεν απαντας ποτέ. Στοχοποίηση ανθρώπων απλως γιατί διαφωνούν και δεν ειναι του χεριού σου δεν σε τιμά.Βέβαια η λέξη τιμή και ντομπροσινη δεν υπαρχουν στο λεξιλόγιό σου....Επιμενεις να λες για εναν που σε ενοχλεί τρέλα τελικά.... Αυτο φαίνεται καθαρά απο την επιστολή πιυ έστειλε το γραφείο τύπου του Δήμου..Όσο τσο αναφέρεις τόσο θα ειναι μπροστά σου συνεχώς απλα για να φαίνεται η ανικανότητα σου!!!! Καταλαβε πως η διαφορα πολιτικων θεσεων δεν ειναι προσωπικη διαφορα και μένος μαζι σου!!!! Απλα αυτο σε βολευει και λες παντού μέσω των παπαγάλων σου....για αποπροσανατολισμό του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί.Εσύ έχεις μένος με εναν συγκεκριμένα και σε τρελάνει που δεν μπορείς μα το κανεις να σιωπήσει!!! Εαν κάποια μέλη ΔΣ όπως λες δεν ηταν ενήμεροι ας κάνουν μια δήλωση πως δεν συμφωνούν με το περιεχομένου της επιστολής των φορέων του νησιού..... Καλλιέργεια αμφιβολίας ειναι ο στόχος σου αλλα το 7% στην δημοσκοπήσει του Kostoday τα λέει όλα....αυτοί ειναι μαζί σου και ΟΧΙ το ΣΥΝΟΛΟ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.. Εαν έχεις το σθένος κάνε δημοψήφισμα...για να δούμε ποιοί τελικά είναι με το μέρος σου.... Άντε τωρα να σε δουμε..Α και που είσαι το φιλαράκια σου πας να βολεψεις με το τάχα χώρο που λες πως θα προτείνεις...όπως ακριβώς με το ΑΚΤΑΙΩΝ!!!!?

 • το καλυτερο σχολιο Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016 12:10 Απάντησε

  Ανεβασε φιλε Παναγιωτη το σχολιο του Σεβαστου Μανια απο το φβ.Λιγα λογια καινουσια για ντο θεμα.

 • προς ξενοδοχος Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016 11:31 Απάντησε

  Πολύ δημοκρατικός είσαι φίλε ξενοδόχε, άν δηλ. στήριζε ότι τρελό λέει ο Συριζα ο Μηνάς δεν θα σε πείραζε ούτε θα έπρεπε να παραιτηθεί.

 • ξενοδοχος Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016 00:44 Απάντησε

  λυπάμαι Μηνά αλλά πρέπει να ξεχωρίζεις την ιδιότητά σου ως αντιπρόεδρος των ξενοδόχων από τις πολιτικές σου προτιμήσεις. Και τώρα τελευταία χρησιμοποιείς τη θεση σου για αντιπολιτευση στην κυβερνηση και για να στηρήζεις τον Κυρίτση. Μήπως θα ήταν έντιμο να παραιτειθείς όταν ξεπουλάς το διοικητικό σου συμβούλιο;

 • ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2016 23:49 Απάντησε

  Μέλη των διοικητικών συμβουλίων των φορέων που συνυπογράφουν την επιστολή προς το Δήμαρχο δηλώνουν άγνοια για το περιεχόμενο της. Όπως και εγω !!!!

 • Μηνάς Χατζημιχαήλ Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2016 16:55 Απάντησε

  Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με καλύπτει πλήρως. Άλλωστε οι μέχρι σήμερα επιμονή της στην μή δημιουργία Hot Spot στο νησί ήδη δουλεύει θετικά. Από τους 4.500 λαθρομετανάστες που εισβάλουν κάθε ημέρα στα νησιά μας, στην Κω έρχονται περίπου 100 άτομα, η μεγάλη μάζα πάει στα νησιά που έχουν εγκαταστάσεις υποδοχής!

επιστροφή στην κορυφή