Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου στην Κω (φωτό -βίντεο)

Οκτώβριος 28, 2015
jumbo-banner

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε στην Κω ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 .

Παρ‘όλο το κρύο, πλήθος κόσμου συμμετείχε και καταχειροκρότησε τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην παρέλαση. 

Με γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της πόλης, εωθινό στους δρόμους και έπαρση της σημαίας στο Διοικητήριο, με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της, παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης.
H Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ περιήλθε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.

Ακολούθησε επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στnv οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο της πόλης των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Γιαννακάς Ζαχαρίας, εκπαιδευτικός στο 1οΓυμνάσιο Κω.

Στη παρέλαση έλαβαν μέροs, η Φιλαρμονική του Δήμου Κω, το Ε.Ε.Σ Περιφερειακό Τμήμα Κω, οι Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Προσκόποι, οι Οδηγοί, το Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων Κω και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Η παρέλαση έκλεισε με τη Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ, τους επικεφαλής των μηχανοκίνητων των τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των πεζοπόρων τμημάτων της 80 ΑΔΤΕ.

Ακολούθησαν Εθνικοί Τοπικοί χοροί στην Πλατεία Ελευθερίας από τα Λύκεια και Γυμνάσια της πόλης Κω και το Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων.




ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot