Κάλεσμα για προσφορά ειδών άμεσης ανάγκης σε πρόσφυγες - μετανάστες

Ιούνιος 06, 2015
jumbo-banner

Συμπληρώθηκαν σήμερα 6 μέρες δραστηριοποίησης της ομάδας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΩΣ στο ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ, χώρο διαμονής των προσφύγων.

Στο διάστημα αυτό δραστηριοποιήθηκαν περισσότερα από 50μέλη μας και συντόνισαν την εξασφάλιση των απαραίτητων ειδών για την όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερη διαβίωση των προσφύγων.

Ειδικά τις τελευταίες 3 μέρες φτάσαμε στο σημείο να διανέμονται μερίδες φαγητού για όλους τους πρόσφυγες, προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων και πολλών πολιτών.

Το τμήμα που αφορά στη διανομή του φαγητού, όπως και σε κάθε άλλη διανομή υλικού στο χώρο αυτό, αποτελεί μια αρκετά δύσκολη διαδικασία, η οποία πρέπει να γίνεται ομαδικά και συντονισμένα και όχι μεμονωμένα και αποσπασματικά. Για το λόγο αυτό καλούμε τους συμπολίτες, που επιθυμούν να προσφέρουν οποιοδήποτε είδος, να συνεργάζονται με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΩΣ, η οποία είναι η μόνη ομάδα που, μέχρι στιγμής, πραγματοποιεί διανομή σε καθημερινή βάση.

Το γεύμα διανέμεται μόνο μία φορά την ημέρα και περιλαμβάνει επίσης ψωμί , φρούτα, και γάλα για τα παιδιά, προσφορά στην οποία συμμετέχουν τα αρτοποιεία της Κω, κώοι επιχειρηματίες και πολλοί πολίτες. Διανέμονται ακόμα είδη ατομικής υγιεινής.

Στη διάθεσή μας βρίσκονται επίσης πολλά είδη ρουχισμού και υπόδησης, προσφορά οργανώσεων αλληλεγγύης άλλων περιοχών και πολλών πολιτών, τα οποία μετά τη φάση της διαλογής, θα διανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες των προσφύγων.

Με την ευκαιρία, καλούμε τις Ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, που έχουν τη δυνατότητα, να μας διαθέσουν παλιά κλινοσκεπάσματα και στρώματα, μέσω της Ένωσης Ξενοδόχων.

Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο έργο μας, συμμετέχοντας στην προετοιμασία και στη διανομή ή προσφέροντας απαραίτητα είδη, θα μας βρουν κάθε μεσημέρι (2:30 – 4:00) στο ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση kos.solidarity@gmail.com και στο facebook.

Τα είδη που θα ήταν σκόπιμο να προσφέρει κανείς, σ’ αυτή τη φάση, είναι κατά κύριο λόγο:

Γάλα εβαπορέ ή μακράς διαρκείας, Βρεφικό γάλα, Κρέμες για μωρά, Μπισκότα, Κονσέρβες,

Χαρτί υγείας, Υγρά μωρομάντηλα, Πάνες, Σερβιέτες, Σαμπουάν, Σαπούνια , Αφρόλουτρα, Σφουγγάρια, Αφροί ξυρίσματος, Ξυραφάκια, Οδοντόκρεμες και Οδοντόβουρτσες.

Για το επόμενο διάστημα, προγραμματίζεται η ηλεκτροδότηση και μερική υδροδότηση του κτηρίου (προς το παρόν λειτουργούν μόνο 4 βρύσες προς πόση) από την ιδιοκτησία του κτηρίου, ενώ σε συνεννόηση με τα κλιμάκια της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που εδώ και καιρό βρίσκονται στην Κω και δραστηριοποιούνται παρέχοντας σημαντικότατη βοήθεια, θα επιδιώξουμε τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον συγκεκριμένο χώρο, εστιάζοντας στον τομέα της καθαριότητας και της καθημερινής υγιεινής.

Καλούμε τους πολίτες της Κω να ενταχθούν στη γενικευμένη προσπάθεια της κοινωνίας μας για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, μεμονωμένα ή συλλογικά, συνειδητοποιώντας, όπως όλοι, ότι μια τέτοια προσπάθεια αποτελεί τιμή για την κοινωνία μας.

Ομάδα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΩΣ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot