×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Έργα και δράσεις στην εκπαίδευση. Συν.Τύπου Μ.Μήτρου, Δ.Χασαπλαδάκη (foto-video)

Απρίλιος 16, 2014
jumbo-banner

Συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη των δομών Δια Βίου Μάθησης και τον ρόλο των Σχολικών Επιτροπών παραχώρησαν ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, Μάνος Μήτρου και ο Πρόεδρος της ΟΔΕ Δια Βίου Μάθησης, Δημήτρης Χασαπλαδάκης σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Ο κ. Μήτρου αρχικά παρουσίασε τα έργα και τις παρεμβάσεις-δράσεις στην εκπαίδευση που έχουν γίνει σε αυτό το διάστημα της τριετίας από τις Σχολικές Επιτροπές της Κω.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εξής:

  1. Διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση περιμετρικών δρόμων του νεόδμητου 2ου Γυμνασίου Κω.
  2. Πλήρης ανακαίνιση των 3ο, 2ο και 4ο Δημοτικών Σχολείων Κω.
  3. Πλήρης ανακαίνιση Γυμνασίου Κεφάλου (βραβείο αειφόρου σχολείου ανάπτυξης).
  4. Εξοπλισμός όλων των Σχολείων και Νηπιαγωγείων με Ηλ.Υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα (ένα έργο με μεγάλο κόστος για τον Δήμο όπως επεσήμανε).
  5. Ενίσχυση όλων των δράσεων και των εκδηλώσεων.
  6. Εκπνοείται μελέτη για την ανακατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κω, του Δημοτικού Σχολείου Αντιμάχειας και του Δημοτικού Σχολείου Πυλίου, με πυλώνα το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κω (Η μεγαλύτερη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής σημείωσε ο κ.Μήτρου).

    Αναλυτικότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Χασαπλαδάκης ο οποίος τόνισε πως "η γνώση είναι δύναμη και όπλο του πολίτη απέναντι στην κρίση, όχι μόνο οικονομική, αλλά θεσμική, πολιτική και ανθρωπιστική.." Συνέχισε κάνοντας μια αναδρομή της 3ετίας, υπογραμμίζοντας πως «εάν μέναμε πραγματικά στη χρηματοδότηση την οποία δικαιούμαστε από τους κεντρικούς αυτοτελής πόρους, πιστεύω ότι δεν θα είχαμε πετρέλαιο να βάλουμε στα σχολεία για να ζεσταθούν τα παιδιά τις κρύες μέρες του χειμώνα..». Δείτε αναλυτικότερα στο βίντεο για την λειτουργεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Κω, για τα ΙΕΚ(Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) και ΣΕΚ (Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), ένας νέος θεσμός στον Δήμος μας.



ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot