Καθαρισμός στον βυθό της Μαρίνας από την "Κόρη της Καλύμνου" και το 5ο ΕΤΕΘ (φωτο)

Ιούνιος 29, 2014
jumbo-banner
Με πρωτοβουλία του Διευθύνων Συμβούλου της Μαρίνας Κω κ. Μιχάλη Παστρικού μετά από πρόσκληση  στον Σύλλογο Γυναικών Καλύμνου "Η Κόρη της Καλύμνου" και σε συνεννόηση με την διοίκηση της 80 ΑΔΤΕ (πιο συγκεκριμένα το 5ο ΕΤΕΘ) έγινε το πρωί της Κυριακής καθαρισμός σε αρκετά σημεία, στον βυθό της Μαρίνας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλύμνου αν και ιδρύθηκε το 2011 έχει προβεί σε αρκετά σημαντικές εκδηλώσεις πάντα προς όφελος των πολιτών αλλά κυρίως με μεγάλη προσφορά στον καθαρισμό αρκετών θαλάσσιων περιοχών της Δωδ/σου. Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του συλλόγου κα. Άννα Τσουλφά ο σύλλογος αριθμεί 25 μέλη με πλούσια δραστηριότητα ιδιαίτερα στο νησί της Καλύμνου. Επιπλέον έχουν επισκεφθεί εκτός από την Κω την Αστυπάλαια την Νίσυρο και όπου αλλού έχει χρειαστεί.
Ο σημερινός καθαρισμός είχε συμβολικό χαρακτήρα όπως μας τόνισε, αφού το μήνυμα αυτής της προσπάθειας είναι η προστασία των θαλασσών μας αλλά και η προσοχή μας, στο να μην πετάμε στην θάλασσα ότι μας ενοχλεί, ή ότι δεν χρειαζόμαστε. Σε γενικές γραμμές όσοι καταδύθηκαν στην Μαρίνα σήμερα, μας ενημέρωσαν πως βρήκαν τον βυθό της αρκετά καθαρό, βέβαια όσο ήμασταν εκεί δεν έλειψαν αρκετά από τα συνηθισμένα σκουπίδια όπως κουτάκια αναψυκτικών, σωλήνες, χαλάκια από σκάφη, διάφορα σιδερικά και αρκετές μπαταρίες από σκάφη οι οποίες είναι και οι πιο επικίνδυνες για τις θάλασσες μας.

Η σημερινή προσπάθεια ήταν αρκετά αξιόλογη και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να επαναληφθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και σε άλλες περιοχές.

Τελικά κατά πόσο η πρόληψη και ενημέρωση βοηθάει στο πως λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα για την προστασία των θαλάσσιων περιοχών και εν γένει του περιβάλλοντος; Έχουμε κάνει βήματα προόδου σε αυτό τον τομέα ο οποίος θ' αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον; .....

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot