ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ: Tο περιπολικό της Φινλανδικής Ακτοφυλακής "Merikarhu" στο λιμάνι της Κω

Μάρτιος 10, 2016
jumbo-banner

Tο περιπολικό της Φινλανδικής Ακτοφυλακής του Κόλπου, "Merikarhu", σήμερα στο λιμάνι της Κω.

Σκάφος μήκους 57,8m, εκτοπίσματος 1400t, με ειδική κατασκευή πλώρης για δυνατότητα ταξιδιού ανάμεσα σε πάγο πάχους 50cm με ταχύτητα 5 κόμβων. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι περίπου 15 κόμβοι και φέρει πλήρωμα 14 (+14) ατόμων.

Κατασκευασμένο το 1994 και πρότερη ναυαρχίδα της Συνοριακής Αστυνομίας, το Merikarhu εχει αναβαθμιστεί με εξοπλισμό που περιλαμβάνει θερμικό περισκόπιο (το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό συγκεντρωμένων ανθρώπων στις ακτές), δορυφορικές επικοινωνίες, δύο ελαστικές λέμβους, ιατρικές εγκαταστάσεις και έναν γερανό (ανυψωτήρα) έξι τόνων.

Το Περιπολικό Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΠΑΘ) FNS Merikarhu της Φινλανδικής Συνοριακής Αστυνομίας απέπλευσε απο το Ελσίνκι την 7η Ιανουαρίου για να συμμετέχει στη ναυτική επιχείρηση ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο Αιγαίο Πέλαγος, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Φινλανδία αναπτύσσει ένα ΠΠΑΘ για παρόμοιες επιχειρήσεις στο εξωτερικό της χώρας.

Η ανάπτυξη του πλοίου κλάσης Improved Tursas στην επιχείρηση -η επιχείρηση είναι υπό τον συντονισμό της Υπηρεσίας Ασφάλειας Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης FRONTEX- στο ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος είναι αποτέλεσμα του αιτήματος που έλαβε από την Ελλάδα την 15η Δεκεμβρίου 2015.

Φωτογραφία από Κων/νο Χατζηάμαλλο

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot