Menu
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω:Καλούμε τον κόσμο και τους φορείς να πάρουν την ζωή στα χέρια τους- κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Σωματείο Εργαζομένων Νοσο…

Τεράστιες ελλείψει...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ VISA

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤ…

Την έγκαιρη έναρξη...

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/01: ΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ CASA COOK – ΠΟΛΙΣ ΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/01: ΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑ…

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝ...

Τα παιχνίδια της Αγκυρας και η «στρατηγική ψυχραιμία» της Αθήνας

Τα παιχνίδια της Αγκυρας …

Βασικός στόχος της Ε...

"ΑΝΑΒΟΛΗ" στην θεατρική παράσταση "Ο ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ"

"ΑΝΑΒΟΛΗ" στην …

Το τμήμα Πολιτισμο...

Ζυγός: 13 λόγοι για να αγαπήσεις έναν Ζυγό!

Ζυγός: 13 λόγοι για να αγ…

Λόγοι για να βγεις κ...

Και τελικά, τι καταλάβαμε απ' όλη αυτή τη φρίκη στα πακέτα των τσιγάρων;

Και τελικά, τι καταλάβαμε…

Ούτε το περιορίσαμε ...

Ποιοι αγρότες θα πωλούν χωρίς ΦΠΑ - Δείτε του όρους και τις προϋποθέσεις

Ποιοι αγρότες θα πωλούν χ…

Απαλλαγή από την έ...

Έκθεση - βόμβα ανακαλεί 3.559 μετατάξεις εκπαιδευτικών

Έκθεση - βόμβα ανακαλεί 3…

Την ανάκληση των υ...

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2017: Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων για όλα τα Ταμεία

Συντάξεις Φεβρουαρίου 201…

Από τις 30 Ιανουαρ...

Τέλη κυκλοφορίας – Προσοχή: Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται - Τι θα πληρώσουμε

Τέλη κυκλοφορίας – Προσοχ…

Τέλη κυκλοφορίας: ...

Prev Next

Η Κώα Άννη Νικολή μιλάει στην Kostoday για την φοιτητική ζωή στην πρωτεύουσα! (φωτό)

Η Κώα Άννη Νικολή μιλάει στην Kostoday για την φοιτητική ζωή στην πρωτεύουσα! (φωτό)
jumbo-banner

Συνέντευξη παραχώρησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα η Κώα φοιτήτρια Άννη Νικολή, σε μία προσπάθεια να αποτυπώσουμε την φοιτητική ζωή των νέων της Κω, αλλά και των παράλληλων δράσεων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. 

Σίγουρα αποτελεί μία όψη της ζωής των φοιτητών και γι αυτό το λόγο η Kostoday θα αναζητήσει και άλλους νέους, όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και στις μεγάλες επαρχιακές φοιτητούπολεις. 

Ονομ/μο Νικολή Άννη  Ημ. Γεν. 29/02/1996 Σπουδές: Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΕΚΠΑ Γλώσσες: Ελληνικά, Σουηδικά, Αγγλικά Χόμπι: Γυμναστήριο, cross-training, inlines(πατίνια) Άθλημα: Στίβος (200 μ - άλμα εις μήκος ) 

Μια νεαρή φοιτήτρια στην πρωτεύουσα... ποιο είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα και γενικότερα πως περνούν οι Κώοι φοιτητές στην Αθήνα;

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνώ μέσα στη σχολη, εάν όχι, τότε στο γυμναστηριο ή στο σπίτι μαγειρεύοντας-διαβάζοντας. Οι Κώοι φοιτητές, επειδή έχουν περισσότερες επιλογές εδώ στην Αθήνα, καθώς και δυνατότητες υποθέτω ότι το πρόγραμμα τους θα είναι γεμάτο. Δεν αποκλείω όμως την περίπτωση όπου πολλοι νέοι τον πρώτο τους καιρό ως φοιτητές, περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον βαδίζουν "μονοι" τους σε έναν κόσμο περίπλοκο, διαφορετικό από τον τόπο τους.

Φεύγοντας από έναν μικρό τόπο και πηγαίνοντας σε μια μεγάλη πόλη για σπουδές, ποιες είναι οι διαφορές που εντοπίζεις;

Φτάνοντας σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα, συνειδητοποιεις ότι υπάρχουν αρκετοί δρόμοι μεγάλοι αλλά και μικροί για να διανύσεις. Υπάρχουν πολλές επιλογές, που στον μικρό σου τόπο δεν υπήρχαν. Αλλά, υπάρχουν και μερικά πολύτιμα πράγματα που αφήνεις πίσω στον τόπο σου. Όπως το τηλεφώνημα της γιαγιάς Καλλιόπης ή του παππού Χαράλαμπου, να έρθεις σε λίγο να φας παστίτσιο ή να πας να πάρεις αυγά! Όπως επίσης, και η βόλτα στο λιμάνι που βρίσκεται ένα βήμα κάτω από το σπίτι σου. Όμως είναι ωραία η μεγάλη πόλη και οι θορύβοι της για ένα παιδί που έρχεται από την επαρχία...

Πολλές φορές παιδιά από την επαρχεία λόγω του περιορισμού που έχουν όντας κοντά στις οικογένειες τους, αλλάζουν συμπεριφορά όταν μένουν πλέον μόνοι τους και σε ένα διαφορετικό περιβάλλον όπως αυτό της αστικής πόλης, ποια είναι η δική σου γνώμη;

Οι νέοι που μένουν πλέον μόνοι τους σε ένα διαφορετικό περιβαλλον απ'ότι αυτό στην επαρχία αρχίζουν, όπως είναι επόμενο, να ανακαλύπτουν τον κόσμο μόνοι τους και αποκτούν μια δική τους κοσμοθεωρία, χωρίς να επηρεάζονται από το κοντινότερο περιβάλλον τους, όπως είναι η οικογένεια. Γίνονται κατά κάποιον τρόπο πιο ανεξάρτητοι.

Αν και φοιτήτρια έχεις έντονη δράση ιδιαίτερα σε αθλητικούς χώρους, επαγγελματικές φωτογραφίσεις και όχι μόνο, πως τα καταφέρνεις;

Προσπαθώ ως φοιτήτρια, να γεμίζω το πρόγραμμα μου με όσον το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες. Όπως μου είχε πει και ο μπαμπάς μου "τα φοιτητικά χρόνια, είναι και τα καλύτερα, κοίταξε να τα εκμεταλλευτείς όπως πρέπει". Δεν είναι δύσκολο να καταφέρει κανείς να γεμίσει το πρόγραμμα του, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Διαφέρουν οι νέοι της επαρχίας με τους νέους των μεγάλων πόλεων;

Δεν υπάρχει κάποια συνειδητή διάφορα όσον αφορά αυτό το θέμα. Ίσως κάποιες μικρές λεπτομέρειες λόγω των διαφορετικών συνηθειών, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τις σχέσεις που συνάπτουν οι νέοι της επαρχίας με τους νέους των μεγάλων πόλεων.

Ποια είναι η γνώμη σου για το νησί μας; ποια πιστεύεις οτι είναι τα πλεονεκτήματα του, υπάρχει κάτι που θα ήθελες ν' αλλάξεις λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συμβαίνουν τελευταία;

Το νησί του ποδηλάτου και η πατρίδα του Ιπποκράτη , μία όμορφη πινελιά στο γαλάζιο Αιγαίο, η Κως. Το κλίμα της, οι καταπράσινες βουνοκορφές της όπου προβάλλουν κάτασπρα σπίτια , τα κρυστάλλινα νερά της, η ατμόσφαιρα του παρελθόντος συνδεδεμένη με εκείνη του παρόντος, είναι εκείνα τα οποία συνθέτουν το όμορφο νησί μου. Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συμβαίνουν, τα οποία κατά μία άποψη αποτέλεσαν ένα πλήγμα στο νησί μας αυτήν την περίοδο, δεν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα.

Τι σημαίνει για σένα οικογένεια σου λείπουν οι δικοί σου άνθρωποι;

Η οικογένεια είναι η κοινωνία η ιδια σε μικρογραφία. Ο θεσμός της είναι ιερός, αφού η οικογένεια και η ζωή μέσα σε αυτήν μας προσφέρει τα πολυτιμότερα αγαθά! Μέσα σε εκείνην μπορεί κανείς να βρει την πραγματική ευτυχία. Μου λείπουν οι δικοί μου, είναι καμιά φορά δύσκολη η ζωή όταν είσαι μόνη σου, και έτσι ανυπομονώ να τους ξαναδώ.

Με ποια "ατάκα'' σου θα έκλεινες αυτή την συνέντευξη;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την KOSTODAY και την Πόπη Δανελλάκη, γι' αυτήν την ευκαιρία. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως, ακόμη και οι πιο δύσκολες στιγμές σου συνήθως καταλήγουν να είναι οι καλύτερες. Μη σταματήσεις να ελπίζεις, όλα ανταμείβονται στο τέλος.

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1 σχόλιο

  • Βικη Καυκακη απο Λονδίνο ( κάτοικος Μελβουρνη Αυστραλίας)
    Βικη Καυκακη απο Λονδίνο ( κάτοικος Μελβουρνη Αυστραλίας) Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2015 20:29 Απάντησε

    Πολύ σωστές ενημερώσεις και πολλα συγχαρητήρια στην όμορφη Κωα Άννή Νκολη. Κάθε καλή επιτυχία σην ζωή της.

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός