Menu
Γιώργο και Δήμητρα να ζήσετε αγαπημένοι και ευτυχισμένοι !!!

Γιώργο και Δήμητρα να ζήσ…

Σάββατο απόγευμα ενώ...

Με πολλά χαμόγελα στο αποκριάτικο μασκέ πάρτυ του Συλλόγου Αετός Κω

Με πολλά χαμόγελα στο απο…

Στις 22 Φεβρουαρίου ...

"Κωακό" καρναβάλι: Κέφι, χορός και πολλά χαμόγελα (βίντεο - φωτό)

"Κωακό" καρναβά…

Από την πλατεία Αντα...

Πώς πρέπει να ντυθείς για να τον ξεμυαλίσεις;

Πώς πρέπει να ντυθείς για…

Κριός Το μόνο ζώδ...

Οι δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας είναι είδος «παράστασης»

Οι δημόσιες εκδηλώσεις τρ…

Τα φιλιά, οι αγκαλ...

Τουρισμός: «Χάλκινο» η Ελλάδα στην αγορά της Γερμανίας

Τουρισμός: «Χάλκινο» η Ελ…

Τις ταξιδιωτικές τάσ...

Αποκαταστάθηκε πλήρως από τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου

Αποκαταστάθηκε πλήρως από…

Γιώργος Χατζημάρκο...

Σοκ στον αέρα του «Φως του Τούνελ»: Την θεωρούσαν όλοι νεκρή και τελικά την βρήκαν

Σοκ στον αέρα του «Φως το…

Μια συγκλονιστική κα...

Προειδοποιητικό καμπανάκι από τον ΦΠΑ; 55 εκατ. ευρώ λιγότερα τα έσοδα από τον στόχο

Προειδοποιητικό καμπανάκι…

Χαμηλή πτήση πραγμ...

ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις επιχειρήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων

ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτ…

Ξεκίνησε από την π...

Κράτος και Ταμεία χάνουν 200 εκατ. ευρώ απο την νέα «μόδα» με τα κουπόνια

Κράτος και Ταμεία χάνουν …

Ανησυχητικές διαστ...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα με την προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας των σπουδαστών των ΙΕΚ»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρν…

Ερώτηση προς την Υ...

Prev Next

Ν. Μυλωνάς: ‘’…εν τη κοιμήσει τον κόσμο νού κατέλειπες Θεοτόκε’’

Ν. Μυλωνάς: ‘’…εν τη κοιμήσει τον κόσμο νού κατέλειπες Θεοτόκε’’
jumbo-banner

Α.14-8-2015: Πάμε για τον εορτασμό της Παναγιάς. Η Κως είναι γεμάτη κόσμο. Πολύς κόσμος, πολύ κίνηση, πολύ ένταση.

Η ατμόσφαιραεπιβαρύνεται από εικόνες, φτωχώνσκελετωμένων ανθρώπων που περιφέρονταιδεξιά και αριστερά, στο παραλιακό‘’βουλεβάρντο’’ της Β. Γεωργίου, από το κλίμαγύρω από το ιστορικόγήπεδο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ σκηνές βιβλικής προέλευσης. Μια περιρρέουσαθλίψημας παραπέμπει σε μια συντελεσμένη ιστορική καταστροφή ή μήπως σε μια που μας πλησιάζει και μας απειλεί; Εντελώςαυτόματα η σκέψη μας γυρίζει πίσω στον χρόνο αναζητώνταςπαρόμοιεςκαταστάσεις για να στηριχτεί.

Οι εικόνες των θρηνούντανπροσφύγων στην Κύπροέφθιναν στην πλατεία του χωριού λογω του 2ου ΑΤΙΛΛΑ, σίγουροι πια πως εμείς εδώ είμαστεεπακολουθούσα εισβολή στο τραγικά απροστάτευτονησί μας. Όπλα και σφαίρες δεν υπήρχαν για τους εθελοντές. Ηάρχουσατάξη: προύχοντες,δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί φεύγουν ή στέλνουντις οικογένειες τους στην Αθήνα. Πίκρα, Θλίψη, Οργή, Απόγνωση, Φόβος και Αγωνία. Εσπερινός στης Παναγιάς το προσκύνημα (41 χρόνια πριν), μα ποιος εορτασμός; Μέγα πλήθος ‘’εν τω ναώ’’ και μια ατελείωτη ουρά σιωπηλών προσκυνητών στην περιφορά, όταν χωρίς φώτα και κεριά, χωρίς ψαλμωδίες και ομιλίες, υπό τις οδηγίες των πρεσβυτέρων για να μην δίνεται στόχος στα αναμενόμενα αεροπλάνα των εισβολέων, πορευόμασταν πίσω από την μεγάλη εικόνα της Παναγιάς ικετεύοντας από μέσα μας:

 ‘’ …εν τη κοιμήσει τον κόσμον ού κατέλειπες Θεοτόκε’’, 

‘’σωσον κύριε τον Λαό σου…’’,

 ‘’πάτερημών’’ ….. στην πιο σημαντική πορεία της ζωής μας.

Η σιωπηλή περιφορά περιηγήθηκε ολόκληρο το χωριό και γυρίζοντας στο προαύλιο της εκκλησίας, κάτω από τα ψηλά του κυπαρίσσια, λες καλυμμένοι υπό την σκέπην της, αυθόρμητα μέσα από το πλήθος ψιθυριστά ξεκίνησε ο προαιώνιος αίνος ‘’τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια …’’ για να υψωθεί σε στεντόρεια ικετευτική κραυγή στο τέλος το ’’…εκ παντίων με κινδύνων ελευθέρωσον! ίνα κράζωμεν: Χαίρε νύμφη ανύμφευτε!’’.

Αχ! Αυτή η ιστορία δεν έχει τέλος!‘’…Σωσον Κύριε τον Λαό σου…’’, μέχρι ότου οι Λαοί γίνουν κύριοι του τόπου και της ιστορίας τους.

Β.Στις σημερινές τραγικέςσυνθήκεςπεριρρέοντοςεκπεσμού αρχών και αξιών, μπαίνουμεεπισήμως στην ακόμη πιο βαθειάνύχτα μιας απέλπιδες πορείας της χώρας μας:‘’ Παναγιά βοήθα μας’’!

Γ. Από την Δευτέρα 9-8-15 το κέντροσυγκέντρωσης των προσφύγων και μεταναστώνέχειμεταφερθεί στο γήπεδο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ όπου εγκαταστάθηκε το κέντροκαταγραφής και χορήγησηςπιστοποιητικώνεισόδου στην χώρα μας. Αν το είχαμε από καιρόαπομακρύνει από το κτήριο του Επαρχείου δεν θα ζούσαμε στην ένταση που ζήσαμε την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων της προμετωπίδας της πόλης μας δημιουργώντας ένα σύνολοαρνητικώναισθημάτων και σκέψεων. Προφανώςπρόκειται για απόφασηανάγκης, σαφώςπροβληματική και προσωρινή.

Η κυβέρνηση, υποχρεωμένη από την μεγέθυνση του προβλήματος, με απουσία συντονισμού των εμπλεκομένων δημοσίων υπηρεσιών, χωρίς οργάνωση, με οκνηρία λήψης απόφασης, χωρίς ανάλυση και πρόταση, δηλαδή από απουσία δικής της πολιτικής οδηγήθηκε στην επιλογή του πλοίου. Έναπλοίοχωρητικότητας 2500 κλινών όπου θα βάζουμε τους ‘’Λαθρομετανάστες’’. Θα είναι αραγμένο αρόδο και μικρά σκάφη θα τους μεταφέρουν στην σύγχρονη ‘’Σπιναλόγκα’’ ή θα είναι δεμένο στο λιμάνι και από εκεί οι ‘’Λαθρομετανάστες’’θα οδηγούνται δίπλα στα πλοία της γραμμής‘’ως λεπροί’’ ώστε να φεύγουν στην Αθήνα δια τα περαιτέρωχωρίς να μας επιβαρύνουν!Τα προβλήματα που θα ακολουθήσουν είναι αναμενόμενα.

Γ.Μια βασική υποδομή που κάθε τόπος πρέπει να έχει για την πολιτική προστασία και την διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών είναι οχώροςοργανωμένηςυποδοχής και προσωρινήςφιλοξενίας απόεκτάκτεςφυσικέςκαι ανθρωπογενείσκαταστροφές οπως οιμετακινούμενοι πληθυσμοί,  ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ-ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ αντιμετώπισης κρίσεων.

Καλη Παναγιά!

Νικος Μυλωνάς

Στα 114 δις ευρώ ανέρχεται το κέρδος της Γερμανίας από την ευρωκρίση σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη  Ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των «Φιλελευθέρων», κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, ανέφερε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».όπως είπε, «η Γερμανική Κυβέρνηση ομολογεί, επιτέλους, ότι όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά επίσης έκανε εξοικονόμηση η γερμανική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες) άλλα 73 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά φτάνουμε στα 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός