Η στήριξη της Κω προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δεκέμβριος 15, 2015
jumbo-banner

Συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου είχε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, το πρωί της Τρίτης, στο γραφείο της στην Περιφέρεια.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Κωνσταντίνος Πλατανίστας, μέλος του ΔΣ της ΕΞΚ, έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς των νησιών, για την υλοποίηση των ειδικών δράσεων που έχει αποφασίσει η Περιφέρεια, προκειμένου, μέχρι το τέλος του έτους, να έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον InSETE και την Marketing Greece, το οποίο, στην τελική του μορφή, μετά και τις προτάσεις των φορέων, θα παρουσιαστεί, πανελλαδικά, τον προσεχή Ιανουάριο.Η συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, δείχνει την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων που είχε στο νησί της Κω ο τρόπος διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος. Η εικόνα του νησιού έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα διεθνώς, με επακόλουθο την μείωση των κρατήσεων σε ποσοστό που μέχρι στιγμής αγγίζει το 40% έναντι της περυσινής τουριστικής περιόδου.

Η κ. Παπαβασιλείου, στην διάρκεια της συνάντησης, είπε πως η Κως αποτελεί προτεραιότητα για την Διεύθυνση Τουρισμού και ότι υπάρχει ειδικό πλάνο δράσης στην Στρατηγική Μελέτη της Marketing Greece, με σκοπό να αρχίσει άμεσα η αναστροφή της αρνητικής εικόνας, πριν η εικόνα αυτή εμπεδωθεί στην διεθνή κοινή γνώμη. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν κινήσεις προς τρεις κατευθύνσεις: Να ξεκινήσουν επαφές με τους tour operators του εξωτερικού, να δοθεί έμφαση στην Κω μέσα από την μελέτη της Marketing Greece και να υπάρξουν ειδικές επιπλέον δράσεις προβολής και στήριξης του προορισμού της Κω, μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας με το CNN, το BBC και τον TripAdvisor.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot