Δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση ο δημοσιογράφος και εκδότης του «Νήσος Κως», Ζ. Κουζούκας για την υπόθεση της Αίγλης

Δεκέμβριος 18, 2014
jumbo-banner
Με αυτή μου την ανακοίνωση θα ήθελα να ενημερώσω το (αναγνωστικό, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό) κοινό σας ότι απορρίφθηκε η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. ) ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ και των μελών της, η οποία είχε ασκηθεί εις βάρος μου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω.
 
Συγκεκριμένα ζητούσαν να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου:
1) Να απαγορευθεί σε εμένα να δημοσιεύσω στο περιοδικό μου οποιοδήποτε κείμενο, άρθρο ή σχόλιο που να αναφέρεται στην ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ.
2) Να διακοπεί προσωρινά τόσο η κυκλοφορία του περιοδικού "Νήσος Κως" όσο και η ηλεκτρονική κυκλοφορία του αναφερόμενου όπως το αποκαλούν δυσφημιστικό άρθρο
3) Να αποσυρθεί προσωρινά το - για εκείνες - συκοφαντικό έντυπο
4)Ζητούσαν να διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας στα χέρια μου ή στα χέρια τρίτων και κάθε απαίτηση μου έναντι τρίτων μέχρι του ποσού των 30.000€ και συνολικής αποζημίωσης 80.000€
5)Να διαταχθεί η δημοσίευση της απόφασης που θα εκδοθεί με επιμέλεια και δαπάνη μου στο περιοδικό εκδόσεως μου.
 
Για την παραπάνω αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε - κατέθεσε η ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ, εξεδόθη η υπ' αριθμόν 691/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), η οποία και απορρίπτει την εν λόγω αίτηση ενώ έγινε δεκτή και η προφορικώς ασκηθείσα πρόσθετη παρέμβαση που άσκησε υπέρ μου ο κος Στάθης Πίτσης, υπό την ιδιότητα του προέδρου του ΣΕΜΜΕΚ.
 
Ειδικότερα η εκδοθείσα υπ' αριθμόν 691/2014 απόφαση καταπέλτης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω (που σας κοινοποιώ με την μορφή φωτογραφιών) με τρόπο σαφή και ρητό έριξε άπλετο φως στην υπόθεση δικαιώνοντάς με και διατάσσοντας την απόρριψη της Αιτήσεως και συγκεκριμένα κατά τρόπο σαφή ανέδειξε (όπως αναφέρεται στη σελ. 10 & 11) ότι στα πλαίσια μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας το άτομο το οποίο αναλαμβάνει οποιαδήποτε θέση που θεωρείται ή μπορεί να θεωρηθεί ότι αφορά το δημόσιο βίο, όπως την ιδιότητα του μέλους κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, υπόκειται στον αμείλικτο έλεγχο του τύπου, για τον οποίο έχει υποχρέωση ανοχής ιδίως από την στιγμή που δεν θίγει ανεπίτρεπτα την τιμή ή την υπόληψή του.
 
Κατ' επέκταση τα γεγονότα που αναφέρονται στο επίμαχο δημοσίευμα εμπίπτουν στη σφαίρα του δημόσιου βίου της ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ και των μελών της και ανακύπτει δικαιολογημένο ενδιαφέρον για τον έλεγχό τους και σχετική κριτική δια του τύπου. Κατά συνέπεια η οποιαδήποτε προσβολή της προσωπικότητας της ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ και των μελών της από το επίμαχο δημοσίευμα είναι ενέργεια που βρίσκεται μέσα στα όρια του νόμου και επομένως δεν δημιουργεί αξίωση προς ικανοποίηση οποιασδήποτε μορφής.
 
Κατά τρόπο πασιφανές δε, προκύπτει ότι δεν υπήρχε σκοπός εξυβρίσεως ή δυσφημήσεως εκ μέρους μου, δηλαδή σκοπός που να κατευθύνεται ειδικώς σε προσβολής της φήμης, της τιμής και της υπόληψης της ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. και των μελών της με αμφισβήτηση της επαγγελματικής, ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου ή με περιφρόνηση αυτών.
 
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη υπ' αριθμόν 691/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω - Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων αποτελεί απάντηση - καταπέλτη και σε όσους βιάστηκαν, κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία να θίξουν την τιμή και την υπόληψη μου, αλλά και το περιοδικό "Νήσος Κως".
Ευχαριστώ ειλικρινά όλους αυτούς που βρέθηκαν δίπλα μου από την αρχή αυτής της δικαστικής μου περιπέτειας, ακόμα και δημότες-αναγνώστες του "Νήσος Κως" που μέχρι πρότινος δεν γνώριζα προσωπικά. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΣΕΜΜΕΚ και συνάδελφο κο Στάθη Πίτση, καθώς και τους πληρεξούσιους δικηγόρους μου, την κα Αλεξάνδρα Ζερβού και τον κο Μάνο Θαλασσινό που έδωσαν μία πραγματική μάχη μαζί μου, εντός των δικαστικών αιθουσών.
 
Σας ευχαριστώ, καλές γιορτές και καλή συνέχεια στο έργο σας.
 Ζαχαριας Κουζούκας

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot