ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ Μόνιμων-Νόμιμων Εργαζομένων του ΔΗΡΑΣ ΚΩ

Δεκέμβριος 18, 2015
jumbo-banner

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

  1. Γεωργίου Βενέρη του Χρήστου,
  2. Σεβαστής Βλάχου του Νικολάου,
  3. Κωνσταντίνου Γιαννάκου του Γεωργίου,
  4. Γεωργίου Κατσάβαρου του Ηλία,
  5. Γεωργίου Κουζούκα του Κωνσταντίνου,
  6. ΧουσείνΜακρυχαλιλάκη του Μουσταφά,
  7. Εμμανουήλ Οικονόμου του Μιχαήλ,,
  8. Μαρίας Πολίτου του Νικολάου,
  9. Αδαμαντίου Ρήνου του Γεωργίου,
  10. Εύας Σβύνου του Σίγκουρντ,
  11. Κωνσταντίνου Στυλιάτη του Αντωνίου,
  12. Χαραλάμπους Τσατσαρώνη του Νικολάου και
  13. Στεφάνου Χατζηγιακουμή του Σωτηρίου, απάντων κατοίκων πόλεως Κω.
ΚΑΤΑ

Του εδρεύοντος στη Κω νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία  «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΩ» που νόμιμα εκπροσωπείται.

-----------------------------------------------------.

Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε η από 2-12-2015 εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρίας σας την οποία αρνούμεθα κατηγορηματικά και επί της οποίας σας αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Όπως γνωρίζετε με αποκλειστική ευθύνη δική σας οδηγήσατε με τις πράξεις και παραλείψεις σας σε οικονομική εξαθλίωση άριστους εργαζόμενους και οικογενειάρχες με υπηρεσία στην επιχείρηση από 15 έως 26 έτη. Προσπαθείτε μάλιστα τώρα, με ανήθικο τρόπο, να μας χρεώσετε ευθύνη για τις δικές σας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ αντισυμβατικές, παράτυπες και παράνομες ενέργειες που μας έφεραν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης για να βρούμε το δίκιο μας και να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της επιχείρησης που είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη ενημέρωση και ψυχαγωγία των πολιτών της Κω.

Από το Νοέμβριο του 2014 μεθοδεύσατε να μας αφήσετε απλήρωτους για την παρεχόμενη εργασία μας, από την 1η Ιανουαρίου 2015, με την επιλογή σας να μη επιχορηγήσετε την επιχείρηση για την ύπαρξη ικανού ταμειακού υπολοίπου που να καλύπτει το κόστος μισθοδοσίας κατά τους πρώτους μήνες του 2015, παραβαίνοντας την πάγια τακτική από ιδρύσεως της δημοτικής επιχείρησης ΔΗΡΑΣ που ανήκει εξολοκλήρου στο Δήμο Κω. Μας οδηγήσατε σε οικονομικό αδιέξοδο, με την επί ΤΡΙΜΗΝΟ μη καταβολή της νόμιμης μισθοδοσίας μας, δίχως να υπολογίσετε τα οικογενειακά βάρη και την οικογενειακή ευθύνη ενός εκάστου εξ υμών, με ανομολόγητο στόχο σας να απομακρυνθούμε οικειοθελώς από την εργασία μας εγκαταλείποντας τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Αδιαφορήσατε για την επίλυση των καταστατικών προβλημάτων του ΔΗΡΑΣ που αντιμετωπίστηκαν εντέλει με δική μας φροντίδα και πρωτοβουλία.

Αρνηθήκατε να διασφαλίσετε τη μεταξύ μας εργασιακή σχέση και προσπαθήσατε να αλλάξετε μονομερώς τους όρους αμοιβής της εργασίας μας παρότι γνωρίζετε ότι διέπεται από τους νόμους του Ελληνικού Κράτους σύμφωνα με το Ενιαίο Μισθολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικά η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ  ενώ αναγνώριζε το δίκιο μας σε όλες τις προσωπικές συζητήσεις που είχε με εμάς και δήλωνε πως συμφωνούσε με τη διεκδίκησή των δεδουλευμένων μας μέσω επίσχεσης εργασίας από τις 6-4-2015 προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη δημοτική αρχή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ΔΗΡΑΣ έρχεται τώρα και μας κατηγορεί.

Ενώ μας ταλαιπωρείτε με πράξεις και παραλείψεις σας, που μας οδήγησαν στη Δικαιοσύνη για να βρούμε το δίκιο μας, αλλά και τους πολίτες της Κω με την αδιαφορία τη δική σας όσο και του Δημάρχου Κω για την επίλυση των προβλημάτων του ΔΗΡΑΣ προσπαθείτε να χρεώσετε σε εμάς τη δική σας ανικανότητα.

Μας οδηγήσατε σκοπίμως σε επίσχεση εργασίας, δε φροντίσατε να επιλύσετε κανένα πρόβλημα της επιχείρησης και με την αδράνειά σας προσθέσατε και άλλα.

Ενώ γνωρίζετε καλά, όπως σας έχουμε δηλώσει δημοσίως και κατ΄επανάληψη πως εμείς το μόνο που διεκδικούμε είναι να εφαρμόσετε τη νομιμότητα, μας καταλογίζετε με αμετροέπεια νομικά επιθετική συμπεριφορά.

Υπομείναμε σε όλο αυτό το διάστημα την απαξίωσή σας προς τα πρόσωπά μας. Αντιμετωπίσαμε με αξιοπρέπεια την εκβιαστική τακτική σας να μας πλήξετε επαγγελματικά και ηθικά.

Υπομείναμε τις μηνύσεις του δημάρχου σε βάρος μας και τις αστυνομικές επιχειρήσεις που τις ακολούθησαν μόνο και μόνο γιατί προασπίσαμε την περιουσία των πολιτών της Κω.

Από την πρώτη ημέρα της επίσχεσης εργασίας, όπως πράτταμε επί σειρά ετών, δεν εγκαταλείψαμε στη τύχη τους τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του ΔΗΡΑΣ και φροντίσαμε με αίσθημα ευθύνης να τις προστατεύσουμε με την παρουσία μας, παρότι απλήρωτοι και καταδιωκόμενοι από εσάς, μέχρι που μας εκδιώξατε με βίαιο τρόπο από εκεί.

Ας  μην λησμονούμε ότι την  6-4-2015 ασκήσαμε το νόμιμο δικαίωμα επίσχεσης εργασίας αφού μας οδηγήσατε με δόλιο και μεθοδευμένο τρόπο σε οικονομικό αδιέξοδο. Από την πρώτη ημέρα επίσχεσης εργασίας και μέχρι την εκδίωξή μας από το χώρο εργασίας μας δεν κάναμε κατάληψη αλλά προστατέψαμε την περιουσία του ΔΗΡΑΣ, τις εγκαταστάσεις και τον πολύτιμο εξοπλισμό του, που είναι και περιουσία των πολιτών της Κω, μεταξύ των οποίων συγκαταλεγόμαστε και εμείς.

Σε όλο αυτό το διάστημα εμείς επιδείξαμε υψηλό αίσθημα ευθύνης ενώ εσείς αδιαφορούσατε παρά το ότι σας επισημάναμε τους πιθανούς κινδύνους για τον ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό ακόμη και από μια τυχαία διακοπή ηλεκτροδότησης, που όπως καλά γνωρίζετε συμβαίνει συχνά στην Κω.

Το πράξαμε αυτό σε καθημερινή βάση, μέχρι να μας εκδιώξετε με βίαιο τρόπο, προκαλώντας δύο αστυνομικές επιχειρήσεις σε βάρος μας που προκάλεσαν την αγανάκτηση των ειρηνικών συμπολιτών μας.

Αντίθετα εσείς ήρθατε χωρίς καμία αιτία και αφορμή στις 7-5-2015 και κλειδώσατε εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, κόψατε τηλέφωνο και διαδίκτυο, επιδεικνύοντας απαξιωτική και επιθετική συμπεριφορά εναντίον μας.

Δε φτάνει ότι αδιαφορούσατε για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του ΔΗΡΑΣ, ψεύδεστε κιόλας όταν μας κατηγορείτε πως παρεμποδίζαμε την είσοδο των διοικούντων όταν σε αυτόν το χώρο που εμείς προστατεύαμε συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΡΑΣ στις 29-6-2015.

Με τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες που δείχνουν όμως το ήθος και τον «πολιτισμό» σας προσπαθήσατε να μας εκθέσετε στην κοινωνία της Κω ως κοινούς εγκληματίες, ασκώντας με αυτό τον τρόπο υπερβάλλουσα ψυχολογική βία σε βάρος μας, μην υπολογίζοντας ότι έχετε να κάνετε με επώνυμους επαγγελματίες, σωστούς οικογενειάρχες, με γονείς που τα παιδιά τους υποφέρουν εξαιτίας της δικής σας στάσης και συμπεριφοράς.

Δεν έφταναν όλα αυτά αλλά οργανώσατε εναντίον μας συνεχή προσπάθεια υποτίμησής μας στην κοινωνία της Κω με σχόλια, μισόλογα και απαξιωτικές δηλώσεις.

 Παρόλα αυτά και ενώ μπορούσατε να ακολουθήσετε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες για τη λειτουργία του ΔΗΡΑΣ δε το πράξατε. Δε φροντίσατε για την έγκαιρη κατασκευή νέας νόμιμης εγκατάστασης. Αδιαφορήσατε για τη νόμιμη μεταφορά φορολογικής έδρας της επιχείρησης. Δεν προσλάβατε νομίμως προσωπικό αλλά προσφύγατε σε εκπομπή σήματος με παράνομη απασχόληση εργαζομένων αφού η μοναδική εργαζόμενη που δεν συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας έχει την ειδικότητα της δημοσιογράφου και δεν είναι γνώστης τεχνικών ζητημάτων. Γι αυτό το λόγο διενεργήθηκε έλεγχος από τα αρμόδια όργανα του ΙΚΑ που από ότι γνωστοποιήθηκε κατέγραψε παράνομη απασχόληση με συνέπεια να χρεώσετε το ΔΗΡΑΣ και συνακόλουθα τους δημότες της Κω με το αναλογούν πρόστιμο.

Δε γνωρίζουμε εάν συναισθάνεστε τη βαρύτητα αυτών που μας κατηγορείτε ψευδώς και συκοφαντικώς αλλά όπως είναι γνωστό εμείς το μόνο που ζητάμε είναι η εφαρμογή της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα

Εφόσον οι πράξεις σας κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας δεν έχετε κανένα λόγο να αντιδράτε με αυτό τον παράλογο, αγενή και συκοφαντικό τρόπο σε βάρος μας.

Όσον αφορά στα όσα αναφέρετε περί απειλών και ύβρεων είναι παντελώς ανυπόστατα και συκοφαντικά σε βάρος μας γι αυτό σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε ως επιχειρήματα που δεν έχουν καμία αξία.

Η μοναδική απειλητική συμπεριφορά στην πράξη είναι αυτή που επιδείξατε εσείς σε βάρος μας με την παράνομη απόλυσή μας που αποφασίσατε δίχως να λαμβάνετε υπόψη τις πολλαπλά αρνητικές συνέπειες για εμάς και τις οικογένειές μας.

Οι μοναδικές ύβρεις είναι αυτές που απευθύνατε σε βάρος μας με το λόγο και τις πράξεις σας.

Για εμάς μοναδική εξήγηση για την αποστολή του εξωδίκου αυτού δεν μπορεί να είναι άλλη από μία και πάλι κακόβουλη ενέργεια για την επόμενη απόλυση μας μετά την ευδοκίμηση της αγωγής μας  και για την στοιχειοθέτηση αυτής αρχίσατε και πάλι από τώρα τις κινήσεις τακτικής.

Επειδή τέτοιες ενέργειες δεν θα ευσταθήσουν και θα πρέπει ν’ αφήσετε την δικαιοσύνη να κρίνει με βάση την ουσιαστική αλήθεια των πραγμάτων

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να παύσετε κάθε τέτοια κακοήθη ενέργεια σε βάρος μας και για μία ακόμα φορά σας καλούμε να συνετισθείτε πριν είναι πολύ αργά για την επιχείρηση που αποτελεί δημιούργημα του Κωακού Λαού.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς τον νόμιμο εκπρόσωπο του εδρεύοντος στη Κω νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία  «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΩ»  προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας το κείμενο αυτής στην επιδοτήριο έκθεση του.

Κως 14 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot