×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Η Οργάνωση Κω για το περιστατικό με του τουρκικό πλοιάριο ανοικτά της Κω

Ιούνιος 06, 2014
jumbo-banner

Πριν λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στην άσκηση των Τούρκων κοντά στο Καστελόριζο. Οι εκτιμήσεις μας επαληθεύονται καθώς όλο και παρατηρούμε την προσπάθεια δημιουργίας ντε φάκτο καταστάσεων και άλλοθι που ψάχνουν οι Τούρκοι για κάποιο "θερμό" επεισόδιο. Αναφερόμαστε στο γεγονός του σκάφους το οποίο παραβίασε τα ελληνικά σύνορα και δεν συμμορφώθηκε στις εντολές του Λιμενικού σώματος κάτι για το οποίο νιώθουμε την ανάγκη να πάρουμε θέση την στιγμή που ουδείς φαίνεται να δίνει την σημασία που αρμόζει σε αυτό το περιστατικό.
Αρχικά, οφείλουμε να συγχαρούμε τους άνδρες του λιμενικού σώματος, οι οποίοι απερίσπαστοι και παρά τις γνωστές αντίξοες συνθήκες, επιτελούν το έργο τους καθημερινά με κίνδυνο της ζωής τους, επιτρέποντας σε όλους μας να κοιμόμαστε ήσυχοι, ενώ καταγγέλλουμε την στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία συστηματικά προσπαθεί να αποκρύψει τέτοιας σημασίας γεγονότα από τον ελληνικό λαό, δημιουργώντας κλίμα το οποίο δήθεν αποδεικνύει πως οι"γείτονες" μας σέβονται πόσο μάλλον όταν ο Τούρκος καπετάνιος προσπαθεί προφανώς και εξόφθαλμα να εξαπατήσει τις αρμόδιες αρχές.
Eπίσης την ίδια στιγμή καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ τα οποία δεν ανέφεραν τίποτα ή αναγκάστηκαν κάποια στιγμή να αναφερθούν στο περιστατικό, σε αντίθεση με τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία με αλλοιωμένα στοιχεία προσπαθούν να καλλιεργήσουν το εθνικό φρόνημα των Τούρκων.. Θα θέλαμε να αναρωτηθούν στην κυβέρνηση τι θα είχε συμβεί εάν ελληνικό σκάφος διέπραττε το παραπάνω "σφάλμα", ενώ απαιτούμε την ίδια στιγμή απο τους αρμοδίους να γίνει σαφής αναφορά στην επίσημη θέση της Ελλάδας, όχι μόνο για αυτό το γεγονός αλλά για όλα εκείνα τα περιστατικά που σκοπό μόνον έχουν το να δημιουργήσουν εντυπώσεις οι "απέναντι". Πολιτικές όπως αυτές τις οποίες συνεχίζει να τηρεί εώς τώρα η Ελλάδα στο θέμα της ΑΟΖ, του Κυπριακού, της Θράκης αλλά και των καθημερινών τουρκικών παραβιάσεων, δίνουν έδαφος στο τουρκικό επεκτατισμό προκειμένου να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και οι συνέπειες σίγουρα θα είναι οδυνηρές για τα ακριτικά νησιά τα οποία και μας αφορούν πρωτίστως.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot