Menu
Επιστολή του Φ. Ζαννετίδη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για προβλήματα στην Ενιαία  Αίτηση Ενίσχυσης 2015 και 2016 από την επιλεξιμότητα στις εκτάσεις βοσκοτόπων

Επιστολή του Φ. Ζαννετίδη…

Επιστολή προς τον ...

Το πανεπιστήμιο Αιγαίου, το κορυφαίο ΑΕΙ της χώρας

Το πανεπιστήμιο Αιγαίου, …

Το πανεπιστήμιο Αιγα...

ΚΕΔΕ: ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από την εισήγηση του Γ. Κυρίτση στη συνέντευξη Τύπου

ΚΕΔΕ: ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από τη…

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ...

Σπάνιο φιλμ από τη ζωή στην Σπιναλόγκα, την «φυλακή» των λεπρών πριν από 90 χρόνια!

Σπάνιο φιλμ από τη ζωή στ…

Λίγοι γνωρίζουν τη...

Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στην Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων

Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζη…

Εκπρόσωπος της Ένω...

Θέμα ωρών η ανακοίνωση της κοινωφελούς για 24.291 ανέργους σε 274 δήμους

Θέμα ωρών η ανακοίνωση τη…

Εντός των επόμενων ω...

Το συγκλονιστικό μυστικό του Παντελή Ζερβού -Εθαψαν ζωντανή την κόρη του

Το συγκλονιστικό μυστικό …

Ενα συγκλονιστικό ...

Λάρισα: ''Βόμβες'' από διευθύντρια σχολείου για ρατσιστικά βίντεο στο facebook - Κατηγορεί τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων!

Λάρισα: ''Βόμβες'' από δι…

Θύελλα στην εκπαιδευ...

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Παρασκευή 27/01

Συνεδριάζει η Επιτροπή Πο…

Σας προσκαλούμε στην...

Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κω μέχρι τέλη Φεβρουαρίου

Αποχή των μελών του Δικηγ…

Απέχουν από τα καθήκ...

Τα παιδιά του ΕΠΑΛ διασκέδασαν με τους Droulias brothers (βίντεο)

Τα παιδιά του ΕΠΑΛ διασκέ…

Oι μοναδικοί Droulia...

Μεγάλα "άλματα" για τον Γ.Σ. Ιπποκράτη τον Κώο - Δύο Ολυμπιονίκες στην Κω (βίντεο)

Μεγάλα "άλματα"…

Συνέντευξη μας παρ...

Prev Next

Πάνω από 2.500 Περιστατικά εξυπηρέτησε ο γιατρός του Κ.Υ. Αντιμάχειας Τ. Μεταξάς

Πάνω από 2.500 Περιστατικά εξυπηρέτησε ο γιατρός του Κ.Υ. Αντιμάχειας Τ. Μεταξάς
jumbo-banner

Ένα μικρό θαύμα έχει συντελεστεί το τελευταίο εξάμηνο (από τον Σεπτέμβριο του 2015) στο Κ.Υ. Αντιμάχειας, το οποίο μετά από πολλά χρόνια και πολλά προβλήματα έχει αρχίσει και λειτουργεί, εξυπηρετώντας το πρώτο εξάμηνο πάνω από 2.500 περιστατικά, έχοντας μόνο έναν γιατρό, τον Επιμελητή Β’ γενικής Ιατρικής στο ΠΕΔΥ, Αναστάσιο Μεταξά.

Την μεγαλύτερη βοήθεια, την έχουν προσφέρει εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και συνεισφέρουν όσο μπορούν για την καλή λειτουργία του Κέντρου.

Ο κ. Μεταξάς με επιστολή του προς όλους τους αρμόδιους φορείς αναλύει την κατάσταση στην οποία βρήκε το Κ.Υ. Αντιμάχειας, σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα αλλά και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει.

Αναλυτικά η επιστολή:

Από την πρώτη κιόλας επίσκεψή μου στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, διαπίστωσα αμέσως την ακαταλληλότητα, τόσο του κτιρίου, όσο και του περιβάλλοντος χώρου. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια ο χώρος ήταν αφύλακτος και έρμαιο οποιουδήποτε επιτήδειου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί διαρρήξεις, καταστροφές και να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης με συσσωρευμένα σκουπίδια και ακαθαρσίες παντού, όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που σας παραθέτω.

Το πρώτο μέλημά μου ήταν να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τα υφιστάμενα προβλήματα και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, ώστε να καταστεί λειτουργικός ο χώρος. Στην προσπάθεια μου αυτή βρήκα συμπαραστάτες πλήθος εθελοντών, οι οποίοι με προσωπική εργασία και χορηγίες αποκατέστησαν τις φθορές στις κτιριακές εγκαταστάσεις (όπως σπασμένες πόρτες και παράθυρα, φθαρμένος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, υδραυλικές εργασίες κα), καθαρισμός κτιρίου(απεντόμωση, μυοκτονία, απολύμανση) και πολλές ακόμα εργασίες, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παράρτημα 1.

ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Η βούληση και το μεγαλείο των ανθρώπων του τόπου, η ανεκτίμητη προσφορά τους και πάνω από όλα η επιτακτική ανάγκη τους για πρωτοβάθμια φροντίδα περίθαλψης, μεταμόρφωσε το εγκαταλελειμμένο κτίριο σε ένα λειτουργικό και επισκέψιμο Κέντρο Υγείας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η αναγκαιότητα της ύπαρξης του ΚΥ διαφαίνεται από το γεγονός ότι από το πρώτο κιόλας εξάμηνο εξυπηρετήθηκαν πάνω 2.500 περιστατικά. Αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι το ΚΥ βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το νοσοκομείο της Κω, γεωγραφικά τοποθετημένο στο κέντρο του νησιού και σε μια περιοχή που μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών. Βρίσκεται στην περιοχή της Αντιμάχειας, στο κέντρο του πρώην Δήμου Ηρακλειδών, μεταξύ των χωριών, Καρδάμαινας, Κεφάλου, Μαστιχαρίου, Πυλίου και κοντά στο Διεθνή Αερολιμένα του νησιού. Πρόκειται για την περιοχή που έχει το μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων και συνακόλουθα μέγιστο όγκο κλινών. Η περιοχή αυτή αριθμεί μόνιμο πληθυσμό περίπου 13.000 κατοίκους και το καλοκαίρι με τους επισκέπτες ξεπερνάει τους 50.000, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις ανάγκες του αεροδρομίου, που πρέπει να σημειωθεί ότι για το 2015 είχε πάνω από δυο εκατομμύρια επιβάτες. Όπως γίνεται αντιληπτό, με αυτά τα δεδομένα, το ΚΥ βρίσκεται στο πλέον νευραλγικό σημείο του νησιού. Οι ανάγκες που προκύπτουν στο συγκεκριμένο ΚΥ είναι τεράστιες και άμεσες και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από ένα μόνο γιατρό, όταν την ίδια στιγμή εκτελεί χρέη νοσηλευτή και έχει και την ευθύνη για όλες τις εργασίες συντήρησης του κτιρίου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να μη μπορεί να συνεχιστεί στο πέρασμα του χρόνου, λόγω ανθρώπινων ορίων.

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ

Το ΚΥ μπορεί, εφόσον στελεχωθεί με δεύτερο γενικό γιατρό και με νοσηλευτικό προσωπικό δύο ατόμων, να καλύψει έστω τις περισσότερες ανάγκες των μόνιμων κατοίκων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακουφίσει την τοπική κοινωνία που τόσο μέχρι τώρα υποφέρει και ταυτόχρονα να αποσυμφορήσει την επιβαρυμένη κατάσταση στο ΓΝ της Κω, που όπως είναι γνωστό είναι και αυτό υποστελεχωμένο.

Η επίτευξη του δύσκολου στόχου της λειτουργίας του ΚΥ αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε, και η παρουσία της ισχυρής ομάδας εθελοντών αποτελεί εχέγγυο για την καλή λειτουργία του. Τούτο όμως δε θα μπορεί σε μόνιμη βάση να εξυπηρετήσει τους βασικούς σκοπούς του χωρίς την δική σας οικονομική στήριξη και στελέχωση με προσωπικό.

vimatisko.gr

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός