Διάλογος Κρεμαστινού - Μουζάλα στη Βουλή για την Κω

Ιανουάριος 13, 2016
jumbo-banner
Προεδρεύοντας σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κρεμαστινός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αρμόδιο για το Μεταναστευτικό Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μουζάλα για το θέμα της Κω, ζητώντας του να επιχορηγηθεί το νησί κατά τρόπο ανάλογο με τα άλλα νησιά.

Ολόκληρη η συζήτηση, εκτιλύχθηκε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): …Επ’ αυτού, θα ήθελα, κύριε Υπουργέ, κύριε Μουζάλα, να σχολιάσετε και το αίτημα του Δημάρχου της Κω, που ζητάει να υπάρξει επιχορήγηση και για την Κω, ανάλογη με τα άλλα νησιά. Σας το είχα πει, οπότε, αν έχετε κάτι νεότερο, να μας το πείτε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): …Κύριε Πρόεδρε και επίσης σεβαστέ μου δάσκαλε –δεν είστε εσείς τόσο μεγάλος, εγώ άργησα απλώς- για την Κω έλαβα πολύ σοβαρά υπόψη μου αυτό που μου είπατε. Η κατεύθυνση είναι ότι εμείς δεν έχουμε κάποια τιμωρητική πολιτική στην Κω, για την απαράδεκτη, κατά τη δική μας άποψη, στάση του Δημάρχου σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Επομένως, ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες οι αναλογικές που ακολουθήθηκαν και στα άλλα τα νησιά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Δεν ξέρω, κύριε Μουζάλα, αν θα πρέπει να δείτε το Δήμαρχο της Κω, να τον δεχθείτε δηλαδή και να το συζητήσετε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Κοιτάξτε, κύριε Πρόεδρε, εγώ νομίζω ότι έχω κάνει κάτι που κανείς Υπουργός δεν θα είχε κάνει. Καταρχήν, κάτι που ξεχνάμε είναι ότι εγώ είμαι τέσσερις μήνες Υπουργός. Έχω δει το Δήμαρχο της Κω τέσσερις φορές. Μία φορά πήγα και τον Αβραμόπουλο και τον Τίμερμαν. Πήγα και πέμπτη φορά και έλειπε ο Δήμαρχος της Κω.

Το πρόβλημα δεν είναι να δω το Δήμαρχο της Κω. Έγραψε ένα γράμμα, νομίζω ότι ήταν προσβλητικό για μένα. Εγώ απάντησα ότι σαν Υπουργός οφείλω να έχω τις πόρτες ανοιχτές. Επομένως, να δω και μία και δύο και τρεις φορές τον Δήμαρχο της Κω. Το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα της Κω. Το να βλέπω τον Δήμαρχο να μου λέει αυτά, να λέω εκείνα, μετά να λέει άλλα, μετά να λέω εγώ άλλα, δεν έχει σημασία.

Εγώ πιστεύω ότι ο Υπουργός οφείλει να λύνει προβλήματα και να έχει ανοιχτή την πόρτα. Επομένως, η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Η κίνηση πρέπει να είναι από τον Δήμαρχο. Όμως, είναι ανοιχτή για να βρούμε λύση, όχι πάλι για να εμπαιχθούμε σε αυτήν την ιστορία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ευχαριστώ, ελπίζω να λυθεί αυτό το πρόβλημα.»

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot