Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Κω να επισκεφθεί το νησί

Αύγουστος 27, 2015
jumbo-banner

Σε άριστο κλίμα έγινε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Στη συνάντηση των Δημάρχων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί δήμοι από την αδυναμία διαχείρισης των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την κατανόηση του για το τεράστιο βάρος που έχουν επωμιστεί οι νησιωτικοί δήμοι και επανέλαβε την πρόταση του για τη σύγκληση συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ανάγκη εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο, κάτι που είχε επισημάνει και ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης στην πρωινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί από την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών και προσφύγων αλλά και για τις προτάσεις του Δήμου.

Ο κ. Κυρίτσης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Παυλόπουλο να επισκεφθεί την Κω, πρόσκληση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot