Θα μείνουμε με τις υποσχέσεις; Πράξεις πότε;

Ιούνιος 16, 2015
jumbo-banner

Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα νοσεί, πράγμα που είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για μια "χρόνια νόσο" που βρίσκεται σε έξαρση..Τα νοσοκομεία της χώρας το ένα μετά το άλλο εκπέμπουν SOS: υποστελέχωση σε διοικητικό και ιατρικό προσωπικό, έλλειψη χρηματοδότησης, ελλείψεις σε βασικούς εξοπλισμούς κά.

Μόνο στο νοσοκομείο της Κω έπρεπε ήδη  να έχουν προσληφθεί επικουρικοί γιατροί, διοικητικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό προσωπικό. Έπρεπε να έχουν καλυφθεί οι βασικές ειδικότητες παιδίατρου και καρδιολόγου..

Στις 29 Ιανουαρίου 2015 ορκίστηκε νέος Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο οποίος από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τόνισε την ανάγκη για την άμεση στελέχωση και των νοσοκομείων που βρίσκονταν σε περιοχές της ακριτικής Ελλάδας.

Ωστόσο, από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρακολουθεί την κατάπτωση του συστήματος υγείας και απλά μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις για προσλήψεις. Οι διαβεβαιώσεις αυτές προκαλούν την οργή όλων, αφού μάλλον μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τις μέχρι στιγμής προκηρύξεις που έχουν αναρτηθεί στο υπουργείο Υγείας. Πιο συγκεκριμένα: έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας έξι (6) προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών και δυστυχώς καμιά δεν αναγράφει τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Κω. (18/02, 05/03, 29/4, 06/05, 10/06, 15/06).

Στις 16 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας με το βουλευτή Σύριζα Ν. Δωδεκανήσου κ. Καματερό Ηλία, όπου μεταξύ άλλων «……συμφώνησαν ότι στις επερχόμενες προκηρύξεις θέσεων για το νοσοκομείο της Κω πρέπει στις βασικές ειδικότητες να είναι επί δύο θέσεις η κάθε μια, ως κίνητρο συμμετοχής ιατρών, ενάντια στο δικαιολογημένο φόβο των υποψηφίων γιατρών για το φόρτο εργασίας….»

Από τις 16 Απριλίου 2015 έχουν παρέλθει τέσσερις σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού (29/4, 6/5, 10/06, 15/06).

Στις 9/06, αφού δεν είδε φως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε την χορήγηση επιδότησης επικουρικών και αγροτικών ιατρών, ως κίνητρο για την κάλυψη των κενών θέσεων στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, την οποία απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και αφορούσε κάλυψη των κενών θέσεων στα Π.Ε.∆.Υ - Κέντρα Υγείας, Π.Ε.∆.Υ - Περιφερειακά Ιατρεία,Γενικά Νοσοκοµεία – Κέντρα Υγείας άγονων & νησιωτικών περιοχών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Μέχρι και σήμερα το υπ. Υγείας δεν έχει δώσει σωσίβιο σωτηρίας.. Μάλλον θα πρέπει να προσευχόμαστε να μη χρειαστούμε γιατρό ή όποιος χρειάζεται γιατρό μπορεί παρά μόνο να ελπίζει και να περιμένει..!!! Και πάνω από όλα να έχει την τύχη με το μέρος του..! 

Τουλάχιστον, το μόνο θετικό στην υπόθεση είναι οι μετατάξεις των: 

Καμπούρογλου Άννα – Βασιλεία του Αλεξίου, μόνιμη υπάλληλο του κλάδου ΔΕ Χειριστών- Εμφανιστών από το Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Παν. και Αγλ. Κυριακού» στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Κω και 

της Κυργιώργη Ευμορφίας, υπάλληλο, κατηγορίας ΤΕ, κλάδου Νοσηλευτικής του Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο-Πρώιο» στο Γ.Ν. Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» - Γ.Ν.-Κ.Υ. Κώ «Ιπποκράτειο» - Γ.Ν.-Κ.Υ. Καλύμνου «Το Βουβάλειο» (Ν.Μ. Γ.Ν.-Κ.Υ. Κώ «Ιπποκράτειο»)κατηγορίας ΤΕ, κλάδου Νοσηλευτικής του Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο-Πρώιο» στο Γ.Ν. Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» - Γ.Ν.-Κ.Υ. Κώ «Ιπποκράτειο» - Γ.Ν.-Κ.Υ. Καλύμνου «Το Βουβάλειο» (Ν.Μ. Γ.Ν.-Κ.Υ. Κώ «Ιπποκράτειο»)

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot