Menu
Νέα Μουσική Κυκλοφορία-Φλώρα Κοτρίδη-Δεν με νοιάζει κι αν μας δουν

Νέα Μουσική Κυκλοφορία-Φλ…

Μια ξεχωριστή φωνή,η...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ  «Δεν θα πληρώσει η Αυτοδιοίκηση τον κομματικό σας στρατό»

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤ…

«Μετά τη φορολογική ...

ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΝΑ ΣΑΣ…

«Η Ελλάδα κάνει σπ...

Αντιδήμαρχος Κω Θ. Μουζουράκης : θα αφιερώσουμε όσο χρόνο απαιτεί η παρέμβαση για την ανάδειξη του πάρκου της αρχαίας αγοράς.δηλώσεις /video

Αντιδήμαρχος Κω Θ. Μουζου…

Με μια πραγματικά γε...

Τον Ιανουάριο αρχίζουν οι εργασίες για την επισκευή του λιμανιού

Τον Ιανουάριο αρχίζουν οι…

Με το Γενικό Γραμμ...

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ζήτησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Συνάντηση εργασίας με τον…

Με τρία σοβαρά θέμ...

Αποκάλυψη – ΣΟΚ για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Αυτοί ήταν οι «εκτελεστές»! (βίντεο)

Αποκάλυψη – ΣΟΚ για το σχ…

Η ρωσική κρατική τηλ...

Συμφωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Συμφωνία Τσίπρα - Λαγκάρν…

Μετά από πολλά χρό...

Έρχεται μείωση της στρατιωτικής θητείας;

Έρχεται μείωση της στρατι…

Τη μείωση της θητε...

Ποινική δίωξη σε δήμαρχο & δημοτικό συμβούλιο για φοροδιαφυγή 1 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη σε δήμαρχο …

Ποινική δίωξη για ...

Η χειμερινή κολεξιόν στο κατάστημα της Sugarfree στην πλατεία Κονίτσης (φωτό)

Η χειμερινή κολεξιόν στο …

Η Sugarfree, μια από...

Ελλάδα έχεις ταλέντο: Ο συγκλονιστικός Αλέξανδρος πέρασε απευθείας στον ημιτελικό!

Ελλάδα έχεις ταλέντο: Ο σ…

Συγκινητικές στιγμ...

Prev Next

Η Μίκα Ιατρίδη κρούει τον κώδωνα "κινδύνου" στο Υπουργείο Υγείας

Η Μίκα Ιατρίδη κρούει τον κώδωνα "κινδύνου" στο Υπουργείο Υγείας
jumbo-banner
Η Μίκα Ιατρίδη, επηρεασμένη από την έντονη δυσφήμιση των νησιών μας το τελευταίο διάστημα καλεί το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να λύσει τα προβλήματα.

Σε δήλωση της αναφέρει: «Επιτέλους, το Υπουργείο Υγείας να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κως. Πέρα από τις τραγικές ελλείψεις, το νησί μας δυσφημείται». Εκτός από τη δήλωση απέστειλε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη. «Αποδεικνύεται, μέρα με τη μέρα, ότι η καταστροφική πολιτική που έχουν επιβάλλει οι δανειστές μας, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των νησιωτών και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών που επισκέπτονται τα νησιά μας το καλοκαίρι.

Η συνεχιζόμενη έλλειψη παιδιάτρου στην Κω, για την οποία επανειλημμένα και με κάθε πρόσφορο τρόπο έχουν ενημερωθεί οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας τα τελευταία χρόνια, οδήγησε σε μια ακόμη παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να οριστεί ιδιώτης παιδίατρος για να συνοδεύσει άρρωστο παιδάκι σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Περαιτέρω, πρόσφατο δημοσίευμα που αναφέρεται στην αναμονή έξι ωρών για δημόσιο ασθενοφόρο, αφενός περιγράφει την τραγική κατάσταση στον τομέα Υγείας στην Κω, αφετέρου, δημιουργεί πρόσθετο προβληματισμό στους εν δυνάμει επισκέπτες, οι οποίοι προφανώς και λαμβάνουν υπόψη τους τις παροχές υγείας που υπάρχουν σε έναν τόπο.

Ο Υπουργός Υγείας πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά.

Μεταξύ αυτών των μέτρων, όπως ανέφερα και στην πρόσφατη επιστολή μου στον κ. Υπουργό είναι:
Παροχή οικονομικών κινήτρων, πιθανώς με μια σχετική προσαύξηση του βασικού μισθού για τους υπηρετούντες γιατρούς στα Δωδεκάνησα με την αύξηση αυτή να συνδέεται με τα χρόνια παραμονής των γιατρών στα νησιά.

Κάλυψη δαπανών στέγασης για τους γιατρούς, η οποία δύναται να επεκταθεί και στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν και σε νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.100 κατοίκους.

Οι μεταθέσεις γιατρών που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα ακριτικά νησιά, υπήρχε τέτοια περίπτωση γιατρού που υπηρετούσε στην ηπειρωτική Ελλάδα, να γίνονται άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Οι μεταθέσεις και η παραμονή των γιατρών στα ακριτικά νησιά μας να οδηγούν σε περαιτέρω μοριοδότηση  για την εξέλιξη τους και τυχόν άλλη μετάθεση σε τόπο του άμεσου ενδιαφέροντος τους.

Να μελετηθεί η πρόταση να τεθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιοχή μας σε ειδικό καθεστώς, όπως των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών ιατρών, δηλαδή πλήρους άλλα όχι αποκλειστικής απασχόλησης.

Από τις προτάσεις αυτές, μόνον οι δυο έχουν οικονομικό κόστος, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών.
Οι υπόλοιπες είναι στην ευχέρεια του αρμόδιου Υπουργού, ο οποίος πρέπει, επιτέλους, να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις».

Ακολουθεί η επιστολή:
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Αναγκάζομαι να επανέλθω για τις τραγικές συνθήκες στον τομέα της Υγείας που επικρατούν στην Κω, συνθήκες που γίνονται ακόμα πιο δύσκολες με την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών – σας επισυνάπτω φωτογραφία – στο νησί του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη.
Δυστυχώς, δύο πρόσφατα περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί καμία λύση. Το ένα αφορά στην εντολή του εισαγγελέα με την οποία όρισε ιδιώτη παιδίατρο για να συνοδεύσει ένα άρρωστο παιδάκι στην Αθήνα και το άλλο αφορά σε δημοσίευμα ξένης δημοσιογράφου, η οποία μιλά για αναμονή δημόσιου ασθενοφόρου που διαρκεί μέχρι και έξι ώρες.
Κύριε Υπουργέ,
Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας, θα ήθελα να επαναλάβω την άποψη μου ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να επισκεφτείτε άμεσα την Κω και επιβεβλημένος ο ορισμός συγκεκριμένης ημερομηνίας για τη σύγκλιση ευρείας σύσκεψης, υπό την προεδρία σας, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και να δώσετε τις κατάλληλες λύσεις.
Πιστεύω ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε στους νησιώτες τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.

Με εκτίμηση
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός