ΟΡΑΜΑ: 5 ερωτήματα ή 5 νέα εμπόδια στην προσπάθεια διαχείρισης ενός υπαρκτού προβλήματος(;)

Ιούνιος 03, 2015
jumbo-banner

 

Η μοναδική παραφωνία, στη σημερινή συνάντηση, ως προς τον τρόπο και τα επίπεδα διαχείρισης του φλέγοντος ζητήματος των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας και συγκεκριμένα προς το νησί μας ήταν ο Δήμαρχος Κω, κ. Κυρίτσης.

Εμβρόντητοι οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων του νησιού μας, οι οποίοι κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς και τα μέλη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας που προκάλεσε την σημερινή συζήτηση τον άκουσαν να αρνείται κατηγορηματικά κάθε πρόταση η οποία δεν συμφωνεί με τη δική του.

Ένα ζήτημα που αφορά ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και που υπό άλλες συνθήκες και διοίκηση θα είχε αναδείξει μόνο τις θετικές πλευρές της Ελληνικής φιλοξενίας και του ανθρωπισμού που διακρίνει τους κατοίκους του νησιού μας αφέθηκε στην τύχη του και ως είθισται εκπυρσοκρότησε προκαλώντας τεράστια ζημιά στον τουρισμό και την εικόνα του νησιού μας.

Η ποιότητα της ασκούμενης από το Όραμα πολιτικής κριτικής προς τη Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία σχέση με τον απόλυτο αρνητισμό και τα μονότονα ΟΧΙ που εισπράτταμε την προηγούμενη περίοδο, ως εκ τούτου επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Στηρίζουμε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και την πρόθεση της Κυβέρνησης να δρομολογήσει πλοίο για την άμεση μεταφορά όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων και μη νόμιμων μεταναστών.

2. Καλούμε την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Λιμενικού καθώς και την επίσπευση δρομολόγησης πλοίου έτσι ώστε η μεταφορά των συνανθρώπων μας να γίνει με τον πλέον ασφαλή και ανθρωπίνως αποδεκτό τρόπο. «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ»

3. Καλούμε την κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (για οικονομία χρόνου) να δώσει τη δυνατότητα, όπως πρότεινε ο Έπαρχος Κω, κ. Χαλκιδιός τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Δήμο να μπορούν να διαθέσουν χρήματα ώστε να διευκολυνθεί η διαχείριση των ζητημάτων που δημιουργούνται.

4. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή έστω και καθυστερημένα να αναλάβει την πρωτοβουλία εξεύρεσης και διαχείρισης ενός χώρου προσωρινής παραμονής των συνανθρώπων μας προσφύγων και μη νόμιμων μεταναστών όπου θα παρέχονται οι υπηρεσίες ταυτοποίησης και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

5. Δεν προτείνουμε τη δημιουργία μόνιμου κέντρου καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ προσεχτική μελέτη, τεκμηρίωση και πρωτίστως ανοιχτή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

6. Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και 8 μήνες να αποφασιστεί, κατόπιν εισήγησης των υπηρεσιών, ο προσφορότερος χώρος προσωρινής φιλοξενίας εκτός τουριστικών και οικιστικών περιοχών.

7. Καλούμε τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Σιφάκη να ακούσει ξανά τις προτάσεις του κ. Κουμουτσάκου για τον τρόπο συνεργασίας-διαχείρισης των διεθνών ΜΜΕ ώστε να περιοριστούν τα αρνητικά δημοσιεύματα και να εμπεδωθεί η μία και μοναδική αληθινή είδηση ότι το νησί της Κω είναι ασφαλές. Η συνεργασία σας σε αυτό το επίπεδο με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού μας πρέπει και οφείλει να είναι καθημερινή.

8. Καλούμε τον κ. Δήμαρχο που στη σημερινή του τοποθέτηση παραδέχτηκε ότι οι συνάνθρωποί μας αυτοί, περίπου 350 την ημέρα κατά τα λεγόμενά του, θα παραμένουν στην καλύτερη των περιπτώσεων 2 ημέρες στο νησί μας να μας απαντήσει ευθέως αν αυτοί οι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να έχουν ως προσωρινό τόπο διαμονής το Διοικητήριο, τον Πλάτανο του Ιπποκράτη και την απέναντι παραλία;;;;;

Όσο για τα περίφημα πέντε ερωτήματα στα οποία ψάχνει(;) απάντηση ο κ. Δήμαρχος, αυτά δεν είναι παρά το άλλοθι και το παραπέτασμα μίας καταστροφικής πολιτικής επιλογής που αρνείται πεισματικά να προστατεύσει το τουριστικό οικοδόμημα του νησιού μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot