ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ πρόβλημα

Νοέμβριος 16, 2015
jumbo-banner

Έχοντας προετοιμάσει πλήρως το έδαφος για να δεχτούμε δύο τσάρτερ την εβδομάδα στην ερχόμενη σαιζόν 2016, τα δυσάρεστα μαντάτα που λάβαμε χτες βράδυ («…μας στενοχωρεί πολύ η κατάσταση με τους μετανάστες στην Κω.

Γνωρίζουμε πως τα πράματα βαίνουν προς το καλύτερο, αλλά προτιμούμε να αρχίσουμε το πρόγραμμα με άριστες συνθήκες. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να αναβάλουμε για ένα χρόνο τα σχέδιά μας για την Κω. Σας βεβαιώνουμε πως η Κως είναι πρώτη στη λίστα μας για το 2017 και το γραφείο σας αυτό που θα μας εκπροσωπήσει...») μας έδωσαν το έναυσμα για να γράψουμε αυτές τις σκέψεις μας ως Ανοικτή Επιστολή προς τα ελληνικά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης (‘κίτρινα’ και μη).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχοληθήκατε κατά κόρον με το προσφυγικό πρόβλημα που βιώνουμε στην Κω δημοσιεύοντας αληθείς αλλά και υπερβολικές ειδήσεις σχετικά με το προσφυγικό ρεύμα προς τα ελληνικά νησιά γενικά και προς την Κω ειδικότερα. Θα δεχτούμε ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη των υπευθύνων για τη θλιβερή κατάσταση στην οποία άκοντες βρεθήκαμε και δεν θα αρνηθούμε πως ακόμη και σήμερα, όταν η έλευση προσφύγων και μεταναστών αδιάκοπα συνεχίζεται, εμείς εδώ συνεχίζουμε να διαφωνούμε μεταξύ μας, για το πώς θα διαχειριστούμε το φλέγον αυτό θέμα.  

Καθόλου ή ελάχιστα ασχοληθήκατε με το δουλεμπόριο, στο οποίο επιδίδονται οι γείτονές μας, με τα αμύθητα ποσά που εισπράττουν και που προφανέστατα μοιράζονται και κρατικοί λειτουργοί της χώρας αυτής, με αποτέλεσμα εμείς να δεχόμαστε καραβιές μεταναστών σε καιρό που η χώρα μας είναι μόλις σε θέση να θρέψει τον ίδιο τον πληθυσμό της.

Έχετε λοιπόν δημιουργήσει μια εικόνα για το νησί μας, η οποία καθιστά την Κω έναν τουριστικό προορισμό προς αποφυγήν, γεγονός που ήδη έπληξε σχεδόν ανεπανόρθωτα τη τοπική οικονομία, ενώ δεν προβλέπεται βελτίωση αυτής της κατάστασης στο εγγύς μέλλον.

Θα περιμέναμε από σας να ασχοληθείτε σοβαρά με τα διαδραματιζόμενα στις τουρκικές ακτές. Με την ανοχή ή πιο σωστά με την ενθάρρυνση και με την αρωγή που προσφέρεται στους εκεί δουλέμπορους, να στέλνουν προς την Κω χωρίς διακοπή αμφίβολης αντοχής και ασφυκτικά υπερπλήρη πλεούμενα, πολλά από τα οποία είτε βυθίζονται από μόνα τους μεσοπέλαγα είτε από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που τα συνοδεύουν (!), οδηγώντας αμέτρητους πλέον επιβάτες στο θάνατο από πνιγμό.   

Όταν ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να δεχτούν μετανάστες και άλλες παζαρεύουν τον αριθμό τους κι ενώ ο αριθμός των προσφύγων στην Ελλάδα αυξάνει διαρκώς, είναι καιρός οι άτολμοι ηγέτες της Ευρώπης να πάρουν ριζικές αποφάσεις με τη δική σας προτροπή. Το σύνθημα «ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!» ας ακουστεί και διαβαστεί σε όλη την Ευρώπη! Προτιμότερο με επίσημες Ταξιδιωτικές Οδηγίες!

Ας αναρωτηθούν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες –ειδικά εκείνες που κτίζουν τείχη για να κρατήσουν μετανάστες εκτός– πόσους τουρίστες στέλνουν στη Τουρκία κάθε χρόνο. Αν η τουριστική βιομηχανία της χώρας αυτής δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα (και βέβαια έχοντας εισπράξει το ήδη προταθέν γενναιόδωρο ‘μπαξίσι’ της από την Ευρωπαϊκή Ένωση) η επιτέλους συμμόρφωσή της στους διεθνείς κανόνες είναι πιθανή.

Κώστας Κουγιουμτζόγλου

Nostalgia Travel

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot