Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Σελίν Κλαιρί περιγράφει πως λειτουργεί το κύκλωμα των μεταναστών στην Τουρκία

Αύγουστος 19, 2015
jumbo-banner
Η δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Σελίν Κλαιρί βρίσκεται στην Κω προκειμένου να καταγράψει το ρεπορτάζ με τους μετανάστες.
Κατά την διάρκεια της διαμονής της η δημοσιογράφος πήγε στο Μπόντρουμ της Τουρκίας ώστε να κινηματογραφήσει το πως γίνεται η διακίνηση των μεταναστών στην Κω από τα κυκλώματα και τους λαθρέμπορους.
Εκεί η γαλλίδα ρεπόρτερ κατέγραψε την διαδικασία στις τουρκικές παραλίες όπου όλη νύχτα όπως μας αναφέρει ετοιμάζονται οι μετανάστες πίσω από θάμνους και στην συνέχεια επιβιβάζονται σε φουσκωτά που φέρνουν οι διακινητές.
Πληρώνουν περίπου 1.500 ευρώ οι Συριοι για να έρθουν στην Ελλάδα ενώ οι Πακιστανοί πληρώνουν περίπου 400 ευρώ. Αξιοσημειώτο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οργανωμένοι καταυλισμοί στο Μπόντρουμ και οι πρόσφυγες μένουν σε δρόμους και παιδικές χαρές.  
Σε ότι αφορά το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στην Γαλλία και  οι Τούρκοι το κοινοποίησαν, οι γείτονες υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές λιμενικές αρχές βυθίζουν τα σκάφη των μετανστών για να τους επαναπροωθήσουν χωρίς ωστόσο από την εικόνα που μεταδίδεται να αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Η κυρία Κλαιρί σχολίασε ότι οι Ελληνικές αρχές αν και τους ζητήθηκε, δεν έκαναν δηλώσεις για αυτό το θέμα, καθώς η προέλευση του βίντεο αμφισβητείται για την εγκυρότητα του.  
Γαλλίδα δημοσιογράφος μας περιγράφει πως λειτουργεί το κύκλωμα των μετανστών στην Τουρκία

dhras.gr - Παπαζαχαρίου Μαρία

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot