×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Καταδικάστηκε γιατρός που συνέταξε σε 34χρονο Κώο πραγματογνομωσύνη

Μάιος 07, 2014
jumbo-banner

Σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, γιατρός που κατηγορούνταν ότι πήρε χρήματα προκειμένου να συντάξει πραγματογνωμοσύνη σε συλληφθέντα για υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Σε βάρος του γιατρού που εργαζόταν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και πρωτόδικα τον Απρίλιο του 2013 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, ο γιατρός άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το δικαστήριο, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Κουτσούκου έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό τον κατηγορούμενο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ιστορία εκτυλίχθηκε στην Λέρο στο Κρατικό Θεραπευτήριο όπου μετέβη στο τέλος Μαΐου 34χρονος από την Κω ο οποίος είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, προκειμένου ο γιατρός να του συντάξει τη σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Μάλιστα ο 34χρονος είχε μαζί του και την διάταξη του ανακριτή. Τότε ο γιατρός σε παράβαση των καθηκόντων του, ζήτησε από τον 34χρονο το ποσό των 500 ευρώ το οποίο και έλαβε.
Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης ο γιατρός αρνείται κάθε κατηγορία, και το ίδιο έπραξε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot