ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ των πολιτών της Κω ζητά από Υπ. Οικονομίας η Ένωση Επαγγ. Φορέων

Φεβρουάριος 18, 2016
jumbo-banner

Κύριε Υπουργέ, Τον τελευταίο χρόνο η παγκόσμια κοινότητα συγκλονισμένη παρακολουθεί  όλα όσα συμβαίνουν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στο μεγαλύτερο κύμα μεταναστευτικών ροών μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

Στο κάδρο όσων διαδραματίζοντα  δυστυχώς βρίσκεται και η Κως, λόγω της ιδιαίτερης γεωπολιτικής της θέσης.

Καθημερινά οι πολίτες αυτού του τόπου  γίνονται μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων.

Βιώνουν  γεγονότα που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαν να έχουν σημείο αναφοράς το νησί μας, τον τέταρτο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα και έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη.

Δυστυχώς, η τοπική μας οικονομία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην ισοπέδωση και τον αφανισμό .

Ήδη, ως προπομπός όσων θα ζήσουμε στη συνέχεια, είναι αυτά  πού ήδη καταγράφηκαν τον προηγούμενο  χρόνο για την  οικονομία του νησιού λόγω  των μεταναστευτικών ροών,  φέρνοντας δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Δυστυχώς καθημερινά, οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται.

Οι  κρατήσεις και  για την τουριστική περίοδο του 2016 καταγράφονται ιδιαιτέρα αρνητικές. Η επίσημη μας  ενημέρωση αναφέρεται σε μειώσεις της τάξεως του 40%.

Η ίδια αρνητική τάση επικρατεί και στον θαλάσσιο τουρισμό με μειώσεις στους επιβάτες κρουαζιέρας και των επιβατών σκαφών αναψυχής  που φτάνουν  το 50%.

Για όλα τα παραπάνω, θεωρούμε αυτονόητη από την πλευρά της κυβέρνησης την άμεση στήριξη με κάθε τρόπο των πολιτών και της τοπικής οικονομίας με συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε :

    Διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από τις μεταναστευτικές ροές.                                                 Παροχή δεύτερης  ευκαιρίας σε όσους έχασαν την ρύθμιση των 100 δόσεων Δυνατότητα αποπληρωμής σε άτοκες δόσεις των υποχρεώσεων για την τρέχουσα περίοδο προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά ταμεία. Εξαίρεση των τουριστικών επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2016. Άμεση εφαρμογή προγράμματος τουριστικής προβολής της Κω με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Κω και των επαγγελματικών φορέων , με χρήματα που θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης  και Τουρισμού  για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος.

 Για τους υπογράφοντες   Επαγγελματικούς   Φορείς.

  Πασχάλης Βρακίδης          Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κω

  Κωνσταντίνα Σβύνου        Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

  Ελένη Παπαδούλη             Πρόεδρος Σωματείου Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Κω

  Βασίλης  Μανιάς                Πρόεδρος Εστιατόρων Κω

  Νίκος Νασταχανιδης         Μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

                                                Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Κω

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot