Κλιμάκιο στελεχών της Ν.Δ. στην Κω για το μεταναστευτικό (φωτό -βίντεο)

Ιούνιος 03, 2015
jumbo-banner

Στην Κω βρίσκεται κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είχε επαφές και συζητήσεις με τους φορείς και τις τοπικές αρχές για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον τεράστιο αριθμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών, που καθημερινά εισέρχονται στο νησί.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον Υπεύθυνο του Τομέα Τουρισμού βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, τον Υπεύθυνο του Τομέα Εξωτερικών βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Υπεύθυνο του Τομέα Δημόσιας Τάξης βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, τον πολιτευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Παππά, την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δωδ/σου Ν. Βενετοκλή, παρουσία και πολλών μελών της Ν.Δ.

Μετά την επίσκεψη τους στο Captain Elias συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο Smaragdi, όπου το λόγο πήρε ο κ. Κουμουτσάκος, αναλύοντας τη δική του οπτική για το μεταναστευτικό. Πιο συγεκκριμένα, ανέφερε ότι το ζήτημα είναι σύνθετο και αποτελείται από δύο πτυχές: μία εσωτερική και μία εξωτερική.

Η εξωτερική πτυχή αφορά το γεγνός ότι ένα χρόνο η Μέση Ανατολή φλέγεται και αυτή η φωτιά δεν είναι εύκολο να σβηστεί και έχει ως αποτέλεσμα την αθρόα προσέλευση μεταναστών. Η Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστεί με την Ελλάδα και την Ευρωπαική Ένωση για να ανακοπεί αυτό το έντονο κύμα. Άλλωστε, υπάρχει διήμερη συμφωνία, η οποία βέβαια είναια αργή και πλημμελής. Υπάρχει και το ζήτημα της ελεύθερης βίζας που περιπλέκει την κατάσταση. 

Η παρουσία του λιμενικού πρέπει να είναι δυνατή και να ενισχυθεί σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ενώ έθεσε το θέμα να βρεθεί πλοίο για τη μετακίνηση τους. Για την ακρίβεια να επιδοτηθούν πλοία της γραμμής ή ο στρατός να το εντάξει στο πλαίσιο ασκήσεων του. 

Η εσωτερική πτυχή του μεταναστευτικού αφορά τους πολίτες και την εικόνα του νησιού. Θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος. Είναι σημαντικό να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι, γι αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης παροδικού σημείου εγκατάστασης. 

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι υπάρχουν 475 εκατομ. στα κοινοτικά ταμεία, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια αξιοποίησης τους από την κυβέρνηση. Ενώ η περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ μπορεί να μεταφέρει κάποια κεφάλαια για τέτοια έκτακτα φαινόμενα..!

Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη στιγμή έχουν επισκεφτεί την Αστυνομική Διεύθυνση Κω και το Λιμεναρχείο, ενώ έχουν συνάντηση στο Δημαρχείο με εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των φορέων του νησιού.

Δείτε τα όσα δήλωσε 

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε τις συναντήσεις του στο Επαρχείο της Κω και αργότερα στο Δημαρχείο, ώστε να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση για το μεταναστευτικό και να συζητήσουν λύσεις με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. 

Στο Επαρχείο της Κω, τους υποδέχτηκαν ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, με τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Χαματζόγλου και Ε. Νάκη, ενώ το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο πρόεδρος των Λιμενικών Δωδ/σου, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Δωδ/σου, ο πρόεδρος των αστυνομικών Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου και πολλά μέλη της τοπικής Ν.Δ. 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot