"ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ"...!!! Εικόνες του χθες και του σήμερα (φωτό)

Αύγουστος 08, 2015
jumbo-banner

Από τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, που ολοένα και διογκώνεται στην Ελλάδα, αλλά και στο νησί μας φαίνεται πως δεν γλίτωσαν οι μικροπωλητές και οι υπαίθριοι ζωγράφοι που είχαν την τύχη ή την "ατυχία" να έχουν σαν "στέκι" τη Λεωφόρο των Φοινίκων.

Απογοητευμένοι και διωγμένοι αισθάνονται οι μικροπωλητές και οι υπαίθριοι ζωγράφοι, που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Η Kostoday επισκέφτηκε για μία ακόμη φορά τα σημεία που πλέον κατακλύζονται από μετανάστες και αντίσκηνα και μετά από αίτημα των επιχειρηματιών, που βρίσκονται εκεί με μία ελπίδα πως θα εισακουστούν, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, μιας και αυτοί ως προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις είναι συνεπείς. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς, αν και παραδοσιακά βρίσκονταν στη θέση τους, αναγκάστηκαν να μεταφερθούν αρκετά μέτρα μακριά και κάποιοι άλλοι αναγκάστηκαν να κλείσουν τα υπαίθρια περίπτερα τους, λόγω της δυσοσμίας αλλά και των ανεξέλεγκτων πλέον συνθηκών που επικρατούν.

Σε συζητήσεις που κάναμε με κάθε έναν από αυτούς μας εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την παντελή αδιαφορία όσον αφορά το ζήτημα τους και στο ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, αφού κανένα τουρίστας δεν μπορεί να σταθεί ούτε για ένα λεπτό, είτε για να ποζάρει για ένα σκίτσο είτε για να αγοράσει κάποιο από τα σουβενίρ που διαθέτουν στους πάγκους τους. Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να χρησιμοποιούν σπρέι, μυρωδικά ακόμη και θυμιατά με λιβάνια που ανάβουν όλη μέρα μήπως και περιορίσουν την ανυπόφορη οσμή.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η περίπτωση ενός ζωγράφου, ο οποίος μη αντέχοντας την έντονη δυσοσμία, φόρεσε μάσκα, έχοντας χειρότερα αποτελέσματα αφού θεωρήθηκε άρρωστος..

Πιστεύουν ότι η χρονιά έχει πλέον χαθεί για αυτούς, αφού οι πωλήσεις τους έχουν πέσει κατακόρυφα και σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν το νησί.

Απώλειες φυσικά έχουν και όλες οι γειτονικές επιχειρήσεις.. Οι περισσότεροι έχουν πτώση μέχρι και 30% στον τζίρο τους..

Με βάση και τη χθεσινή σύσκεψη, είναι πλέον φανερό πως ο χώρος δεν έχει βρεθεί και δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμη η κατάσταση αυτή θα παραμένει στάσιμη και οι εικόνες του άλλοτε πανέμορφου νησιού μας να κάνουν τον γύρο του κόσμου, δυσφημίζοντας το με το χειρότερο τρόπο. Τόσο η Περιφέρεια όσο και οι τοπικές αρχές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, με δεδομένο ότι δεν έχουν τις αρμοδιότητες για παρεμβάσεις, στις οποίες εμπλέκονται αρμόδια υπουργεία, αστυνομία, λιμενικό και πολλά άλλα, στα οποία θα πρέπει να δώσει λύση άμεσα η κεντρική εξουσία. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μετανάστευσης, όχι μόνο για το νησί της Κω, αλλά για όλη τη χώρα.

Βέβαια, προϋπόθεση για τη λύση του προβλήματος είναι και η άμεση ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χρηματοδότηση και τη φύλαξη των συνόρων. Σε αυτό το σημείο ωστόσο, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει άμεσα τα σχετικά έγγραφα για την επίσπευση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων.

Απευθύνουμε έκκληση προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν άμεση λύση. Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για άλλη καθυστέρηση και δεν δικαιολογείται άλλη ολιγωρία, αφού ο χρόνος έχει δραματικά εξανλτηθεί.. Προστατεύστε τους πολίτες και την εικόνα των νησιών, από μια δυνητικά ανεξέλεγκτη και μη διαχειρίσιμη κατάσταση.. Αποφάσεις που έπρεπε να έχουν ήδη ληφθεί...!! Έστω και στο παρά πέντε, δώστε μας πίσω τις εικόνες του χθες, τα σοκάκια που περπατούσαμε ήρεμα και άφοβα.. Αλλά και σ' αυτούς τους ανθρώπους δεν αρμόζει μία τέτοια μεταχείριση.. Είναι εικόνες ντροπής και μία ανθρωπιστική κρίση που μας αφορά όλους!!!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot