Ολοκληρώθηκε το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κω

Απρίλιος 27, 2016
jumbo-banner

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κω.

Οι εκδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή 24 Απρίλη, στο Πάρκο «Ξενία» αγκαλιάστηκαν από δεκάδες νέων, μαθητών και εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε απόμέλος της ΚΝΕ και μαθητή του Νυχτερινού Γυμνασίου Κω. Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσαν οι μαθητές των σχολείων του νησιού, στο πλευρό των γονιών τους. Μίλησε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των σχολείων στο σημερινό σύστημα και κάλεσε τους μαθητές να πάρουν απόφαση στα 5μελή και 15μελή τους για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γραμματέας της ΟΒ Κω της ΚΝΕ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο τι διδάσκουν τα σχολικά βιβλία στους μαθητές για τα αίτια της φτώχειας, της ανεργίας και των αδιεξόδων του συστήματος, αλλά και για το προσφυγικό και τους πολέμους. Συνέχισε αναδεικνύοντας την αιτία των ιμπεριαλιστικών πολέμων που δεν είναι άλλη από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Κλείνοντας, κάλεσε τους μαθητές και την νεολαία να ανατρέψουν το καπιταλιστικό σύστημα και να παλέψουν για την κοινωνία που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος ο STFX τραγουδώντας beat-box και τα μαθητικά συγκροτήματα «Έφηβα Γεράκια» και «MusicBreakers»,τα οποία έδωσαν την ζητούμενη καλλιτεχνική νόταστο φεστιβάλ που στοχεύει και στην ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και κατέπληξανμε την απόδοσή τους και τις επιλογές τους.

Στον χώρο του φεστιβάλ επίσης, κυκλοφορούσε η Μπροσούρα της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ «Ποιο σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;», ενώ λειτουργούσε μπαρ και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Οργάνωση Βάσης Κω της ΚΝΕ

26/4/2016

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot