ΝΕΕΣ πρωινές μαζικές αφίξεις μεταναστών στην Κω (φωτό)

Οκτώβριος 21, 2015
jumbo-banner
Κατά εκατοντάδες καταφθάνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί της Κω μετανάστες - πρόσφυγες, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Πιο συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Κω προέβη στον εντοπισμό και τη διάσωση μεγάλου αριθμού προσφύγων, πρωινές ώρες σήμερα, τους οποίους οδήγησε με ασφάλεια στην πολεμική σκάλα του νησιού. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι "παλιοί" μετανάστες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους "νέους", ενώ τους φώναζαν με ονόματα...! Οι περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά και αρκετοί άνδρες. 
Τις τελευταίες ώρες οι αφίξεις μεταναστών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι ροές φτάνουν τα επίπεδα του καλοκαιριού και πλέον συνολικά πάνω από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες πέρασαν μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη. 

Το όριο των 500.000 αφίξεων μεταναστών και προσφύγων ξεπεράσθηκε στην Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες στη Γενεύη η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στη διάρκεια ενημέρωσης στον ΟΗΕ. "Το όριο αυτό ξεπεράσθηκε προχθες με την άφιξη στα νησιά του Αιγαίου περίπου 8.000 ανθρώπων, που ανέβασαν το σύνολο σε 502.500", δήλωσε η Μελίσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος της Αρμοστείας.

Ενώ ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου υπερβαίνει πλέον τις 643.000 ανθρώπους, πρόσθεσε.

Λόγω αυτών των μαζικών αφίξεων στην Ελλάδα, πολυάριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες "προσπαθούν απελπισμένα να συνεχίσουν γρήγορα τον δρόμο τους, επειδή φοβούνται πως τα σύνορα που θα πρέπει να περάσουν, θα κλείσουν σύντομα", διευκρίνισε επίσης.

Ωστόσο, η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών προκαλεί ανησυχία και για άλλες τραγωδίες...! Ενώ, οι υποδομές δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιους μεγάλους αριθμούς αφίξεων οπότε και η διεκπεραίωση γίνεται σχετικά δύσκολα.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot