Η. Καματερός: η ΤΟ Ν.Δ. στην Κω πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις για το ΚΕΠΥ - Πολυγλωσσία στο ΠΑΣΟΚ

Φεβρουάριος 25, 2016
jumbo-banner

Στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ 1 φιλοξενήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλία Καματερός σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα με τους δημοσιογράφους Γιάννη Δάρρα και Γιώργο Δαράκη αλλά και εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Ο Ηλίας Καματερός, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη ότι οι πολιτικές δυνάμεις συγκλίνουν σε κοινή εθνική στάση. Η προσπάθεια της κυβέρνησης γι αυτό έχει ξεκινήσει από καιρό, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η χώρα μας θα επιτελέσει το ανθρωπιστικό καθήκον της αλλά θα σκληρύνει τη στάση της και δε θα διστάσει να ασκήσει βέτο αν δεν επιμεριστούν οι ευθύνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής καταλόγισε εμμονή στη ΝΔ να προσπαθεί να ανακαλύψει ανύπαρκτες ευθύνες στην κυβέρνηση στο μεταναστευτικό, φλερτάροντας με την ακροδεξιά. Την κατηγόρησε μάλιστα για πολυγλωσσία, φέρνοντας ως παράδειγμα και τη στάση της Οργάνωσης της Ν.Δ. στην Κω, που πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις για το ΚΕΠΥ σε αντίθεση με την επίσημη θέση της Ν.Δ..

Πολυγλωσσία καταλόγισε και στο ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόταση του κ. Κρεμαστινού για μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών στην Ψέριμο, σε αντίθεση με την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ηλίας Καματερός συμπλήρωσε ότι με τη λειτουργία του ΚΕΠΥ αντιμετωπίζονται παράλληλα τα προβλήματα στελέχωσης σημαντικών υπηρεσιών, όπως της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος κ.α..

Όσον αφορά στο αγροτικό ζήτημα υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος Πρωθυπουργός που κάλεσε εξαρχής σε διάλογο τους αγρότες. Τόνισε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν κερδισμένοι από τις προτάσεις της κυβέρνησης, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για το πόσα κερδίζουν ανά εισοδηματική κατηγορία μέχρι φορολογητέο εισόδημα 20.000 ευρώ και δήλωσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση ανακουφίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που αποτελούν την τεράστια πλειοψηφία των αγροτών.

Εν τω μεταξύ χθες (24/2), μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΙ στις 6» και στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο Ηλίας Καματερός σχολιάζοντας την υπόθεση των δημοσιογράφων που κατηγορούνται ως εκβιαστές δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία ενάντια στη διαπλοκή του παλιού πολιτικού συστήματος.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως θετική τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και κάλεσε τη Ν.Δ. να ψηφίσει και το ασφαλιστικό εφόσον ψήφισε τη συμφωνία του καλοκαιριού με τους εταίρους – δανειστές.

Στα παρακάτω links μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις του Ηλία Καματερού.

Στην ΕΡΤ από 1:33:40

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/25fev2016-proini-zoni/

και στο ΣΚΑΙ από το 54:35

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=270702

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot