Menu
Συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΣΕΤΚΕ για το καλάθι του αιγαιακού πρωινού και τον τουρισμό εμπειρίας

Συνεργασία Περιφέρειας Νο…

Γιώργος Χατζημάρκο...

Θεσσαλονίκη: Συνεργάτης του Ράμα σε κύκλωμα μαφιόζων που διακινούσαν ναρκωτικά – Πολιτική βόμβα με ένταλμα σύλληψης

Θεσσαλονίκη: Συνεργάτης τ…

Στενός συνεργάτης ...

Σημαντική διάκριση των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Στ.Καραταπάνη και Γ. Ντέτσκα

Σημαντική διάκριση των γι…

Στο πρόσφατο Πανελ...

Εντυπωσιασμένος ο Αμερικανός Πρόεδρος από τις συνεχείς επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού Donald Trump: «Έχετε "χτυπήσει" νούμερα ρεκόρ στον τουρισμό»

Εντυπωσιασμένος ο Αμερικα…

Ο Έλληνας Πρωθυπου...

video από την επιχειρησιακή εκπαίδευση της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ»

video από την επιχειρησια…

Ένα εντυπωσιακό ...

Δέσμευση του Περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου στον Αγροτικής Ανάπτυξης και έκκληση προς τους Δήμους να συνεργαστούν για την επιτυχή εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βοσκήσιμων γαιών

Δέσμευση του Περιφερειάρχ…

Το ζήτημα επείγει,...

Ἀνακοίνωση γιά τίς ὧρες λειτουργίας τῶν κατηχητικῶν

Ἀνακοίνωση γιά τίς ὧρες λ…

Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις ...

Συγκλονίζει η Ανθή Βούλγαρη: «Ενώ κοιμόμουν έπαθα επιληπτική κρίση. Το μόνο που θυμάμαι…»

Συγκλονίζει η Ανθή Βούλγα…

«Ήταν Δευτέρα, μια...

Χώρισες; Να γιατί δεν πρέπει να βιαστείς να ξανακάνεις σχέση, σύμφωνα με την επιστήμη

Χώρισες; Να γιατί δεν πρέ…

Ο πληρης και πιο ειλ...

Ξεκίνησε η κατασκευή νέου στεγάστρου στις εγκαταστάσεις διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι

Ξεκίνησε η κατασκευή νέου…

Ο Δήμος Κω κινείτα...

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΕΝ…

Ερώτηση προς τον Υ...

Το «mediate.gr» στην υπηρεσία των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Το «mediate.gr» στην υπηρ…

Το «mediate.gr» είνα...

Prev Next

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 27 επιχειρηματιών & κατοίκων κατά του Δήμου για τον κεντρικό δρόμο στη Ζιά (φωτό)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 27 επιχειρηματιών & κατοίκων κατά του Δήμου για τον κεντρικό δρόμο στη Ζιά (φωτό)
jumbo-banner
Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα έλαβε το σχετικό έγγραφο, στο οποίο 27 επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και κάτοικοι της Ζιάς στρέφονται κατά του Δήμου της Κω, του προέδρου του Δ.Σ., του προέδρου της Επιτροπής ποιότητας Ζωής και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ασφενδιού για την κατάσταση που επικρατεί στον κεντρικό δρόμο του χωριού και όχι για τους κοινόχρηστους χώρους.  

Η εφημερίδα μας διαθέτει το ακριβές αντίγραφο, που συντάχθηκε στις 28/04/2015 και επιδόθηκε στο Δήμο στις 7/5/2015 με αριθμό πρωτοκόλλου 13706 και στο οποίο υπογράφουν και οι 27. Μαζί με το αντίγραφο υπάρχει και κείμενο, το οποίο συνέταξαν και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

"Αυτή η κατάσταση είναι πλέον απαράδεκτη... θα έπρεπε να είναι όμως και ανεπίτρεπτη!!! Αυτό το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί για ακόμη μια σεζόν στον δρόμο της Ζιάς (και κυρίως τον κεντρικό) πρέπει επιτέλους να λήξει!Πάγκοι παντώς είδους και μεγέθους, τέντες, ομπρέλες, ψυγεία και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, τοποθετημένα στον ήδη στενό κεντρικό δρόμο της Ζιάς παρεμποδίζουν τη διέλευση όχι μόνο οχημάτων μα ακόμα και των πεζών! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα λεωφορεία σταματάνε και ξεφορτώνουν σε όποιο σημείο τους βολεύει με αποτέλεσμα το πρόβλημα να εντείνεται τις δεδομένες στιγμές αφού δημιουργούνται ουρές οχημάτων μπροστά και πίσω τους. Η ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών είναι απερίγραπτη, ενώ ντόπιοι αποφεύγουν πλέον να έρχονται στο χωριό επειδή γνωρίζουν τι τους περιμένει. Ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και τα παράπονα έχουν κατατεθεί εγγράφως στις τοπικές αρχές γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; Γιατί τόση αδιαφορία για ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του νησιού μας; Μήπως είναι τελικά εσκεμμένη αυτή η στάση προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιοι προσωπικά; Γιατί η δημοτική αστυνομία και η ΕΛΛΑΣ δεν κάνουν τη δουλειά τους όπως θα έπρεπε; Ποια είναι η θέση του κ. Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Προέδρου του Ασφενδιού; Σας καλούμε δημόσια να μας απαντήσετε και περιμένουμε να προβείτε άμεσα στις πράξεις οι οποίες θα επιλύσουν το θέμα. Αφού όπως βλέπεται δεν έχει καταστραφεί μόνο η εικόνα του χωριού αλλά και η λειτουργικότητα του".

kataggelia-zia

Η Kostoday σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα έλαβε τις παρακάτω απαντήσεις:

- Όσον αφορά τον πρόεδρο της επιτροπής ποιότητα ζωής κ. Γερασκλή μας διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει το θέμα και έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ΕΛΛΑΣ και δημοτική αστυνομία (υπάρχει σχετικό έγγραφο).

- Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της κοινότητας Στ. Μαλιλή μας ενημέρωσε ότι όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους έχουν γίνει οι απαραίτητες διεργασίες και οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες, έχουν φροντίσει, σύμφωνα και με τις αιτήσεις τους, τις οικονομικές υποχρεώσεις τους ως προς τον Δήμο. Αναφορικά, με τη διέλευση των οχημάτων θεωρεί πως δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν και ότι ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα μπορεί να διέλθει τον δρόμο.

- Όσον αφορά τη Δημοτική αστυνομία, σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σιφάκη, μας ενημέρωσε πως εχει δώσει τις ανάλογες εντολές στα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας όχι μόνο για τη Ζιά, αλλά και για τα υπόλοιπα χωριά, πληροφορώντας ότι έχουν ήδη κάνει ελέγχους στο εν λόγω χωριό, για τυχόν παραβάσεις.

Επιπλέον, ενημερωθήκαμε από τη δημοτική αστυνομία ότι τουλάχιστον 6 επχειρηματίες της Ζιάς δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

4 σχόλια

 • ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΓΙΩΡΓΟΣ Πέμπτη, 06 Αύγουστος 2015 10:08 Απάντησε

  5-6 μετρα δρομο διπλης κατευθυνσεως χωρις πεζοδρομια δεν ειναι δυνατον να καταπατειται απο παγκους , ομπρελες , ψυγεια , παρανομα παρκαρισμενα ΙΧ και τα λεωφορια να σταματουν για την αποβιβαση και την επιβιβαση των τουριστων οπου τουw βολεβει η τους εξυπηρετει. ποιοw τους επιτρεπει να τα κανουν ολα αυτα τα πραγματα;;;;

 • Διακριτικός
  Διακριτικός Πέμπτη, 06 Αύγουστος 2015 09:07 Απάντησε

  Παιδιά πείτε το πάλι οι γουρούνες και τα μπαγκυ φταίνε!!!

 • Επαγγελματιας
  Επαγγελματιας Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2015 13:40 Απάντησε

  Τελικά όλοι οι αρμοδιοι το συνηθίζετε άλλα να σας ρωτάνε και σε άλλα να απαντατε . ...η καταγγελία αναφέρεται ξεκάθαρα στον κεντρικό δρόμο. ..αν αυτός ο δρόμος που εξυπηρετεί τη διέλευση οχημάτων τουριστικών και μη θεωρείται κοινοχρηστος τι να πω;; ας γίνεται η διακομηδη των επισκεπτών και των κατοικων με ελικόπτερα να μην ενοχλουμε κιολας! Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους εκτός αν στήθηκαν επίτηδες μόνο και μόνο για να κάνουμε τα πράγματα τραγικά και να σας ρίξουμε τις ευθύνες! Θα μας τρελάνετε; ; αυτή η εικόνα είναι καθημερινή και επαναλλαμβανομενη, καμία αστυνομία από τις δύο δεν έρχεται να μετακινήσει ότι δεν βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο που λέγεται δρόμος! Πότε θα το αποφασίσουν τον Νοέμβριο; ;;

 • Κάτοικος
  Κάτοικος Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2015 13:31 Απάντησε

  Είναι πολύ λογική η απάντηση του προέδρου αφού έχει 3 από τα μαγαζιά που δημιουργούν το πρόβλημα! Το θέμα μας όμως δεν είναι οι κοινόχρηστοι χώροι αλλά ο δρόμος τον οποίο παράνομα καταπατούν και κλείνουν! !! Μήπως όμως μπήκε στον κόπο να σκεφτεί πως ακριβώς θα περάσει το πυροσβεστικό όχημα ή το ασθενοφόρο την ώρα του μποτιλιαρισματος;

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός