Δήμαρχος Κω: Δεν πρέπει να γίνει hot spot στο νησί-Αντιπαράθεση με Μουζάλα (βίντεο)

Φεβρουάριος 09, 2016
jumbo-banner

Αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου της Κω Γιώργου Κυρίτση και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής στον «Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατασκευή κέντρου καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων στο νησί.

«Δεν πρέπει να γίνει hot spot στο νησί» ανέφερε ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή αλλά όπως είπε «Η κυβέρνηση έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι. Εγώ λέω στους συμπολίτες μου ότι πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους απέναντι στις προκλήσεις των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας» σημείωσε ο κ. Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι «ο χαρακτηρισμός hot spots, δεν μας βρίσκει σύμφωνους», και διατύπωσε το αίτημα οι πρόσφυγες να παραμένουν στο νησί μόνο για 24 ώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για ενδεχόμενο πλήγμα στον τουρισμό. Ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να οργανωθεί «απέναντι σε αυτό το μεγάλο κύμα προσφύγων».

«Φανταστείτε σε μια πόλη, αν αυτοί οι άνθρωποι εγκλωβιστούν, εγώ τότε στην Κω δεν θα έχω μια Μόρια αλλά… 15», είπε στη συνέχεια και σημείωσε πως ο δήμος προσδιόρισε 10 χώρους για κέντρα μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των κατοίκων, σημείωσε ότι «δεν μπορεί να χρεώνουμε σε ένα κόμμα εκτός του δημοκρατικού τόξου τις αντιδράσεις των πολιτών» και πρόσθεσε: Την προσωπική μου πορεία δεν τη χαρίζω σε κανένα, την ξέρουν οι κάτοικοι της Κω και όχι μόνο.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σημείωσε ότι «ο δήμαρχος της Κω δεν λέει την αλήθεια, έχει αλλάξει πολλές φορές θέση, το μόνο σταθερό είναι ότι δεν θέλει τη δημιουργία κέντρου στο νησί του»
«Κάθε φορά είμαστε μπροστά σε μια άλλη θέση που διατυπώνει ο κ. δήμαρχος», είπε ο υπουργός και τόνισε πως η άποψη που διατύπωσε ο κ. Κυρίτσης, δεν παίρνει υπόψη της την πραγματικότητα. «Δεν τους πάμε εκεί τους πρόσφυγες, υπάρχουν εκεί» τόνισε και εμμέσως πλην σαφώς θεωρεί υπεύθυνο των αντιδράσεων τον Δήμαρχο.

«Ο Τίμερμανς τόνισε ότι αν η Κως θέλει να είναι στην Ευρώπη πρέπει να είναι εντάξει και αυτή» συνέχισε ο κ. Μουζάλας.

Η απάντηση του δημάρχου της Κω για την εμπλοκή της Χρυσής Αυγής στις διαμαρτυρίες

«Απουσίαζα εκτός Ελλάδος, ήμουν στις Βρυξέλλες. Γύρισα και την ίδια μέρα πήγα στο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι πολίτες για να τους πω ότι πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, πράγμα το οποίο έγινε. Δεν έγινε όμως από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων» είπε ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».

«Επισκέφτηκα τον χώρο για να μιλήσω στους συγκεντρωμένους και να υπάρξει ηρεμία για να μην γίνουν επεισόδια, δυστυχώς δεν κατάφερα να τα αποτρέψω» πρόσθεσε.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot