Menu
Ερχονται εξατομικευμένα Τέλη Κυκλοφορίας για κάθε όχημα - Εξαιρέσεις από τα POS - Τι θα γίνει με το αφορολόγητο

Ερχονται εξατομικευμένα Τ…

Τη δημιουργία ειδική...

DW: Νέο πράσινο φως για Fraport από την Κομισιόν

DW: Νέο πράσινο φως για F…

Η Επίτροπος Ανταγωνι...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «φέρνει» Αμερικανούς τουρίστες

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «…

Μεγάλη προβολή για...

Κοινωφελής ΟΑΕΔ: Βγαίνει η νέα προκήρυξη για τους δήμους λέει η Αντωνοπούλου

Κοινωφελής ΟΑΕΔ: Βγαίνει …

Η αναπληρώτρια υπουρ...

Και στο εντεκάμηνο μείωση στα τουριστικά έσοδα κατά 6,6%

Και στο εντεκάμηνο μείωση…

Μείωση υπήρξε τόσο σ...

Κοινό δελτίο Τύπου δημάρχων Λέρου και Λειψών

Κοινό δελτίο Τύπου δημάρχ…

Στην Αθήνα μετέβησαν...

Τοπική Οργάνωση Κω ΝΔ : Κ. Μητσοτάκης -«9 δεσμεύσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα»

Τοπική Οργάνωση Κω ΝΔ : Κ…

«Ο χρόνος που απομέν...

Μεγάλη προσοχή! Προειδοποίηση της Αστυνομίας για το Facebook

Μεγάλη προσοχή! Προειδοπο…

Οι Αρχές ασφαλείας π...

FT: Ελληνική τραγωδία: Πόσο μπορεί να αντέξει ένας λαός;

FT: Ελληνική τραγωδία: Πό…

Με αφορμή οδοιπορικό...

Δύο παιδιά από την Κάλυμνο στην τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών από την Eurobank στο Μέγαρο Μουσικής.

Δύο παιδιά από την Κάλυμν…

Στο Μέγαρο Μουσική...

Viral αγγελία γνωριμίας στα Τρίκαλα (φωτο)

Viral αγγελία γνωριμίας σ…

Δεν υπάρχει η αγγε...

Σε 3 μήνες οι νέες συντάξεις -Τι αλλάζει με τα εφάπαξ

Σε 3 μήνες οι νέες συντάξ…

Ο πρωθυπουργός, Αλ...

Prev Next

Δελτίο τύπου για επίσκεψη συνήγορου του πολίτη και Ράπτη

Δελτίο τύπου για επίσκεψη συνήγορου του πολίτη και Ράπτη
jumbo-banner
Κοινή συνάντηση των Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Σωματείου «Αδελφότης Γυναικών Αγ Ειρήνη Ορφανοτρόφος» με το βοηθό Συνήγορο του Πολίτη αρμόδιο για τα δικαιώματα των παιδιών κ Μόσχο Γεώργιο.


Συνεργασία του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. με την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που σχετίζονται με το θεσμό της Αναδοχής.
Συνάντηση της Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ Ράπτη Έλενα συνοδεία της Προέδρου της οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» κ. Χαρίκλεια Γιασιράνη με μέλη του Δ.Σ. και υπηρεσιακούς παράγοντες του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.
 
Στα πλαίσια των επαφών των μελών του Δ.Σ. και υπηρεσιακών παραγόντων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με θεσμικούς παράγοντες πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Προστασίας Παίδων στο κέντρο της Ρόδου.

Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των μελών των Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Σωματείου «Αδελφότης Γυναικών Αγ Ειρήνη Ορφανοτρόφος» με το βοηθό Συνήγορο του Πολίτη αρμόδιο για τα δικαιώματα των παιδιών κ Μόσχο Γεώργιο, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν ο κ Μόσχος συνοδεία της συνεργάτιδας του κ Στρατιδάκη, ο πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. κ Πεταλάς Σάββας, τα μέλη του Δ.Σ. κκ Τρύπη, Καρνάβας, Κωστάκης, Ορφανός, Ζηδιανάκης και η κ Δ/ντρια του Παραρτήματος Προστασίας Παίδων κ Κοκκίνη. Παρόντες μετά από πρόσκληση του κ Πεταλά ήταν επίσης η κ Κουτσούκου ως Πρόεδρος, του αρωγού στο Ίδρυμα Σωματείου, της «Ορφανοτρόφου» και μέλη του Δ.Σ.

Κατά τη συνάντηση ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κ Μόσχος Γεώργιος, ζήτησε να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τις συνθήκες διαβίωσης στο Παράρτημα Προστασίας Παίδων μετά την υπαγωγή του στο ενιαίο Νομικό Πρόσωπο της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του ο κ Πεταλάς υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας να συγχωνευτούν διοικητικά οι επί μέρους τέσσερεις προνοιακές μονάδες (Κολύμπια, Αγ Ανδρέας, Γηροκομείο, Ορφανοτροφείο) της Ρόδου σε μία, επί της αρχής ήταν σωστή παρά τα θεσμικά κενά τα οποία πρέπει να θεραπευτούν.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος κ Πεταλάς παρουσίασε στον κ Μόσχο τις θετικές επιδράσεις της συγχώνευσης σε λειτουργικό, διοικητικό και οικονομικό επίπεδο. Σε ότι αφορά το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών υπήρξε αριθμητική ενίσχυση σε προσωπικό (καθαρίστριες, μάγειρες, οδηγούς, επιμελητές παιδιών) το οποίο μεταφέρθηκε από τα υπόλοιπα 3 ιδρύματα. Επιπλέον νέες ειδικότητες όπως ψυχολόγος και εργοθεραπεύτρια προστέθηκαν στο προσωπικό αναβαθμίζοντας και ποιοτικά τις υπηρεσίες της δομής. Αντίστοιχα η τεχνική ομάδα που έχει συσταθεί με ειδικότητες των υπόλοιπων τριών δομών υποστηρίζει σε συντηρήσεις και βλάβες το ορφανοτροφείο επιλύοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα.
Από οικονομικής σκοπιάς η ενοποίηση κατέστησε οικονομικά βιώσιμο το Παράρτημα Προστασίας Παίδων, διότι τα υπόλοιπα τρία ιδρύματα συμβάλουν μέσω εσόδων που προέρχονται από τροφεία και νοσήλια που καταβάλει ο ΕΟΠΠΥ.

Στη συνέχεια δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή του θεσμού της αναδοχής ως εναλλακτική μορφή παιδικής προστασίας και τα επιτεύγματα του ΚΚΠΠΝΑ σε αυτό τον τομέα. Στα πλαίσια της ενημέρωσης του κ Μόσχου του παραδόθηκαν εγγράφως αριθμητικά και ποιοτικά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. σε συνεργασία με τον εισαγγελέα ανηλίκων κ Μπούτσικο, όχι μόνο εφαρμόζει με επιτυχία το θεσμό της αναδοχής αλλά πρωτοπορεί έχοντας τοποθετήσει σημαντικό αριθμό παιδιών σε ανάδοχες οικογένειες.

Εξηγώντας αυτή την πρωτοπορία η Δ/ντρια κ Κοκκίνη ανέφερε ότι το ίδρυμα αναγνωρίζει τη σημασία της αναδοχής κυρίως στις μικρές ηλικίες προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν ισορροπημένη προσωπικότητα , μόρφωση και σωστή κοινωνική ένταξη.
Από την πλευρά αφού ο κ Μόσχος διευκρίνισε ότι είναι υπέρμαχος της αναδοχής και θεωρεί ότι πρέπει να προωθηθεί περαιτέρω σε εθνικό επίπεδο. Εξέφρασε δε, την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. έχει πρωτοπορήσει στην εφαρμογή του θεσμού σε περιφερειακό επίπεδο, δεδομένου ότι αναδοχές γίνονται κατά βάση από ιδρύματα της Αττικής.

Παράλληλα συμφωνήθηκε από κοινού ότι η αναδοχή εσφαλμένα θεωρείται από ορισμένους προθάλαμος της υιοθεσίας. Άλλωστε η υιοθεσία αποτελεί μία άλλη μορφή παιδικής προστασίας με διαφορετικούς στόχους και μέσα. Επιπρόσθετα τονίστηκε ότι στην αναδοχή η επικοινωνία των παιδιών με τους φυσικούς γονείς είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα. ΠΔ 456/1984 (ΦΕΚ Α' 164)
Αντίστοιχα συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί θεσμική συνεργασία ανάμεσα στην Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη και στο ΚΚΠΠΝΑ ώστε να διερευνηθούν επί μέρους νομικά ζητήματα που αφορούν το θεσμό της αναδοχής.

Τέλος ο κ Μόσχος πραγματοποίησε συνάντηση με τα φιλοξενούμενα παιδιά και στην συνέχεια αντάλλαξε υπηρεσιακέ απόψεις με την Δ/ντρια κ Κοκκίνη και τον Πρόεδρο κ Πεταλά.
Ανάλογη συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. και υπηρεσιακούς παράγοντες του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.
πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού μετά από επίσκεψη της Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ Ράπτη Έλενα συνοδεία της Προέδρου της οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» και περιφερειακής συμβούλου κ. Χαρίκλειας Γιασιράνη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η κ Ράπτη ενημερώθηκε για τα θεσμικά ζητήματα που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο που διέπει τα προνοιακά ιδρύματα και δεσμεύτηκε να προωθήσει την επίλυση τους σε συνεργασία με τους ομολόγους της βουλευτές Δωδεκανήσου.

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος κ Πεταλάς και οι Αντιπρόεδροι κκ Χαραλάμπους και Καρνάβας ευχαρίστησαν την κ Ράπτη για την πρωτοβουλία της να επισκεφθεί το Παράρτημα Προστασίας Παίδων και για την προσπάθεια που θα καταβάλει σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.
Στην συνέχεια η βουλευτής κ Ράπτη επέλεξε να παραμείνει με τα παιδιά του Κέντρου προκειμένου να συζητήσει μαζί τους και να συμμετάσχει στις δραστηριότητες τους
Τέλος ο κ Πεταλάς συζήτησε με την κ Γιασιράνη τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας ανάμεσα στην νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Αρχή και το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.
ΠΕΤΑΛΑΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός