Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω: Αποφάσεις για απαγόρευση απόπλου λόγω χρέους και ΚΑΕ

Μάιος 04, 2015
jumbo-banner

Την επιβολή ανταποδοτικού τέλους στην διακίνηση επιβατών από την SHENKEN, διερευνά το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο το οποίο σύμφωνα με την σημερινή ομόφωνη απόφασή του, κρίνει αναγκαίο το έσοδο προκειμένου να χρηματοδοτήσει το κόστος λειτουργίας του συστήματος ασφάλειας ISPS που ανέρχεται ετησίως σε 300.000ευρώ.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΛΤ και για την απαγόρευση απόπλου σε 4 πλοιοκτήτες οι οποίοι δεν προσήλθαν για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμείς οφειλές τους παρά την κατηγορηματική απόφαση στις αρχές του χρόνου για διακανονισμό, στον οποίον ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι των πλοιοκτητών που είχαν ανάλογες οικονομικές εκκρεμότητες.

Να συμβιβαστεί εξωδίκως το ΔΛΤ με ην ΚΑΕ Α.Ε. αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. στην συνεδρίασή του, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει η εταιρεία αφορολογήτων καταγγέλλοντας το ΔΛΤ για μη σύννομες αποφάσεις που της αρνούνταν την παραχώρηση χώρου στο κτήριο επιβατών του λιμανιού για την λειτουργία καταστήματος αφορολογήτων ειδών, για διαφυγόντα κέρδη και ηθική βλάβη, εκδικάστηκε το ποσόν των 900.000ευρώ το οποίο πρέπει να καταβάλλει το ΔΛT

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και σύμφωνα με την εισήγηση των νομικών συμβούλων του ΔΛΤ, αποφασίστηκε να υπάρξει εξώδικη διαπραγμάτευση με την ΚΑΕ Α.Ε. και να παραχωρηθεί ο χώρος που αιτούνται των 88m2 υπό τον όρο να άρει η εταιρεία την διεκδίκηση της αποζημίωσης που εκδικάστηκε υπέρ της και να κατοχυρώνονται στην σύμβαση η υποχρέωση να πωλούνται τοπικά πιστοποιημένα προϊόντα σε συγκεκριμένο ποσοστό, ενώ ως μίσθωμα θα απαιτηθεί το 5% των ακαθαρίστων εσόδων, και πάντως όχι λιγότερο των 10.000 ευρώ ανά μήνα.

ΔΗΡΑΣ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot