Ν. Μυλωνάς: ΝΑΙ, ο καθένας μας έχει την ευθύνη του ...

Οκτώβριος 20, 2015
jumbo-banner

Στην προσπάθεια ανάκαμψης ο καθένας μας έχει την ευθύνη του και πιο πολύ οι έχοντες την τήβεννο του λαϊκού αντιπροσώπου!

Γιατί δεν δουλεύουν τα ελαιοτριβεία του νησιού;
Γιατί δεν δουλεύουν τα δημοτικά σφαγεία;
Πως ξεπερνάτε το γεγονός ότι πάνω από ένα χρόνοτώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θέμα της ΒΙΜΕΛ;
Επιτρέπεται να μιλάτε για παραγωγική ανασυγκρότηση για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και άλλα τέτοια ωραία και να αναγκαζόμαστε να πετάξουμε τις ελιές που μαζέψαμε αφού κανείς δεν φρόντισε να μας ειδοποιήσει ότι φέτος τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς; Να πηγαίνουμε στην Κάλυμνο για να σφάξουμε; Και αυτά που λεγάτε και γράφατε για την λαϊκή αγορά; Για την περιποίηση του χώρου και την στήριξη των λίγωνπαραγωγών;

Ποιες είναι οι ευθύνες σας; Τι κάνετε; Γιατί δεν μιλάτε;
--- Κατ αρχήνφαίνεταιαμέσως ότι έχουνδίκαιο οι διαμαρτυρόμενοι. Έχουνδίκαιο που απευθύνονται στα πολιτικάπρόσωπα και αναζητούνευθύνες. Και έχουνδίκαιο όταν τους λέμε ‘’δεν γνωρίζουμε’’ να μας …σβήνουν από τον χάρτη.
α. τα ελαιοτριβεία δεν δουλεύουνγιατίτώραξεκίνησαν οι ψεκασμοί του Δάκου και έκλεισαν με εντολή των υπηρεσιών της περιφέρειας. Οι ευθύνες είναι προφανείς και η αιτιολογία ότι είμαστε σε μνημόνιο, δεν τρέχουν οι πληρωμές, όλα είχανσταματήσειμέχρι να υποχωρήσει η κυβέρνηση στους δανειστές δεν ισχύουν. Είναι προφάσεις εν αμαρτία. Ναι υπήρξαν τέτοια προβλήματα, άλλα όπου γίνονταν προσπάθεια και υπήρχαν πιέσεις υπήρξαν και πληρωμές και λύσεις.Οι πολιτικέςευθύνες είναι προφανείς και δεν αγγίζουνμόνο την σημερινήπεριφερειακή αρχήάλλακαι την χθεσινή.

β. τα σφαγεία δεν δουλεύουν γιατί η συνεργατική των σφαγέων παρέδωσε τα λοίσθια υπό το βάρος της κακής συγκρότησης, της κακής λειτουργίας, των κακών συμβάσεων άλλα και της αδιαφορίας για το κοινωνικό σύνολο και την απουσία πολιτικών προτεραιοτήτων που δεν έθεταν πάνω απ όλα την συνέχιση της λειτουργίας και κατά το διάστημα της μετάβασης από ένα μοντέλο διαχείρισης σε ένα άλλο. Και εδώ οι πολιτικέςευθύνες είναι προφανείς και δεν αγγίζουνμόνο την σημερινήδημοτικήαρχή και την χθεσινή.

γ. για την ΒΙΛΜΕΛ το πρόβλημαέχειλυθεί στην πράξη. Οι παραγωγοί συνεχίζουν την μάχη επιβίωσης μόνοι τους και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αν μετά από τόσο διάστημα απραξίας και απαξίωσης μπορεί να σταθεί στα πόδια της σαν μηχανισμός στήριξης μιας σημαντικότατης παραγωγικής δραστηριότητας στο νησί μας.Και εδώ οι πολιτικέςευθύνες είναι προφανείς και δεν αγγίζουνμόνο την σημερινήδημοτικήαρχή και την χθεσινή.

--- Η κατάσταση ολιγωρίας και καθυστερημένων αντιδράσεων είναι γενικευμένη. Ας αναφερθούμε στις αυτοτελείς και αυτόνομες δημόσιες υπηρεσίες μέσα από τοπαράδειγματηςαρχαιολογικήςυπηρεσίας. Τώρακαθάρισε από τα χόρτα τους αρχαιολογικούς της χώρους! Χρόνια τώρα γίνεται αυτό το πράγμα! Το καλοκαίρι στα χόρτα και μετά τον Ιούλη Αύγουστο ξεκινούν οι εργασίες.Άλλα και σε ατομικό επίπεδο: σας παρακαλώ πάμε να κάνουμε αυτοψία σήμερα να αποφύγω το κλείσιμο της μικροεπιχείρησης μου! Δεν μπορούμε! Θα περιμένουμε να έρθουν τα χαρτιά από την Ρόδο, να συγκροτηθεί η επιτροπή…κλπ. Γιατί αυτή η ολιγωρία; Γιατί αυτή η αδιαφορία στις ανάγκες και η αναντιστοιχία στις δυνατότητες και τις προτεραιότητεςστην καθημερινή μας ζωή με υστέρηση της κακής συνηθείας και το βόλεμα;

--- Οι εποχέςέχουν αλλάξει. Είναι δύσκολεςεποχές και στα δύσκολααπαιτείταιεγρήγορση και συνεργασία. Απαιτείται η λαϊκήκινητοποίηση και συμμετοχή. Το να σιωπούμε και να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τις καταστάσεις δεν ωφελεί.Ότανοι άνθρωποι και τα κοινά μας πράγματαυποφέρουν είναι παράλογο και αυτοκαταστροφικό να επιμένουμε στις χθεσινές πρακτικές. Όμως εξ άσουπαράλογο είναι και το να κάνουμεμικροπολιτικές διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάλαμο. Στην προσπάθεια ανάκαμψης ο καθένας μας έχει την ευθύνη του και πιο πολύ οι έχοντες την τήβεννο του λαϊκού αντιπροσώπου στα …κέντρα λήψης αποφάσεων! Ναι! Έχουμε ευθύνες!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot