Προκηρύχθηκαν 26 μόνιμες θέσεις γιατρών για τα Νοσοκομεία της Δωδ/σου-3 για ΚΩ

Απρίλιος 28, 2016
jumbo-banner
Προκηρύχθηκαν από το υπουργείο Υγείας, μόνιμες θέσεις γιατρών για τα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου, στο  πλαίσιο προσλήψεων που θα γίνουν σε πανελλαδικό επίπεδο για την κάλυψη κενών θέσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Στα Δωδεκάνησα, προκηρύχθηκαν 12 μόνιμες θέσεις γιατρών  για το Νοσοκομείο της Ρόδου, 5 θέσεις για το Νοσοκομείο της Κω, δύο για το Νοσοκομείο της Καλύμνου και επτά για το Κρατικό Θεραπευτήριο της Λέρου.

Την ίδια ώρα το πρόβλημα με τις προσλήψεις των επικουρικών γιατρών παραμένει άλυτο, αφού παρά το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση των επικουρικών γιατρών, η μόνη αλλαγή που θεσπίστηκε είναι ότι θα μπορούν πλέον αντί για δύο Υγειονομικές Περιφέρειες να επιλέγουν μία. Εντούτοις αυτό δεν εξυπηρετεί το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Ως γνωστόν η 2η ΥΠΕ στην οποία ανήκουν τα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου, όπως και όλου του Αιγαίου, έχει στην αρμοδιότητά της και τα Νοσοκομεία του Πειραιά με αποτέλεσμα οι περισσότεροι γιατροί να εκδηλώνουν ενδιαφέρον στην 2η ΥΠΕ με σκοπό να προσληφθούν στα νοσοκομεία του Πειραιά, να επιλέγονται για νοσοκομεία των νησιών και τελικά να αρνούνται τις θέσεις οι οποίες στην πλειονότητά τους παραμένουν ακάλυπτες.
Οι μόνιμες θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν για τα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου έχουν ως εξής:

ΠΙΝΑΚΑΣ

Ηλίας Καματερός: σε προτεραιότητα για την κυβέρνηση η υγεία των νησιωτών

Η πρόσληψη 15 ειδικευμένων γιατρών επί θητεία, για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της περιοχής μας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια προηγούμενων προσλήψεων που έχουν ενισχύσει τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:
- Για το Νοσοκομείο Κω: 2 θέσεις Επιμελητή Β΄ Παιδιατρικής και από 1 θέση Επιμελητή Β΄ στις ειδικότητες, Χειρουργικής, Καρδιολογίας και Νεφρολογίας.
- Για το Νοσοκομείο Καλύμνου: 2 θέσεις, Επιμελητή Β΄ Παιδιατρικής και Καρδιολογίας, και
- Για το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου: 3 θέσεις Επιμελητή Β΄ Ψυχιατρικής, 2 θέσεις Επιμελητή Β΄ Αναισθησιολογίας και από 1 θέση Επιμελητή Β΄ στις ειδικότητες, Ακτινοδιαγνωστικής, Ορθοπεδικής και Ιατρικής Βιοπαθολογίας.

Σε δήλωσή του για τη νέα προκήρυξη πρόσληψης γιατρών, ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός δήλωσε:
«Η κυβέρνηση δείχνει με πράξεις τη συνεχή φροντίδα της για την στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά μας, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Η Υγεία και η κοινωνική προστασία αποτελούν προτεραιότητες. Δίνουμε καθημερινά αγώνα για να ξαναστήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα πόδια του μετά την κατάρρευση που επέφεραν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το ενδιαφέρον και η προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από τη νησιωτικότητα θα συνεχιστεί αμείωτο.»

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot