"Οικειοθελής αποχώρηση" η πρωτόδικη απόφαση για Ν. Σοφό από Ενιαίο Φορέα Τουρισμού

Ιανουάριος 22, 2016
jumbo-banner

Ανακοινώθηκε χθες η πρωτόδικη απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Κω αναφορικά με την προσφυγή του τ. Διευθυντή του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Νίκου Σοφού κατά του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού διεκδικώντας τα νόμιμα για την απόλυσή του.

Το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη ένα email σύμφωνα με το οποίο ο τότε Διευθυντής του ΕΦΤ θεωρούσε αβέβαιο το μέλλον του φορέα μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή και ένα δεύτερο στο οποίο ο ίδιος δήλωνε ότι "δεν είναι πλέον υπεύθυνος του", έκρινε ότι η αποχώρησή του από τον φορέα ήταν "οικειοθελής".

Σε ότι αφορά το ύψος της αποζημίωσης αυτή αφορά μόνο την καταβολή των δεδουλευμένων του (μισθοί, δώρα κλπ ύψους περίπου 7.000 ευρώ) και όχι την αποζημίωση για την απόλυσή του που διεκδικούσε ο ίδιος (περίπου στο δεκαπλάσιο).

Τον Ενιαίο φορέα εκπροσώπησαν οι ορκωτοί λογιστές (ο ένας μάλιστα είχε προσδιοριστεί αρχικά από τον Ν. Σοφό ως μάρτυρας υπεράσπισής του) που ορίστηκαν για την εκκαθάρισή του, ενώ δικηγόρος του ήταν ο κ. Μ. Θαλασσινός

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν. Σοφός μέσω της δικηγόρου του κ. Α. Μπιλλήρη θα προσβάλει την απόφαση ζητώντας την εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό.

πηγη:http://www.aegeanews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot