Μ.Χατζημιχαήλ: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» κ. Μουζάλα

Δεκέμβριος 18, 2015
jumbo-banner

Πριν λίγες ημέρες ο Αναπλ. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας παραδέχθηκε δημόσια ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για το μεταναστευτικό και όλα γίνονται βήμα - βήμα, και δήλωσε από το γήπεδο Τάε Κβον Ντο, όπου μεταφέρθηκαν οι μετανάστες από την Ειδομένη:

«Δεν ξέρω πού θα πάνε οι μετανάστες μετά από εδώ, θα το μάθετε τότε».

Και συνέχισε: «Το κράτος θα απελευθερώσει το στάδιο σε μια βδομάδα, όπως έχει υποχρέωση, αλλά δεν ξέρω πού θα μεταστεγαστούν οι μετανάστες στην συνέχεια»
Για να καταλάβουμε όλοι, ότι οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι ερασιτέχνες, ο αρμόδιος υπουργός ενώ παραδέχθηκε ότι το στάδιο πρέπει να έχει εκκενωθεί και παραδοθεί στην αθλητική ομοσπονδία στις 17 Δεκεμβρίου, δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα, που δεν αφορούσαν στο απώτερο μέλλον, αλλά στις επόμενες 2 -3 ημέρες.
Και ενώ αυτά συνέβαιναν ο προέδρος της Ένωσης Κεντρώων κατακεραύνωνε τον Τσίπρα στη Βουλή λέγοντας:

«Ο πρωθυπουργός ψεύδεται, ακόμα μια φορά. Τα κέντρα πρώτης υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ., ευρέως γνωστά ως hotspots) δεν είναι χώρος μόνο για ταυτοποίηση, ο ορισμός τους σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό αλλά και το ελληνικό δίκαιο περιλαμβάνει τη φιλοξενία, την παραπομπή σε διαδικασίες ασύλου ή σε διαδικασίες επαναπροώθησης μέχρι και 25 μέρες. Αυτό όφειλε να το γνωρίζει ο κύριος Τσίπρας εκτός αν για μια άλλη φορά προσπαθεί να παραπλανήσει».
Τα τελευταία δε γεγονότα και οι αντιδράσεις, στους 4 δήμους της Αθήνας που πρόκειται να φιλοξενήσουν αυτούς που επιστρέφουν από την Ειδομένη, αλλά και οι όψιμες αντιδράσεις από την Λέρο και την Χίο (ξύπνησαν) αποδεικνύουν ότι δεν είναι ο Κυρίτσης ο μόνος που αντιδρά!
Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν έφτασαν στη Λέσβο τα πρώτα καράβια από τον Πειραιά, γεμάτα με λαθρομετανάστες που επιστρέφουν στο νησί που πρωτοαποβιβάστηκαν γιατί δεν έχουν που να τους πάνε.
Χθες η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε με βεβαιότητα ότι τα Hot Spot στα νησιά του Αιγαίου θα φτιαχτούν οπωσδήποτε!!

Θέλουν βλέπετε εγκαταστάσεις τύπου Αλκατράζ, ώστε οι «φιλοξενούμενοι» να περιβάλλονται από θάλασσα και να μην μπορούν να φύγουν εύκολα για την Βόρεια Ευρώπη.
Πάρα πολύ ύποπτος είναι και ο ρόλος κάποιων Μ.Κ.Ο. που δρουν στο νησί, καθώς (σύμφωνα με έγκυρες μαρτυρίες), ενώ εκατοντάδες λαθρομετανάστες που είναι ταυτοποιημένοι από την πρώτη μέρα άφιξης τους στην Κω και μπορούν να αναχωρήσουν, πείθονται από τις διάφορες Μ.Κ.Ο. να παραμείνουν, απλά και μόνο για να δικαιολογούν την ύπαρξης αυτών των οργανισμών στο νησί.

Φαίνεται ότι τα οικονομικά οφέλη είναι τεράστια!
Καταλαβαίνουμε λοιπόν αγαπητοί συμπατριώτες ότι η μοναδική λύση για το νησί της Κω είναι η αποφυγή με κάθε τρόπο, τέτοιου είδους εγκαταστάσεων που μέσα σε ελάχιστες ημέρες θα μετατραπούν σε μόνιμης διαμονής.

Λένε ότι το Hot Spot (ΚΕ.Π.Υ.) που θέλουν να κατασκευάσουν θα είναι για 1.000 άτομα.
Ουσιαστικά δηλαδή θα στιγματιστεί η Κως σαν «Οργανωμένη πύλη εισόδου», θα χάσουμε εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών, ενώ στην πραγματικότητα ο τεράστιος αριθμός μεταναστών που θα συρρεύσουν στο νησί μας (αφού πλέον θα τους προσκαλούμε ως επίσημο Hot Spot), θα κυκλοφορεί πάλι στους δρόμους.
Αν νομίζει αυτή η τραγική κυβέρνηση ότι θα την εμπιστευτούμε έστω και στο ελάχιστο και θα πέσουμε στην παγίδα που μας στήνει, είναι πολύ γελασμένη.
Οι υπέρμαχοι του Hot Spot (κυρίως όσοι έχουν οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα), μας κατηγορούν ότι λέμε μόνο ΟΧΙ και δεν έχουμε προτάσεις.

Λάθος!!
Οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες: άμεση μεταφορά των μεταναστών καθημερινά εκτός νησιού με ταυτοποίηση εν πλω ή χωρίς ταυτοποίηση.
Δεύτερη πρόταση είναι η μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος εκτός αστικού ιστού, άμεση ταυτοποίηση και άμεση μεταφορά τους εκτός νησιού.
Η Κως, ο 4ος τουριστικός προορισμός της Ελλάδος δεν αντέχει αλλά ούτε και θα ανεχτεί οποιαδήποτε άλλη λύση!!!

Μηνάς Χατζημιχαήλ
Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΞΕΕ & ΠΟΞ

money-tourism.blogspot.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot